Tribal Art, online verkoop van tribale kunst, primitieve kunst en primitieve kunst
...
Zoekopties
Tribale kunst - Lobi:
Een paar Lobi Thuna batebas beeldje
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Lobi standbeeld

Dit paar Lobi-beeldjes dat een bateba of voorouder uit een geslacht belichaamt, neemt een statische rechtlijnige houding aan. Hun haardracht zou die van de Thuna krijgers zijn. Een voet is beschadigd. Korrelig patina. De bevolkingsgroepen van dezelfde culturele regio, gegroepeerd onder de naam "Lobi", vormen een vijfde van de inwoners van Burkina Faso. Er zijn er een paar in Ghana, en sommigen leven ook in het noorden van Ivoorkust. Aan het eind van de 18e eeuw kwamen de Lobi uit het noorden van Ghana en vestigden zich tussen de inheemse Thuna en Puguli, de Dagara, Dian, Gan en Birifor. De Lobi geloven in een scheppergod, Thangba Thu genaamd, tot wie zij zich wenden door middel van de verering van talrijke tussengeesten, de Thil, die hen met behulp van de wichelroedeloper zouden moeten ...


Zie het blad

450,00

Lobi Buthib beeldje
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Lobi beeldje

Lobi beeldhouwwerken en Afrikaanse kunst
Een naturalistische gebeeldhouwde figuur met een beschermend doel, gepolijst door gebruik. Deze beeldjes werden na een ritueel op het altaar geplaatst om het recipiënt te zijn van een bosgeest, de Thil, en zo een actief wezen te worden, een tussenpersoon die streed tegen tovenaars en alle andere kwade krachten.
Wanneer deze geesten worden geëerd, zouden zij hun welwillendheid manifesteren in de vorm van overvloedige regens, goede gezondheid en talrijke geboorten; worden zij genegeerd, dan zouden zij deze intrekken en verwoestende epidemieën, droogte en lijden brengen.
Zij worden verondersteld aan de wichelroedelopers de wetten over te brengen die de volgelingen moeten volgen om hun bescherming te genieten.
Zij worden ...


Zie het blad

340,00

Lobi Bateba standbeeld
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Lobi standbeeld

Ex Belgische Afrikaanse kunstcollectie.
Dit antropomorfe beeld Bateba werd na een ritueel op het altaar geplaatst om het recipiënt te worden van een bushgeest, de Thil, en zo een actief wezen te worden, een bemiddelaar in de strijd tegen tovenaars en alle andere kwade krachten. De druppels getuigen van de rituele plengoffers die werden toegediend. Matte patina. Wanneer deze geesten worden geëerd, zouden zij hun welwillendheid openbaren in de vorm van overvloedige regens, goede gezondheid en talrijke geboorten; wanneer zij worden genegeerd, onttrekken zij deze en brengen zij verwoestende epidemieën, droogte en lijden. Zij worden voorgesteld door houten of koperen beeldhouwwerken, Bateba genaamd (groot of klein, figuratief of abstract, zij nemen verschillende houdingen aan die de ...


Zie het blad

Verkocht

Lobi Bateba mannelijke beeldjes
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Lobi beeldje

Dit Lobi-beeldje "Bateba" werd na een ritueel op het altaar geplaatst om het recipiënt te worden van een bosgeest, de Thil, en zo een actief wezen te worden, een tussenpersoon die vecht tegen tovenaars en alle andere kwade krachten. Het kleine bolvormige hoofd, lichtjes opzij gekanteld, staat boven een smalle buste met afhangende schouders en armen die naast het lichaam zijn geplaatst. De figuur staat rechtop op brede voeten. Goudbruin glanzend oppervlak dat de houtnerf laat zien.
Wanneer deze geesten worden geëerd, manifesteren zij hun welwillendheid in de vorm van overvloedige regens, goede gezondheid, talrijke geboorten; wanneer zij worden genegeerd, trekken zij deze terug en brengen verwoestende epidemieën, droogte en lijden.
Deze geesten geven aan de ...


Zie het blad

380,00

Vrouwelijke figuur Lobi Bateba
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Lobi standbeeld

Ex Belgische tribale kunstcollectie.
Frontale houding, recht hoofd, gespreide benen en de armen tegen de buste gedrukt, biedt dit Afrikaanse Lobi-beeld, van een krachtig personage, een gezicht waarvan de modellering de expressieve trekken doet uitkomen.
Dit oude houten beeld, de Bateba, werd na een ritueel op het altaar geplaatst om het recipiënt te worden van een bosgeest, de Thil, en zo een actief, intermediair wezen te worden dat vecht tegen tovenaars en alle andere kwade krachten.
Het klonterige oppervlak is het resultaat van rituele plengoffers.
Wanneer deze geesten worden geëerd, manifesteren zij hun welwillendheid in de vorm van overvloedige regens, goede gezondheid en talrijke geboorten; wanneer zij worden genegeerd, trekken zij deze terug en brengen ...


Zie het blad

Verkocht

Lobi Bateba "domheid" beeldje
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Lobi beeldje

br>
Afrikaanse kunst Lobi. Deze paringsfiguur, bêtise genoemd, werd voorgeschreven om te helpen een echtgenoot te vinden. Dit soort beeldje werd na een ritueel op het altaar geplaatst om het recipiënt te worden van een bosgeest, de Thil, en om een actief wezen te worden, een tussenpersoon die streed tegen tovenaars en andere schadelijke krachten. Opofferingspatina van gebruik, korrelig. Uitdroging scheuren.
Wanneer deze geesten worden geëerd, manifesteren zij hun welwillendheid in de vorm van overvloedige regens, goede gezondheid, talrijke geboorten; wanneer zij worden genegeerd, trekken zij deze terug en brengen verwoestende epidemieën, droogte en lijden.
Deze geesten geven aan de wichelroedelopers de wetten door die de volgelingen moeten volgen om hun bescherming te ...


Zie het blad

Verkocht

Lobi altaarfiguur
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Lobi Beelden

Deze beeltenis van een heilige voorouder werd gesneden na verschillende rituelen voorgeschreven door de waarzegger waaraan de nakomelingen deelnamen. Toen de afstamming was gedoofd, werd het beeld afgestaan of verlaten. Vastgesteld op smalle benen, de lange vrouwelijke figuur heeft een gebogen rug, het markeren van de buik uitstulping, terwijl de gebogen schouders uit te breiden zeer lange armen vast te houden aan de buste. De lijnen, omlijst door cilindrische oren geplaatst op kaakhoogte, zijn saillant. De lippen gesneden in perfecte rechthoek animeren het gezicht. De fysionomie en algemene houding uiten een vorm van verzamelde introspectie. Korrelige resten gemengd met kuiken naar beneden, als gevolg van rituele libations, punt het werk. Druipt ook licht zichtbaar. Uitstekende algemene ...


Zie het blad

Verkocht

Lobi lijn voorouder standbeeld
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Standbeelden Lobben

Dit Lobi-beeld dat een afstamming voorouder belichaamt, wordt gepresenteerd in een waardige houding, met rechtsbacks en armen langs het lichaam. Het stuk wordt behandeld in hoekige randen die zich herhalen met ritme, het afdrukken van bijna kubistische volumes. Glanzend oppervlak, donkere libation prints.
De bevolking van dezelfde culturele regio, gegroepeerd onder de naam " lobi ", vormen een vijfde van de inwoners van Burkina Faso. Weinigen in Ghana, sommigen van hen wonen ook in het noorden van Ivoorkust. Het was aan het einde van de 18e eeuw dat de Lobi, afkomstig uit het noorden van Ghana, zich vestigden tussen de inheemse Thuna en Puguli, de Dagara, de Dian, de Gan en de Birifor. De Lobi geloven in een schepper God genaamd Thangba Thu , aan wie ze zich richten door de verering ...


Zie het blad

Verkocht

Wilt u de verkochte artikelen verbergen? Zo ja, Klik HIER
Moederschapsfiguur Lobi Bateba
Verkocht artikel
Tribale kunst > Kraamafdeling van hout, bronzen beeld > Lobi Moederschap

Zittend op een smalle ontlasting, benen parallel, een baby figuur gesneden in bas-reliëf op de buik, deze vertegenwoordiging van vrouw tot kind heeft een holle hoofd waarop brede ogen onder kenmerken die het kapsel. Deze houten sculptuur, de Bateba, werd op het altaar geplaatst na een ritueel om de recipiënt van een geest van de struik, de Thil, te worden en zo een actief, intermediair wezen te worden dat vecht tegen tovenaars en alle andere schadelijke krachten. Het lichte hout is getinst met een mooie semi-knapperige, lokaal geschuurde donkere patina. Lange snakt naar de mislukking die van het hoofd naar de buste loopt.
Wanneer zij geëerd worden, tonen deze geesten hun welwillendheid in de vorm van overvloedige regenval, goede gezondheid, vele geboorten; Genegeerd, verwijderen ze ...


Zie het blad

Verkocht

Lobbenbeeldjes
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Lobbenbeeldjes

Deze Lobi figuur belichaamt een bateba of afstamming voorouder. Het rechte lichaam, waarvan de haakse armen zijn gelast aan de buste, heeft lange parallelle benen. De handen worden verzameld onder de buik. Satijnpaina, verspreide erosies en rugschepen.
De bevolking van dezelfde culturele regio, gegroepeerd onder de naam " lobi ", vormen een vijfde van de inwoners van Burkina Faso. Weinigen in Ghana, sommigen van hen wonen ook in het noorden van Ivoorkust. Het was aan het einde van de 18e eeuw dat de Lobi, afkomstig uit het noorden van Ghana, zich vestigden tussen de inheemse Thuna en Puguli, de Dagara, de Dian, de Gan en de Birifor. De Lobi geloven in een schepper God genaamd Thangba Thu , aan wie ze zich richten door de verering van vele intermediaire geesten, de Thil, de laatste ...


Zie het blad

590,00

Standbeeld van voorvader Lobi
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Standbeelden Lobes

Dit Lobi standbeeld beeltenis van een bateba of afstamming voorouder heeft een ernstig gezicht gemarkeerd met littekens op de hoeken van de ogen en een labret op de onderlip. Haar lichaam roept vruchtbaarheid op. Eén voet is beschadigd. Lokaal blij oppervlak, donkere patina geolied aan de satijnachtige touch.
De bevolking van dezelfde culturele regio, gegroepeerd onder de naam " lobi ", vormen een vijfde van de inwoners van Burkina Faso. Weinigen in Ghana, sommigen van hen wonen ook in het noorden van Ivoorkust. Het was aan het einde van de 18e eeuw dat de Lobi, afkomstig uit het noorden van Ghana, vestigde nis tussen de inheemse Thuna en Puguli, de Dagara, de Dian, de Gan en de Birifor. De Lobi geloven in een schepper God genaamd Thangba Thu , aan wie ze zich richten door de ...


Zie het blad

Verkocht

Lobi altaar hoofd-spin
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Hoofd Lobi

Deze opmerkelijke Lobi-kop zou de "khélé" moeten bevatten, een kracht die bij ieder mens aanwezig is en die na de dood van een individu of dier moet worden gecontroleerd om geen schade te berokkenen. De dappere krijgers en jagers associeerden zich met de cultus van de Milkuur om "-0022 hun troepen te downloaden in een thil genaamd Milkuur , belichaamd door het hoofd dat zal worden getild in het altaar buiten de woningen, het vormen van een bovennatuurlijk wezen verondersteld om hen te beschermen tegen gevaar. De bovenkant van dit zeldzame stuk biedt korrelige libatory residuen gemengd met kuiken naar beneden en plantaardige vezels. De nek is satijnachtig, het hout uitgehold.
De bevolking van dezelfde culturele regio, gegroepeerd onder de naam " lobi ", vormen een vijfde van de ...


Zie het blad

Verkocht

Groot Lobi moederschap
Verkocht artikel
Tribale kunst > Kraamafdeling van hout, bronzen beeld > Lobi moederschap

Ex privé Franse verzameling Afrikaanse kunst. Een knielende vrouw, haar handen op haar dijen, kijkt naar de horizon. Zijn functies zijn zowel eenvoudig als realistisch, typerend voor de lobi-beelden. Het patina is ruw en laat de veelvoudige ringen van het hout zichtbaar die nog steeds getuigen van de uitdroging waaraan het was onderworpen. Vruchtbaarheid, een van de centrale thema's van Afrikaanse culturen, wordt in dit stuk besproken, zoals blijkt uit het volume van de buik en borst van deze zwangere vrouw. Lobi-gemeenschappen zijn georganiseerd rond natuurgeesten. Wanneer ze worden geëerd, tonen deze geesten hun welwillendheid in de vorm van overvloedige regens, een goede gezondheid, talrijke geboorten. Genegeerd, ze verwijderen het en veroorzaken verwoestende epidemieën, droogte en ...


Zie het blad

Verkocht

Laatste items die je hebt bekeken:
Tribale kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2021 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100