Tribal Art, online verkoop van tribale kunst, primitieve kunst en primitieve kunst
...
Zoekopties
Afrikaanse tribale Kunstwerken :


De site Art Tribal biedt een ruime keuze aan tribale kunstwerken, maskers, beelden, bronzen en alledaagse voorwerpen. Al deze tribale werken zijn streng geselecteerd uit internationale privé-collecties.

Kwéré/Luguru standbeeld
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Kwéré standbeeld

Sculptuur uit het gebied rond Dar-es-Salam, aan de kust van Tanzania, waar de Kaguru, Luguru, Kwéré, Zaramo en Doé stammen leven.
De vrouwelijke figuur komt terug in de gebeeldhouwde werken.
Neergestreken op een stoel met opengewerkte voeten, draagt ​​een vrouw een dubbele kuif doorboord met gaten. De armen zijn overdreven lang en strekken zich uit van vingers met vingers, waarvan er één op een borst rust.
Grijsbeige patina met kaolien.
De Zaramo en de stammen die hen omringen, zoals de Kwéré en de Doé, ontwierpen poppen die over het algemeen geassocieerd worden met vruchtbaarheid, maar waaraan andere deugden zouden worden toegeschreven. Zijn primaire rol wordt gespeeld tijdens de periode van opsluiting van de jonge ingewijde Zaramo. De novice zal zich ...


Zie het blad

Verkocht

Kota Masker
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Kota Masker

Franse Afrikaanse tribale kunstcollectie.
Dit zeldzame masker, dat de besnijdenisrituelen in de Ivindo-vallei begeleidt, wordt zijdelings verlengd door uitwassen die een hartvormig gezicht omlijsten, en is verdeeld in twee tonen. De kleuren worden versterkt met een heldere pastillage die doet denken aan de panter. De rol van het masker was om te entertainen of indruk te maken door te smeken om donaties voor jonge gasten bij ceremonies. Het kostuum van de drager was gemaakt van raffiavezels. Onder bogen in reliëf, uitstekende oogleden beschutten perforaties die zijn aangebracht voor het zicht. De lange driehoekige neus trekt de aandacht naar een smalle mond met witte lippen. Gebruik erosies en schaafwonden. Fluweelachtige matte patina. Inheemse restauratie.
De Mahongwe, ...


Zie het blad

980,00

Beschermende bronzen fetisj Nigeria
Tribale kunst > Brons, cavalier, luipaard, guerrier, pirogues > Bronzen Damosaka

Uittreksel uit een Belgische Afrikaanse tribale kunstcollectie van 17 stukken die verschillende dieren voorstellen.

Dit object is afkomstig uit het noordoosten van Nigeria nabij het Tsjaadmeer, rond Maiduguri, in de staat Borno, dat momenteel relatief ontoegankelijk is omdat het wordt gecontroleerd door gewapende islamistische groeperingen. De dominante taal is Kanuri.
Het is een zeldzaam stuk, geassocieerd met beschermende geesten, dat in de grond werd begraven om gewassen te beschermen tegen dieren of dieven. De families van Damosaka, een zeer weinig bekende etnische minderheidsgroep in de regio, hadden dit soort rituele voorwerpen. We hebben geen informatie over hen. Het beeld vormt een gedetailleerde figuratieve weergave van een nijlpaard met realistische ...


Zie het blad

780,00

Kota reliekschrijn
Tribale kunst > Relikwieën in hout, in koper > Kota reliekschrijn

Verzameling Belgische Afrikaanse tribale kunst waarvan de naam aan de koper zal worden meegedeeld.
Dit beeldhouwwerk belichaamt een stamvader en onderscheidt zich door zijn concave ogief-gezicht met daarboven een buisvormig uitsteeksel. De doordringende ogen worden vertegenwoordigd door cabochons doorboord met een pupil. Het oppervlak is bezet met vakkundig naast elkaar geplaatste koperdraden, die allemaal voor sommigen de slang naja oproepen. De elementen van het achterste deel symboliseren een kapsel. Dit beeld is kenmerkend voor de Mahongwe van het uiterste noordoosten van Gabon, aan de grens met Congo. De manden met de relikwieën van illustere voorouders, meestal bekroond door twee reliekhouders, werden bewaard in tempels in het dorp. Een van hen belichaamde de grondlegger van het ...


Zie het blad

950,00

Toma Masker
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Toma Masker

Franse Afrikaanse tribale kunst collectie.
Groot van formaat, het Afrikaanse masker bakrogui, Simogui of Angbaï, is gekoppeld aan de voorouders. Alleen ingewijden mochten erover nadenken. Zoömorfische elementen aan de bovenkant combineren met een lange halfopen kaak. Grove rituele overblijfselen aan de bovenkant. Lokaal geschuurde glanzende patina.
Hoogte op voet: 78 cm.
De Toma van Guinee, in Liberia Loma genoemd, leven in het bos, op grote hoogte. Ze staan ​​bekend om hun landaï plankmaskers die bedoeld zijn om de inwijdingsrituelen van de poro-vereniging te bezielen die hun samenleving structureren en die de geesten van de bush vertegenwoordigen. Zodra het landaï-masker verscheen, gingen de ingewijden naar het bos om daar een maand te blijven, waarin ze les zouden ...


Zie het blad

750,00

Surukuw Bamana hyena masker
Verkocht artikel
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Bamana masker

Het is via verschillende geheime genootschappen dat de Bambara-geïnitieerden hun kennis verwerven, waaronder die van de Koré, die gericht is tegen de oudsten en waarbij dit masker tussenbeide komt. Het genootschap van de Koré is verdeeld in acht klassen van ingewijden, waarvan de zesde die van de hyena's is, of surukuw.

Op het bolvormige voorhoofd zit een buisvormig uitsteeksel dat het plukje haar symboliseert dat na de dood van het dier wordt verwijderd. Lineair snijwerk is nog zichtbaar op het hout, dat een diepe, glanzende patina heeft, op sommige plaatsen geschuurd. Gebruikssporen en scheuren.
Het stuk wordt door Zemanek, waar het werd verworven, geschat op het begin van de 20e eeuw.
De Bambara, "Bamana" of "ongelovigen", zoals de moslims hen ...


Zie het blad

Verkocht

Nyangatom Schort
Tribale kunst > Juwelen, sieraden > Nyangatom Schort

Onder de Nyangatom of "gele geweren" en de Toposa van de Omo-vallei droegen vrouwen dit soort driehoekige "huid-seks"-schort genaamd akwalac. Afhankelijk van het geval, is dit kledingstuk dat werd aangepast aan de morfologie van elk gemaakt van dierenhuid en parels van struisvogeleierschalen zoals het gepresenteerde model, de akwala na akirim, gereserveerd voor getrouwde vrouwen en betaald met kleinvee. Sommige modellen hebben metalen kralen, andere van glas of plastic, en soms tegelijkertijd.
ref. : " Omo Volkeren en Design" G. Verswijver, H. Silvester. Ed. de la Martinière, p. 47.


Zie het blad

1390,00

Beschermende bronzen fetisj Nigeria
Tribale kunst > Brons, cavalier, luipaard, guerrier, pirogues > Damosaka Fetisj

Uittreksel uit een Belgische Afrikaanse tribale kunstcollectie van 17 stukken die verschillende dieren voorstellen.

Dit object is afkomstig uit het noordoosten van Nigeria nabij het Tsjaadmeer, rond Maiduguri, in de staat Borno, dat momenteel relatief ontoegankelijk is omdat het wordt gecontroleerd door gewapende islamistische groeperingen. De dominante taal is Kanuri.
Het is een zeldzaam stuk, geassocieerd met beschermende geesten, dat in de grond werd begraven om gewassen te beschermen tegen dieren of dieven. De families van Damosaka, een zeer weinig bekende etnische minderheidsgroep in de regio, hadden dit soort rituele voorwerpen. We hebben geen informatie over hen. Het beeld vormt een gedetailleerde figuratieve weergave van een wild varken met realistische ...


Zie het blad

780,00

Bodi Masker
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Bodi Masker

Masker in de vorm van een vlechtwerkstructuur gedrapeerd in textiel, met bovenaan een boeket veren gevangen, het geheel rijkelijk bekleed met raffiavezels. Het geheel vormde een vreemde hoed voor de danser wiens masker uit gezichtsschilderingen bestond. De Okandé-groep van de Membé-taal, buur van de Punu, Pounou, is gevestigd in het Ogooué-bekken en bestaat uit de etnische groepen Tsogho, Pové (Vuvi), Okandé, Evea en Apindji. Deze etnische groepen beoefenen de cultus van Mwiri, een mannelijke initiatiemaatschappij. Bron: "Maskers van Gabon", uitg. wordt wakker; http://www.theatramour.com/masque_bodi.php.


Zie het blad

750,00

Fang Sickle Mes
Tribale kunst > Gebruikelijke voorwerpen, dozen, weefgetouw katrollen > Fang Sickle

Voormalig paradewapen, deze sikkel heeft een houten handvat met een glanzend patina. Het lemmet heeft een korrelig geoxideerd patina.
De etnische groep Fang, gevestigd in een regio die zich uitstrekt van Yaoundé in Kameroen tot Ogooué in Gabon, heeft nooit politieke eenheid gehad. Clancohesie werd in stand gehouden door religieuze en juridische verenigingen zoals so en ngil .


Zie het blad

380,00

Salawaka Schild
Tribale kunst > Tribal schild > Salawaka Schild

Traditioneel schild gesneden in monoxyle hout, in de vorm van een lange zandloper. Het concave oppervlak loopt taps toe in het midden en heeft een dikke grip aan de achterkant. Het hout is geverfd met kleurende plantaardige en minerale afkooksels en ingelegd met parelmoer elementen. "Salawaku" betekent "bescherming", het schild symboliseert een lichaam en de ingelegde patronen van de delen van deze anatomie. De druppelvormige inlays zouden worden geassocieerd met de ogen, waarvan het aantal gerelateerd is aan de vijanden die de voorouders hebben verslagen. Het schild kan deel uitmaken van de bruidsschat en wordt in de linkerhand gedragen tijdens de cakalele krijgersdans of de hoyla, de ceremoniële huwelijksdans.


Zie het blad

1650,00

Rijst snavelhaak
Verkocht artikel
Tribale kunst > Kunst van de wereld > Rijst snavelhaak

Collectie Frans-Aziatische kunst.
Deze rijstoogstsikkel, in Cambodja Kândiev trâkong genoemd, is gemaakt van buffelhoorn, waarvan het gladde en geoliede oppervlak een kaki tint heeft. De curve is geïnspireerd op de naga-slang en traditionele Zuidoost-Aziatische mythen. Koperen ringen omringen het handvat, waarvan het uiteinde is bekleed met messing en koper. De snijkant van het lemmet biedt een zeer fijn getande rand.
Oud stuk waarvan de balans van gebogen vormen wordt versterkt door een kwaliteitsbasis.


Zie het blad

Verkocht

Gelede Masker
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Gelede Masker

Franse Afrikaanse tribale kunstcollectie.
Dit Afrikaanse masker vormt een miniatuurreproductie van een groot masker uit de Gelede-samenleving, d.w.z. een menselijk hoofd met daarboven een scène, in dit geval een zittende goddelijke figuur, omringd door minder belangrijke onderwerpen. Dit type object was bedoeld voor individueel gebruik en stond op het familiealtaar. Mat polychroom patina.
Het Gelede-land in Nigeria brengt hulde aan moeders, vooral de oudste onder hen, wier krachten vergelijkbaar zijn met die van de Yoruba-goden, of orisa, en de voorouders, osi< / i> en die kan worden gebruikt voor het voordeel maar ook voor het ongeluk van de samenleving. In het laatste geval heten deze vrouwen aje. Gemaskerde ceremonies, door middel van optredens met maskers, kostuums en ...


Zie het blad

490,00

Beschermende bronzen fetisj Nigeria
Tribale kunst > Brons, cavalier, luipaard, guerrier, pirogues > Brons Nigeria

Uittreksel uit een Belgische Afrikaanse tribale kunstcollectie van 17 stukken die verschillende onderwerpen vertegenwoordigen.

Dit bronzen beeld komt uit het noordoosten van Nigeria nabij het Tsjaadmeer, rond Maiduguri, in de staat Borno, dat momenteel relatief ontoegankelijk is omdat het wordt gecontroleerd door gewapende islamistische groeperingen. De dominante taal is Kanuri.
Het is een zeldzaam stuk, geassocieerd met beschermende geesten, dat in de grond werd begraven om gewassen te beschermen tegen dieren of dieven. De families van Damosaka, een zeer weinig bekende etnische minderheidsgroep in de regio, hadden dit soort rituele voorwerpen. We hebben geen informatie over hen. De vrouwelijke figuur met knotjes en wier armen in een beschermend gebaar strak op de ...


Zie het blad

780,00

Idoma Moederschap
Tribale kunst > Kraamafdeling van hout, bronzen beeld > Idoma Moederschap

Franse Afrikaanse kunstcollectie.
Afrikaans beeldje van een altaar dat behoort tot een wijdverbreide cultus onder zowel de animistische Idoma als de Igala en de Yoruba van het Zuiden. Dit traditionele beeldhouwwerk zou de vruchtbaarheid moeten bevorderen en het nageslacht moeten beschermen. Deze beelden die profiteerden van offers werden bewaard in heiligdommen. Afgebroken roodbruin patina, kaolienresten rond de ogen. Verliezen (voeten), uitdrogingsscheuren.
De Idoma leven aan de samenvloeiing van de Bénué en de Niger. Met een getal van 500.000 zijn het boeren en handelaren. Er zijn Igbo-, Cross River- en Igala-invloeden in hun kunst en gebruiken en het is vaak moeilijk om ze te onderscheiden van hun buren. Leden van de koninklijke afstamming van hun oglinye-samenleving, ...


Zie het blad

680,00

Kachina Pop
Tribale kunst > Kunst van de wereld > Kachina Pop

Getuigen van de tradities van de Hopi-indianen in Arizona, worden de gebeeldhouwde Katsinam-objecten (lied. Kachina) uitgedrukt tijdens traditionele dansen die de jaarlijkse festivals ten gunste van de regen begeleiden. Traditionele Kachina-poppen zijn, voor de Indiaanse Pueblo-groep (Hopi, Zuni, Tewa Village, Acoma Pueblo en Laguna Pueblo), educatieve hulpmiddelen die aan kinderen worden aangeboden aan het einde van rituele vieringen. Deze beeldjes, die een grote diversiteit aan geesten belichamen, stellen de katchina-dansers voor en de kleuren worden geassocieerd met de windstreken. De patina is mat en fluweelachtig, kleine schaafwonden.


Zie het blad

750,00

Nuna Beeldhouwwerk
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Nuna Beeldhouwwerk

Ondersteuning van een traditionele cultus, dit tweekoppige beeld dat op een altaar werd geplaatst, bestaat uit liggende bustefiguren. De buik die hen verbindt is doorboord met een dikke metalen pin. Dit accessoire kan de navel zijn die bij de afstamming hoort.
Oude, fluweelachtige patina, uitdrogingsscheurtjes, dunne zwartachtige restfilm.
De groepen die in het westen en zuiden van het Mossi-plateau wonen, Gurunsi, Gourundi genoemd, door hun Mossi-buren, Lela, Winiama, Nuna en Nunuma zijn de belangrijkste maskersnijders. Religieus gezien geloven de Gurunsi in een superieur wezen, Yi, die zich terugtrok uit de wereld nadat hij deze had geschapen en wiens altaar het centrum van het dorp inneemt. Yi heeft, om hem te vertegenwoordigen, de geest Su gestuurd, belichaamd in alle ...


Zie het blad

980,00

Schild Tutsi / Hutu Rwanda
Tribale kunst > Tribal schild > Schild Tutsi

Schild van elliptische en convexe vorm, met regelmatig dicht en netjes vlechtwerk, en waarvan het midden een houten uitsteeksel draagt.
Een nomadisch volk, de Tutsi werden vooral gedecimeerd door de islamitische slavenhandel en door terugkerende interne oorlogen. De bevolkingsgroepen die bekend staan ​​als "Bantous interlacustres", gevestigd tussen het Victoriameer en de rivier de Limpopo, omvatten de Ganda, Nyoro, Nkole, Soga, Toro, Hima en de Tutsi van Rwanda en Burundi. Hun culturen hebben overeenkomsten, zoals hun artistieke productie en hun dagelijkse gebruiksvoorwerpen. De Tutsi houden vee. Ze blinken ook uit in de kunst van het weven en mandenmakerij. Bron: "Afrika, de kunst van een continent" Ed. Prestel P.157


Zie het blad

780,00

Dan fetisjbeeldtje
Verkocht artikel
Tribale kunst > De fetisj, bron van alle mystieke vragen. > Beeldje Dan

Deze naturalistische sculptuur toont een krachtig figuur goed kampeerde op zeer grote gedigitaliseerde voeten, kenmerkend voor de dan sculptuur. Rituele zalvingen lieten knapperige resten achter op het oppervlak. De ketting accessorized met een cauri, symbool van vruchtbaarheid en rijkdom, heeft ook een magisch bereik. Abraded zag patina.
Als geschenk van vrouwen, voedsel, feestelijke ceremonies en eervolle status ooit beloond de dan beeldhouwers aan wie dit talent werd verleend tijdens een droom. Dit laatste was het communicatiemiddel van Du, onzichtbare geestelijke kracht, met mannen. Statuary, zeldzaam, speelde een prestigieuze rol met de houder. Dit zijn voornamelijk beeltenissen van vrouwen, la m , houten mensen. Dit zijn geen incarnaties van geesten of beeltenissen van ...


Zie het blad

Verkocht

Kuba Bushoong Ngady amwaash masker
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Bushoong masker

Inhuldiging en begrafenisrituelen in Afrikaanse kunst
Onder de Kuba worden meer dan twintig soorten maskers gebruikt, met betekenissen en functies die van groep tot groep verschillen. Rituele ceremonies waren een gelegenheid om decoratieve kunst en maskers te tonen, om de geest van de overledene te eren of om de koning te eren.
In verband met dansen die plaatsvonden in de koninklijke omheining, staat dit exemplaar bekend als Nady Amwaash ( Ngaady Un Mwash) en belichaamt de vrouw/zus van Woot, een personage dat zou zijn geïntroduceerd om de rol van vrouwen meer bekendheid te geven. Met de hoofdtooi van de Kuba-koninginnen achter een geschoren voorhoofd, wordt dit masker compleet geleverd met geschilderde geometrische ontwerpen en versiering langs de neus tussen de blinde ogen. ...


Zie het blad

550,00

Mbete Beeldje
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Mbete Beeldje

Kleine mannelijke figuur geassocieerd met de cultus van de voorouders, gesneden in dicht hout en vervolgens zorgvuldig gefineerd met fijne nietjes, met koperen metalen platen met kaki reflecties. Gevat in een dikke nek, biedt het hoofd een plat gezicht waarvan de beknopte kenmerken worden onderscheiden door hun exorbitante pupillen. De buste van het onderwerp, waarop de gevouwen armen zijn geconcentreerd, wordt ondersteund door gebogen benen waarvan de ronding kracht uitdrukt. De houding zou een van die begeleidende ceremoniële dansen zijn. Het metaal is gegraveerd met patronen die doen denken aan tribale lichaamsmarkeringen en vlechten die de kuifhoofdtooi benadrukken.
De Mbete, Ambete, vormen een stam van Gabon, op de grens van Midden-Congo, dicht bij de Obamba en de Pounou, ...


Zie het blad

490,00

Laatste items die je hebt bekeken:
Tribale kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal