Gratis Levering - Lijst van landen
Tribal Art, online verkoop van tribale kunst, primitieve kunst en primitieve kunst
...
Zoekopties
Tribale kunst - Mumuye:
Beeld Mumuye Iagalagana
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Beeld Mumuye

De dynamische spanning van Mumuye Afrikaanse kunstsculpturen.
Deze stamfiguur Mumuye, gemaakt door de beeldhouwer rati of molabaiene en uit de Mercier-collectie die drie generaties lang is samengesteld, presenteert een nogal terugkerende morfologie, georganiseerd rond de kolom buste. De boog van de hoofdtooi herhaalt zich met ritme op de schouders en vervolgens het bekken. De lange hals waarop een struma verschijnt draagt een klein gezichtje, als een snavel, omlijst door oren uitgerekt door het dragen van oorbellen. Op de kam zijn ook getekende lijnen die een vluchtige. Deze beelden maakten het niet alleen mogelijk om de regen te noemen, maar speelden ook een apotropatische en divinatory rol.
asys genuanceerd, fluweelachtig. Desication scheuren.
De beeldhouwen afkomstig ...


Zie het blad

Verkocht

Standbeeld Mumuye
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Standbeeld Mumuye

De dynamische spanning van de Afrikaanse kunstsculpturen Mumuye
Het tribale beeld Mumuye çi-contre, gecreëerd door de beeldhouwer rati of molabaieen en uit de Mercier collectie die drie generaties lang wordt uitgevoerd, biedt een zuilenbus die zich uitstrekt naar gereduceerde, gecrenelleerde benen. Lange bungelende armen, uitgerust met handen in spatels, nodigen u uit om de prominente navelstreng te overwegen. Gedragen door een enorme hoge nek, de smalle eivormige hoofd is voorzien van de kenmerkende kapsel van de clan en de overblijfselen van oren afgestoten door krullen, alleen gedragen door etnische vrouwen.
Donkere patina met gouden reflecties, schaafwonden, scheuren, verslechteringen.
Het beeldhouwwerk afkomstig uit de noordwestelijke regio van de benue midden, van ...


Zie het blad

Verkocht

Mumuye Sukuru Verticaal Masker
Verkocht artikel
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Mumuye Masker

De Mumuye in Afrikaanse kunst
Dit zogenaamde schoudermasker, dat wordt bekroond door twee lange halzen met bijzonder gestileerde hoofden, heeft een basis die bestaat uit twee zijpanelen met kleine uitsteeksels. Metaal in de vorm van kettingen en bladeren versieren het beeld. Afgeschuurde donkere patina, erosies, polychrome accenten. Dit masker, dat soms in paren wordt gemaakt, kon vergezeld gaan van een horizontaal masker tijdens rituelen die aan oorlogen voorafgingen. Zijn verschijning is vandaag verbonden met apotropische en regen-oproepende ceremonies.

Zuidelijk van de Benue rivier, in een moeilijk toegankelijk gebied dat hen tot 1950 isoleerde, wonen de Mumuye, die zijn georganiseerd in familiegroepen met de naam dola . Hun beelden iagalagana werden bewaard in ...


Zie het blad

Verkocht

Mumuye tutelary figuur
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Beeld Mumuye

De kenmerken van Mumuye-beelden die voogdijfiguren belichamen worden vaak ten onrechte toegeschreven aan de naburige Chamba. Ze zijn herkenbaar aan het cilindrische lichaam, de ruimte die wordt gevormd door de opstelling van de armen rond de buste, de gedrongen benen, die hier gekarteld zijn, en in de meeste gevallen de gestileerde hoofdtooi met zijdelingse zijden. Sommige van hen werden op altaren geplaatst, ontvingen offers en plengoffers, en konden zelfs een gerechtelijke functie uitoefenen. Mumuye-beelden bestonden ook uit prestigecijfers voor hun eigenaars. De top bestaat hier uit drie hoofden op lange nekken, waarvan de basis ingelegd is met textiel vermengd met hars. Het matte patina wordt geschuurd, met achtergebleven korstvorming van roze okerpigmenten. Droogleggingsscheuren.


Zie het blad

Verkocht

Laatste items die je hebt bekeken:
Tribale kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100