Tribal Art, online verkoop van tribale kunst, primitieve kunst en primitieve kunst
...
Zoekopties
Afrikaanse tribale Kunstwerken :


De site Art Tribal biedt een ruime keuze aan tribale kunstwerken, maskers, beelden, bronzen en alledaagse voorwerpen. Al deze tribale werken zijn streng geselecteerd uit internationale privé-collecties.

Nkisi Hond
Tribale kunst > De fetisj, bron van alle mystieke vragen. > Nkisi Hond

Collectie Franse Afrikaanse tribale kunst.
Uitzonderlijke Afrikaanse dierenfiguur Nkisi (mv. mankishi ), van het type "koso", met een glazen holte die de magische lading van bishimba verbergt. De kracht van de fetisj werd verder geaccentueerd door de aanwezigheid van verschillende accessoires, zoals spijkers, koorden, botten of metaal. Bij de Kongo speelde de hond, bekend om zijn kennis van de bovennatuurlijke wereld, zijn flair en zijn visie, de rol van bemiddelaar tussen de levenden en de doden. De Vili, de Lâri, de Sûndi, de Woyo, de Bembe, de Bwende, de Yombé en de Kôngo vormden de Kôngo-groep onder leiding van koning Ntotela. Hun koninkrijk bereikte zijn hoogtepunt in de 16e eeuw met de handel in ivoor, koper en de slavenhandel. Met dezelfde overtuigingen en tradities ...


Zie het blad

Doe een bod.

14950,00

Ijo Masker
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Ijo Masker

Franse Afrikaanse tribale kunstcollectie. De identiteit van de verzamelaar en het certificaat van de gerenommeerde Brusselse galerij waar het stuk werd verworven, worden bij aankoop overhandigd.
Dit masker werd horizontaal op het hoofd gedragen. Hij eerde natuurgeesten tijdens owu maskerades. Ijo-maskers vertegenwoordigen wezens die uit de verbeelding zijn geboren en die over het algemeen verband houden met het leven in het water. Inderdaad, de Ijo-Kalabari leefden voornamelijk van de visserij en hun kleine dorpen waren gelegen in moerassige gebieden, hun kosmogonie was natuurlijk gecentreerd rond deze omgeving. Hun maskers en andere artistieke producties zijn bedoeld om de watergeesten te eren, oro voor wie offers bedoeld waren. Vissers moesten oppassen deze geesten niet te beledigen, ...


Zie het blad

Doe een bod.

2500,00

Ijo vis kuif masker
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Ijo masker

Lang Ijo-masker met een afbeelding van een vis. De vinnen zijn afneembaar. Gesleten polychroom patina.
De Ijo van de Nigerdelta leven voornamelijk van de visserij en de landbouw, en hun kleine dorpjes, die in moerassige gebieden ten westen van de rivier de Nun liggen, hebben hun kosmogonie natuurlijk gecentreerd rond deze omgeving. Verwijzingen naar hun krijgersverleden daarentegen zijn er in overvloed in reliekschrijnen, rituelen en gemaskerde vieringen.
Hun maskers en andere artistieke producties zijn bedoeld ter ere van de watergeesten, oru of owuamapu, die ze aanbidden en aan wie offers werden gebracht. Vissers moesten oppassen deze geesten niet te kwetsen, anders konden ze hun woede bedaren door middel van de verschillende gevaarlijke diersoorten van de regio, zoals ...


Zie het blad

480,00

Groot masker Banda Baga
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Banda masker

Spectaculaire tribale masker gebruikt voor beschermende doeleinden, het werd ooit gebruikt door de ingewijden van mannelijke geheime genootschappen tijdens hun inwijdingriten en begrafenissen. Het moest ook besneden jongeren beschermen tegen kwade invloeden. Dit masker danst door het imiteren van alle houdingen van de vertegenwoordigde dieren. Krachtige masker, hybride slang, gazelle, kameleon en krokodil, bedoeld om te communiceren met de geesten van het bos, werd het schuin gedragen op het hoofd. Baksteen rode polychromy, donkerblauw, zwart en wit. Lokaal afgebladderde matte patina. Schaafwonden, scheuren.
Mêlés in Nalu en Landuman, de Baga wonen langs de kusten van Guinee-Bissau in moerasgebieden die zes maanden per jaar overstroomd en overstroomd zijn. Ze geloven in een ...


Zie het blad

1800,00

Dogon Masker
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Dogon Masker

Dit uitzonderlijke Afrikaanse Dogon-masker, bekroond met slangenmotieven, werd in de jaren 1950 verzameld door een groot liefhebber van Afrikaanse kunst, de heer Arnaud, die Alain Bilot, een gerenommeerd verzamelaar van Dogon-kunst, vergezelde tijdens studieverblijven in Mali. . De gelaatstrekken in hoog reliëf, contrasterend met de blik met schuine oogleden, wijzend onder een prominent voorhoofd, geven dit Dogon-masker een zeldzame kracht. Vier slangen stijgen op, waardoor een opvallende golvende beweging ontstaat. Bruine patina, mat. Gebruikssporen en aangekoekte afzettingen van rituele zalvingen, scheuren. Hoogte op voet: 67 cm. De Dogon zijn een volk dat bekend staat om hun cultuur, hun mythen en legendes. Hun bevolking wordt geschat op ongeveer 300.000 zielen die in het zuidwesten ...


Zie het blad

650,00

Nyangatom Schort
Verkocht artikel
Tribale kunst > Juwelen, sieraden > Nyangatom Schort

Onder de Nyangatom of "gele geweren" en de Toposa van de Omo-vallei droegen vrouwen dit soort driehoekige "huid-seks"-schort genaamd akwalac. Afhankelijk van het geval, is dit kledingstuk dat werd aangepast aan de morfologie van elk gemaakt van dierenhuid en parels van struisvogeleierschalen zoals het gepresenteerde model, de akwala na akirim, gereserveerd voor getrouwde vrouwen en betaald met kleinvee. Sommige modellen hebben metalen kralen, andere van glas of plastic, en soms tegelijkertijd.
ref. : " Omo Volkeren en Design" G. Verswijver, H. Silvester. Ed. de la Martinière, p. 47.


Zie het blad

Verkocht

Oron Standbeeld
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Oron Standbeeld

Gebeeldhouwd na de dood van een notabele om zijn gezag te verlengen, geplaatst in de vergaderzaal van de mannen, werd de figuur van de ekpu-voorouder het onderwerp van regelmatige offers in de hoop de gemeenschap te beschermen. De Oron zijn gevestigd in de regio Cross River, naast de Ibibio. De terugkerende elementen van de oron-sculpturen zijn een baard, een hoed of een ronde hoofdtooi, hoogwaardigheidsbekleders. De smalle buste wordt geleidelijk breder naar een gezwollen, cilindrische buik, gedrongen benen. Verdrogingsscheuren, erosies.


Zie het blad

650,00

Toma / Loma, Simogui, Bakorogui masker
Verkocht artikel
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Toma masker

Afrikaans masker oude bakrogui, Simogui of Angbaï, gehecht aan de voorouders. De hoekige reliëfs van het gezicht, de met metaal omrande pupillen die over het ronde voorhoofd hangen, een imposante haakneus, combineren hier in een opmerkelijke fysionomie van een streng voorkomen. Alleen leden van de Poro mochten het bakrogui masker aanschouwen.
Libatory blijft bovenaan gemengd met veren.
De Toma van Guinee, in Liberia Loma genoemd, leven in het bos, op grote hoogte. Ze staan ​​bekend om hun landaï-maskerborden die bedoeld zijn om de initiatierituelen van de poro-vereniging te bezielen die hun samenleving structureren en die de geesten van de bush vertegenwoordigen. Zodra het landaï-masker verscheen, gingen de ingewijden naar het bos om daar een maand te blijven, waarin ze les ...

Toposa Hanger
Verkocht artikel
Tribale kunst > Juwelen, sieraden > Toposa Hanger

Deze versiering was bevestigd rond de hoorns van de "favoriete os" die toebehoorde aan elke jonge jongen binnen de groepen die waren opgericht op de grenzen van Ethiopië, Oeganda, Soedan en Kenia. Vee, een indicator van status, vormt een cruciale troef voor deze herdersvolkeren die op de dorre vlaktes van de Omo leven. Jongeren groeien op naast hun toegewezen dier, er ontstaat een sterke band tussen hen. De eigenaar vormt de hoorns van zijn os, deelt mogelijk zijn rantsoen melk of bloed en componeert de liedjes om de castratie van de stier te omringen.
Hoogte op voet: 36 cm.
ref. : "Omo Peoples and Design" (p.15) G. Verswijver, H. Silvester, uitg. de la Martinière, Afrika Tervuren.


Zie het blad

Verkocht

Kongo Primitieve valuta
Verkocht artikel
Tribale kunst > Munten van zwart ijzer, brons en andere materialen > Kongo Munt

Dit stuk van uitzonderlijke omvang doet denken aan gooimessen in zijn vorm, maar de grote ring eraan vormt een zeldzame associatie. Door zijn volume en gewicht, het is dus een prestigieuze munt van grote monetaire waarde voor de groepen die het hebben gesmeed en dus bestemd voor grote uitwisselingen. Versierd met dunne luiken en kleine cirkels regelmatig gegraveerd op het oppervlak, het biedt ook een dikke handvat omgeven door een metalen spiraal als een touw. Vóór de komst van de Europeanen vormden de " copperbars (vaak samengesteld uit een spiraalvormige koper- en zinklegering) de enige valuta in Centraal-Afrika. Deze volutes, afhankelijk van de regio, werden genoemd mitako of ngelo .

Het laatste esthetische aspect van deze munt dicteerde onze keuze voor deze specifieke ...


Zie het blad

Verkocht

Lobi Standbeeld
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Lobi Standbeeld

Dit Afrikaanse Lobi-beeldje "Bateba vormt een piketblad. Het is efficiënt gesneden en vertegenwoordigt een rechtlijnig onderwerp, een houder van een geest, waarvan de bolvormige kop opvallende kenmerken biedt. Okerbruine patina.
Onder de Lobi van Burkina Faso geven deze geesten aan de waarzeggers de wetten door die de volgelingen moeten volgen om hun bescherming te ontvangen.
Sculpturen in hout of koper genaamd Bateba (van elk formaat, figuratief of abstract), nemen verschillende houdingen aan die de specifieke kracht of het talent symboliseren dat de geest gebruikt om zijn eigenaars te beschermen. Deze beeldjes worden op de graven geplaatst, in een donkere hoek van het huis van de eigenaren, samen met andere sculpturen die verschillende geesten belichamen.
Bron: ...


Zie het blad

650,00

Oceanië peddelt
Verkocht artikel
Tribale kunst > Gebruikelijke voorwerpen, dozen, weefgetouw katrollen > Oceanië peddelt

Onder de bijzonder verfijnde etnografische objecten uit Oceanië, echte koninklijke attributen, heeft deze niet-functionele peddel een vakkundig gebeiteld opengewerkt handvat. Het blad is ook versierd met een opeenvolging van zeer fijn bewerkte decoratieve motieven. Dit prestigieuze object begeleidde ceremoniële dansen en officiële uitjes van hoogwaardigheidsbekleders.


Zie het blad

Verkocht

Soudan Speer
Tribale kunst > Gebruikelijke voorwerpen, dozen, weefgetouw katrollen > Soudan Speer

Afrikaans paradewapen uit Noordoost-Afrika.
Lemmet dat vastzit aan een holle houten schacht dankzij vlechtwerkvezels die stevig om een ​​deel van het handvat zijn gewikkeld. De Shilluk (variant Shiluck, Chilouk) vormen een Nilotisch volk dat voornamelijk is gevestigd in Zuid-Soedan, aan de oevers van de Nijl, rond Malakal, waar ze de op twee na grootste etnische groep vormen na de Dinka en de Nuer.


Zie het blad

380,00

Mossi Masker
Verkocht artikel
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Mossi Masker

Gezichtsmasker gedeeld met een gekanteelde rand. Een motief van een antilopekop steekt er bovenop, leunend op een lange opengewerkte plank met motieven, waarbij de laatste grafische tekens vormen die herinneren aan de traditionele regels die de deur openen naar goddelijke zegeningen.
Dikke matzwarte patina, resten korstvorming. Kleine scheurtjes.
De Mossi-maskers, persoonlijk of afstamming, vormen een incarnatie van beschermgeesten die hun steun bieden. Ze treden op bij begrafenissen, begrafenissen van clanhoofden, beschermen gewassen. Echte altaren zonder hun kostuum, ze kunnen plengoffers ontvangen zoals gierstbier om de voorouders te eren. Hun optreden is nu frequent tijdens entertainmentshows. Opper-Volta, Burkina Faso sinds de onafhankelijkheid, bestaat uit de ...


Zie het blad

Verkocht

Songye Fetisj
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Songye Fetisj

Collectie Afrikaanse tribale kunst Belgisch.
Afrikaanse figuur gesneden Nkisi, nkishi (mv. mankishi) gedesacraliseerd, verworven in 1950 en overgedragen door successie. De magische lading bishimba en de verschillende toevoegingen, metaal, snuisterijen, enz... die de kracht van de fetisj moeten versterken, zijn afwezig.
Glanzende donkere patina. Verdrogingsscheuren, erosies.

Deze beschermende fetisjen voor thuis behoren tot de meest populaire in Afrika. De Nkisi speelt de rol van bemiddelaar tussen goden en mensen. De grote exemplaren zijn collectief eigendom van een heel dorp, de meer bescheiden exemplaren zijn gereserveerd voor individueel of gezinsgebruik.


Zie het blad

Verkocht

Teke Masker
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Teke Masker

De pictogrammen van de Afrikaanse maskers Téké van Gabon dringen aan op tegenstellingen die de dualiteit in het universum symboliseren: hun oppervlak is verfraaid met geometrische patronen geverfd met polychrome pigmenten. Mat beige en roze oker patina.
Naast maansymboliek verwijzen deze pictogrammen naar regionale lichaamsscarificaties. Het is een plankmasker dat de drager met een gevlochten lint tussen de tanden houdt. De perforaties werden gebruikt om veren en vezels te bevestigen die de harmonie van het kostuum perfectioneerden. Alleen de Tsaayi, van de Téké-subgroepen van Gabon, produceerden vanaf het midden van de 20e eeuw houten maskers. Ze werden gebruikt door leden van de geheime mannelijke Kidumu-broederschap (kidumu is de naam van de vereniging, de dans en het masker), ...


Zie het blad

450,00

Lega Bwami masker
Verkocht artikel
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Lega masker

Een eivormig masker met een hartvormig gezicht, waarbij de amandelvormige oogleden grenzen aan een rechte neus. Fluweelachtige patina van gebruik, oude resten van kaolien. Dit houtsnijwerk gaf het stadium aan dat de houder ervan had bereikt binnen de Bwami, een leergezelschap dat uit verschillende rangen bestond en waartoe de echtgenotes behoorden wier echtgenoot het derde niveau had bereikt, dat van de ngandu. Mooi afgesleten patina van gebruik, mat.
Binnen de Lega organiseerde de Bwami, een vereniging die zowel voor mannen als vrouwen openstond, het sociale en politieke leven. Er waren tot zeven niveaus van inwijding, elk verbonden met emblemen. Na hun uittocht uit Oeganda in de 17e eeuw vestigden de Lega zich op de westoever van de Lualaba-rivier in de DRC. Ook wel ...


Zie het blad

Verkocht

Mortel met deksel Pende
Tribale kunst > Potten, kruiken, amforen djenné, bambara, matakam > Pende Mortel

Kleine vijzel voor specerijen, pigmenten of therapeutische ingrediënten. Het voorwerp is gebeeldhouwd met verschillende gezichten die de trekken van de traditionele maskers van de groep overnemen. Goudbruin satijn patina. Lichte resten van kaolien.
De westelijke Pende leven aan de oevers van de Kwilu, terwijl de oostelijke zich hebben gevestigd aan de oevers van de Kasai stroomafwaarts van Tshikapa. De invloeden van de naburige etnische groepen, Mbla, Suku, Wongo, Leele, Kuba en Salempasu hebben hun stempel gedrukt op hun uitgebreide tribale kunstsculptuur. Binnen deze diversiteit hebben de realistische Mbuya-maskers, die om de tien jaar worden vervaardigd, een feestelijke functie en belichamen verschillende personages, waaronder het opperhoofd, de wichelroedeloper en zijn ...


Zie het blad

290,00

Fang Ngil masker
Verkocht artikel
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Fang masker

Verzameling Franse Afrikaanse kunst.
Dit type Afrikaans masker was bedoeld om tovenaars te ontmaskeren en werd gesneden aan de vooravond van ceremonies. De sobere fysionomie was bedoeld om occulte krachten tegen te gaan. Vergezeld van woorden, gebaren, dansen en offers, kwam het ook tussenbeide tijdens inwijdingen buiten het zicht van de profane. Mat korrelig patina. Minimale schaafwonden, kleine schilfers.
Het uiterlijk van deze maskers, over het algemeen bedekt met kaolien (de witte kleur roept de kracht van de voorouders op), midden in de nacht, kan angst veroorzaken. Dit type masker werd gebruikt door de ngil-mannelijke samenleving die vandaag niet meer bestaat. Dit geheime genootschap had de leiding over de inwijdingen en vocht tegen hekserij. De ngil was een rite ...


Zie het blad

Verkocht

Mexicaans masker
Verkocht artikel
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Mexicaans masker

Verzameling Franse tribale kunst. Realistisch masker aangepast aan het menselijk gezicht, dat probeert, onder het bereik van beroemdheden, personages of mythische helden die betrokken zijn bij Mexicaanse theaterdansen en carnavals, de kenmerken te reproduceren van een oude acteur genaamd Pedro Infante, beroemd in de Mexicaanse cultuur. Het oppervlak is zorgvuldig beschilderd met briljante polychrome tinten.


Zie het blad

Verkocht

Soedan speer
Verkocht artikel
Tribale kunst > Gebruikelijke voorwerpen, dozen, weefgetouw katrollen > Soedan speer

Jacht-, oorlogs- of prestigewapens, zwaarden, bijlen, speren en Afrikaanse commandostokken zijn attributen van hoogwaardigheidsbekleders die worden tentoongesteld tijdens optochten en officiële vieringen.
Lemmet waarvan de contouren worden beschermd door smalle stroken leer, een koperen element dat ze rond de punt verbindt. Het handvat van de speer is omgeven door strak gevlochten leren banden, het spiraalvormige uiteinde draagt ​​een metalen ring. De Shilluk (variant Shiluck, Chilouk) vormen een Nilotisch volk dat voornamelijk is gevestigd in Zuid-Soedan, aan de oevers van de Nijl, rond Malakal, waar ze de op twee na grootste etnische groep vormen na de Dinka en de Nuer.


Zie het blad

Verkocht

Laatste items die je hebt bekeken:
Tribale kunst  - 

© 2023 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal