Tribal Art, online verkoop van tribale kunst, primitieve kunst en primitieve kunst
...
Zoekopties
Tribale kunst - Kwele:
Kwele Ekuk, Pipibudze masker
Verkocht artikel
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Kwele masker

Traditioneel Afrikaans masker uit Gabon met een hol, hartvormig gezicht, gebogen oogleden en een korte, driehoekige neus. De mond is gewoonlijk verborgen, maar hier is hij zichtbaar als een dunne insnijding in het donkere deel van het gezicht. Afhankelijk van de aanwezigheid van hoorns en de opstelling ervan, worden de maskers pipibudzé , Ekuku zokou , enz... genoemd en worden ze geassocieerd met voorouders of bosgeesten, " ekuk ". Ontbreekt op de contouren.
Dik korstig patina, plaatselijk beschadigd. Restauratie op een hoorn. Hoogte op voet: 61 cm. Stam van de Kota-groep, de Kwele, Bakwele, leven in het woud aan de noordgrens van de Republiek Congo. Ze leven van de jacht, landbouw en metallurgie. Zij beoefenden de aan de Ngwyes ontleende cultus Bwété, die gepaard ging ...


Zie het blad

Verkocht

Masque Kwele Ngong
Verkocht artikel
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Kwele Masker

Variant van de zoömorfe maskers die geassocieerd worden met de gorilla-voorouder, gedragen door de krijgsheer om zijn gezag te doen gelden. Alleen het bovenste deel van het masker roept hier de schedel van het dier op. Het masker is geconstrueerd in geometrische platte vlakken, de ogen diep verzonken onder de hoge schedelkap, de neus sterk en de mond in een dunne incisie. Contrasterende gebieden van kaolien en rode klei oker of padouk houtpoeder versterken de krachtige volumes. Dit masker doet ook denken aan de mbudi maskers van de Djabi, ook verdeeld in tegengestelde kleuren, en waarvan de enige reliëfs bestaan uit de neus en het voorhoofd.
Afgeschaafde knapperige matte patina, erosies.
Hoogte op sokkel: 64 cm.
De stam van de Kota-groep, de Kwélé , Bakwélé , ...


Zie het blad

Verkocht

Laatste items die je hebt bekeken:
Tribale kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2021 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100