Tribal Art, online verkoop van tribale kunst, primitieve kunst en primitieve kunst
...
Zoekopties
Tribale kunst - Kongo:
Crucifix Kongo Nkangi kiditu
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Kongo Crucifix

Ex. Belgische Afrikaanse stammenkunst collectie.
Bij de stamhoofden aan het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw werd het kruisbeeld gebruikt als een symbool van macht en gezag onder de regalia van de stamhoofden. Een ceremonie bij de investituur van het opperhoofd vereiste dat de toekomstige heerser uit de handen van een hoogwaardigheidsbekleder, in een gecodificeerd ritueel, een nkangi kiditu ontving. Dit teken van macht, geïnspireerd op oude christelijke kruisbeelden die in de 16e eeuw door de Portugezen werden ingevoerd, kon ook een therapeutische functie hebben en werd, behalve voor diverse andere doeleinden, ook gebruikt tijdens begrafenisceremonies waarbij het voorwerp werd overgoten met olie of palmwijn.
Uitdrogingsscheurtjes, satijnachtig patina.


Zie het blad

490,00

Kongo Nkangi Kiditu kruisbeeld
Verkocht artikel
Tribale kunst > Gebruikelijke voorwerpen, dozen, weefgetouw katrollen > Kongo kruisbeeld

Bij de Kongo-opperhoofden aan het eind van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw stond het kruisbeeld als symbool van macht en gezag onder de regalia van het opperhoofd. Een ceremonie bij de investituur van het opperhoofd vereiste dat de toekomstige heerser uit de handen van een hoogwaardigheidsbekleder, in een gecodificeerd ritueel, een nkangi kiditu ontving. Dit teken van macht, geïnspireerd op oude christelijke kruisbeelden die in de zestiende eeuw door de Portugezen werden ingevoerd, kon ook een therapeutische functie hebben en werd, naast diverse andere toepassingen, bij begrafenisceremonies met de hand rondgestoken, waarbij het voorwerp werd overgoten met olie of palmwijn.
Het kruis zou ...


Zie het blad

Verkocht

Kongo Yombe paar
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Kongo

Deze naturalistische figuren, gekerfd in opdracht van de nganga, priester-devin, tonen een echtpaar waarvan de glazige ogen in verband worden gebracht met mediamieke gaven. De Kongo geloofden dat zij deze gaven bevorderden door het innemen van hallucinogene planten.
Helder patina met vleugjes rood pigment.
In de 13e eeuw vestigde het Kongo-volk zich onder leiding van hun koning Ne Kongo in een regio op het kruispunt van de huidige DRC, Angola en Gabon. Twee eeuwen later kwamen de Portugezen in contact met de Kongo en bekeerden hun koning tot het christendom. Hoewel monarchaal, had het Kongo politieke systeem een democratisch aspect omdat de koning daadwerkelijk aan het hoofd van het koninkrijk werd geplaatst na een verkiezing die werd gehouden door een raad van ...


Zie het blad

Verkocht

Kongo Yombe beeldje
Tribale kunst > De fetisj, bron van alle mystieke vragen. > Yombe beeldje

Ex Belgische tribale kunst collectie. Het Yombe beeldje links, zonder littekens op het lichaam, was oorspronkelijk bedoeld om een wapen vast te houden. Dit soort individuele fetisj, geactiveerd door magische formules en eventuele aanvullende accessoires, moest bescherming bieden of wraak uitoefenen. De ogen suggereren psychische kwaliteiten. Mahonie bruin satijn patina.
De Solongo culturen van Angola en Yombe werden grotendeels beïnvloed door het Kongo koninkrijk waarvan zij naturalistische beeldhouwwerken en religieuze rituelen door middel van gebeeldhouwde nkondo nkisi fetisjen ontleenden. De Yombe vestigden zich aan de West-Afrikaanse kust, in het zuidwesten van de Republiek Congo en in Angola. Hun beeldhouwwerk is hoofdzakelijk naturalistisch en bestaat uit ...


Zie het blad

290,00

Sanza Kongo
Verkocht artikel
Tribale kunst > Muziekinstrumenten, djembe, tam tam > Sanza Kongo

De diversiteit van Afrikaanse muziekinstrumenten

Tively overwegend in Centraal-Afrika, dit muziekinstrument of sanza bestaat uit een klankbord waarop parallelle metalen bladen zijn bevestigd. Het klankbord gevormd door de steun, met gaten op de rug, bevat zaden die een geluid produceren wanneer het object wordt gemanipuleerd. De latten, van verschillende lengtes, zijn soms gemaakt van bamboe. De duimen van beide handen zullen op het bord leunen om de voorste uiteinden van de tabbladen te trillen. In Zaïre, waar alle vingers worden gebruikt als voor de piano, spelen groepen instrumenten op complementaire registers. Het instrument zal ook begeleiden, soms, een zanger. Hoewel sanza's vaak zijn versierd met traditionele motieven, is dit exemplaar verstoken van hen.
als ...


Zie het blad

Verkocht

Kongo grafpot
Verkocht artikel
Tribale kunst > Terracotta, funeraire urn, amfoor, kruik > Begrafenis beker

Een mooie regelmatige pot op voet met een oranje slip. Een brede band met motieven in reliëf omzoomt de muren. Volgens de catalogus "Sura Dji, visages et racines du Zaïre" (1982), werd dit type kom gebruikt voor bereid voedsel. Langs de Zaïre-rivier, meer dan 200 km, werden rond de jaren 1940 begraafplaatsen blootgelegd. In Sanga, Bukama, maar ook in de Pungwe-regio rond het Kisale-meer werd grafkeramiek ontdekt, begraven in de graven van stamhoofden.


Zie het blad

Verkocht

Kongo of OviMbundu religieuze figuur
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Kongo figuur

Het beeldhouwwerk, gesneden uit dicht hout, toont een vrouw wier hoofd naar het kind is gekeerd dat zij draagt. Een grote zachtheid straalt uit dit figuratieve tafereel, dat in afgeronde volumes wordt behandeld, en gezichten met vredige fysionomieën. Mahonie gouden patina, kaolien residu.
Dit Afrikaanse beeldhouwwerk, geïnspireerd door christelijke religieuze onderwerpen, van een heilige gedrapeerd in een stola, die een kind aan haar zijde draagt, weerspiegelt de impact van de kerstening van Kongo. Wanneer deze voorwerpen niet voor een plaatselijke parochie werden gemaakt, werden zij vaak hergebruikt in fetisj-cultussen voor wichelaars en stamhoofden. Maagdenbeeldjes vormden in feite de toppen van de stokken van het gezag mvwala.
De Vili, de Lâri, de Sûndi, de Woyo, de ...

Standbeeld Nkisi Nkondi Solongo / Woyo
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Nkondi standbeeld

Afrikaanse Kongo kunst en haar spirituele recipiënten
Deze dorpsfetisj met betrekking tot de khimba samenleving, heeft in de Kongo stammencultuur een beschermende functie tegen hekserij. Dit met spijkers bezaaide stambeeld wordt gekwalificeerd als een "nkisi"-voorwerp dankzij het cilindrische bakje op de buik dat geladen is met "bilongo" magische ingrediënten (organisch en plantaardig materiaal). Het wordt afgesloten door een spiegel waarop een hars is aangebracht. Het glazige oog dat het beroemde Kongo-oog vormt, suggereert een extralucide capaciteit.

Mat patina, polychrome accenten, barsten.
In de 13e eeuw vestigde het Kongo-volk zich onder leiding van hun koning Ne Kongo in een regio op het kruispunt van de huidige DRC, Angola en Gabon. Twee eeuwen ...

Kongo Nkishi fetisj standbeeld
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Kongo standbeeld

Afrikaanse magisch-religieuze voorwerpen.
Gewijd door de priester nganga, heeft dit type Afrikaanse clan sculptuur een magische lading in de met glas afgesloten buikholte. Het beeld draagt ook, op zijn rug, een soort gewatteerde bundel.
De lading of bilongo bestond uit verschillende ingrediënten uit de natuurlijke omgeving waaronder rode klei, rood houtpoeder tukula , witte klei pembe... maar mogelijk menselijke fragmenten zoals tanden, nagels, haar. De armen zijn afgeknot. Deze bezweringsfetisj werd aldus geacht invloed uit te oefenen op de gezondheid, de voorspoed en de vijanden van zijn bezitter. De hoofdtooi is kenmerkend voor de beelden van Beembe en Yombe, andere stammen van de Kongo groep. Bij de Kongo was de specialist die nganga heette, ...


Zie het blad

770,00

Standbeeld Congo Vili Nkisi, Nkishi
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Kongo Fetish

Bv. Belgische collectie van Afrikaanse kunst Mercier.
plots van elementen bilongo (of bolongo) die een magische, offensieve of defensieve deugd toeschrijven aan dit Nkisi standbeeld, zijn ondergebracht in de reliekschrijn, geshutterd door een glas, gerangschikt op de buik. Het gezicht toont een agressiviteit versterkt door de uitgeholde, gapende mond en de blik van de vrouw. Met contrasterende kleuren dreigt de beeltenis. De details van de rugribben kunnen aangeven, volgens W. MACGAFFEY in "Treasuries van Africa", een ademhalingsziekte.
schaafwonden, verlangening scheuren, erosies op de bovenkant van het hoofd en de basis.
de Vili, de LRI, de Sûndi, de Woyo, de bembé, de Bwende, de Yombé en de Kongo vormden de groep Kôngo , geleid door koning ntotela . Hun ...

Standbeeld van Congo Yombe
Verkocht artikel
Tribale kunst > De fetisj, bron van alle mystieke vragen. > Kongo Fetish

In de 13e eeuw vestigden de Kongo-mensen, onder leiding van hun koning ne Kongo, zich in een regio op het kruispunt van de grens tussen de huidige DRC, Angola en Gabon. Twee eeuwen later kwamen de Portugezen in contact met de Kongo en bekeerden hun koning tot het christendom. Hoewel de monarchale het politieke systeem van Kongo een democratisch aspect had, omdat de koning daadwerkelijk aan het hoofd van het Koninkrijk werd geplaatst na een verkiezing van een Raad van stam presidenten. Deze koning, ook bekend als ntotela , bestuurde de benoeming van gerechtelijke en provinciale ambtenaren. De Nganga, beide genezers, waren belast met religieuze activiteiten en bemiddeling met de God genaamd Nzambi door toegewijde figuren genaamd Nkisi . Deze figuren hebben een magische lading meestal op ...


Zie het blad

Verkocht

Kongo Command Stick
Verkocht artikel
Tribale kunst > Commandostok, chef's stok > Scepter Congo

Franse Afrikaanse kunstcollectie.
De Kongos (ook bekend als Bakongos, het meervoud van N'Kongo in kikongo, wonen aan de kust van de Atlantische Oceaan van Black Point Africa, (Republiek Congo) zo ver naar het zuiden als Luanda (Angola) en zo ver naar het zuiden als de provincie Bandundu (Democratische Republiek Congo). Prachtig vervaardigd, de Kongo Command scepters waren, onder de juwelen, wapens, recades en beeldhouwwerken, de reg regale onmisbaar voor hun status en de kracht van hun bewind. De ornamenten, pictogrammen en beeltenissen gesneden op de stokken opgeroepen spreekwoorden, illustreerde de kwaliteiten van een opperhoofd, vertelde, van sectie tot sectie, de geschiedenis van de stam en benadrukte de kwaliteiten die nodig zijn om te regeren. Voorwerpen die behoren tot de ...


Zie het blad

Verkocht

Wilt u de verkochte artikelen verbergen? Zo ja, Klik HIER
Kongo Nkandi Kiditu Kruisbeeld
Verkocht artikel
Tribale kunst > Brons, cavalier, luipaard, guerrier, pirogues > Kongo Kruisbeeld

Bij de Kongo-opperhoofden aan het eind van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw stond het kruisbeeld als symbool van macht en gezag onder de regalia van het opperhoofd. Een ceremonie bij de investituur van het opperhoofd vereiste dat de toekomstige heerser uit de handen van een hoogwaardigheidsbekleder, in een gecodificeerd ritueel, een nkangi kiditu ontving. Dit teken van macht, geïnspireerd op oude christelijke kruisbeelden die in de zestiende eeuw door de Portugezen werden ingevoerd, kon ook een therapeutische functie hebben en werd, naast diverse andere toepassingen, bij begrafenisceremonies met de hand rondgestoken, waarbij het voorwerp werd overgoten met olie of palmwijn.
Het kruis zou ...


Zie het blad

Verkocht

Cijfer van maagd Kongo
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Maagd Kongo

Ex Belgische Afrikaanse stammenkunst collectie.
Dit Afrikaanse beeldhouwwerk, geïnspireerd door christelijke religieuze onderwerpen, stelt een heilige voor uit de katholieke liturgie, gedrapeerd in een stola, in gebed, rozenkrans in de hand, en weerspiegelt de impact van de kerstening van de kongo. Wanneer deze voorwerpen niet voor een plaatselijke parochie werden gemaakt, werden zij vaak hergebruikt in fetisj-cultussen voor wichelaars en stamhoofden. Standbeelden van maagden vormden de toppen van de stokken van het gezag mvwala. Gesneden uit een rechthoekig blok, onthult het beeld van een figuur op een voetstuk, onder de sluier, alleen het gezicht en de armen van de beeltenis in een gebedshouding. Donkerbruin patina, satijnachtig, plaatselijk gesleten. De Vili, de Lâri, de ...


Zie het blad

Verkocht

Kongo Sundi fetisj beeldje
Tribale kunst > De fetisj, bron van alle mystieke vragen. > Beeldje Nsundi

Naast hun wapens en prestigeobjecten en hun funeraire beeldhouwwerk, maakten de Sundi, individueel en collectief, gebruik van bezwerende fetisjen met een magische lading. Dit laatste, uitstekende, heeft de vorm van een amalgaam of bilongo dat gewoonlijk bestaat uit verschillende ingrediënten uit onder meer de natuurlijke omgeving, waaronder rode klei, rood houtpoeder tukula , witte klei pembe... Korstige patina. Scheurtjes en lichte gebreken.
De Vili , de Lâri, de Sûndi, de Woyo, de Bembé, de Bawende, de Yombé en de Kôngo vormden de Kôngo groep, geleid door de koning ntotela . Hun koninkrijk bereikte zijn hoogtepunt in de 16e eeuw met de ivoor- en koperhandel en de slavenhandel. Met dezelfde overtuigingen en tradities, produceerden zij een beeldhouwwerk begiftigd met een ...


Zie het blad

390,00

Masquette Congo Yombe
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Kongo Masker

Ex-verzameling van Belgische Afrikaanse tribale kunst.

Dit Afrikaanse masker hier in verkleinde versie was het prerogatief van de nganga, priester-devin. Zulke maskers werden ngobudi genoemd in verwijzing naar iets angstaanjagends en afschrikwekkends. Deze bemiddelende maskers, ook aanwezig in inwijdingsprocessen, werden door fetisjisten gebruikt tijdens genezingsrituelen. Tegelijkertijd werden zij ook gebruikt om personen te identificeren die door hun daden de harmonie van de gemeenschap konden verstoren. Hoogte op sokkel: 27 cm.
In de 13e eeuw vestigde het Kongo-volk zich onder leiding van hun koning Ne Kongo in een streek op het kruispunt van de grenzen tussen de huidige DRC, Angola en Gabon. Twee eeuwen later kwamen de Portugezen in contact met de Kongo en bekeerden ...


Zie het blad

390,00

Kongo Nkisi Fetish Hond
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Kongo Fetish

Dierfiguur Nkisi, nkishi (pl. mankishi )waarin een magische lading bishimba verborgen is. Het zit in een glazen holte die op de rug van het dier is geplaatst. De kracht van de fetisj werd, volgens de plaatselijke geloofsovertuiging, nog geaccentueerd door de aanwezigheid van verschillende accessoires, zoals spijkers, koorden, metaal. Bij de Kongo had de hond, die bekend stond om zijn kennis van de bovennatuurlijke wereld, de rol van bemiddelaar tussen de levenden en de doden. br /> De Vili, de Lâri, de Sûndi, de Woyo, de Bembé, de Bwende, de Yombé en de Kôngo vormden de groep Kôngo, geleid door de koning Ntotela. Hun koninkrijk bereikte zijn hoogtepunt in de 16e eeuw met de ivoor- en koperhandel en de slavenhandel. Op dezelfde manier produceerden zij een beeldhouwwerk met ...


Zie het blad

Verkocht

Kruisbeeld Congo Nkangi Kiditu
Verkocht artikel
Tribale kunst > Gebruikelijke voorwerpen, dozen, weefgetouw katrollen > Kruisbeeld Congo

Onder de Kongo in de late 19e en vroege 20e eeuw, het kruisbeeld was een symbool van de macht legitimeren zijn gezag onder de belangrijkste regalia. Een ceremonie bij de inauguratie van de chef vereiste dat de toekomstige leider te ontvangen van een hoogwaardigheidsbekleder, in een gecodificeerd ritueel, een nkangi kiditu . Dit insigne van macht, geïnspireerd door oude christelijke kruisbeelden geïmporteerd door de Portugezen in de 16e eeuw, kan ook een therapeutische functie hebben, en, naast verschillende toepassingen, worden brandished tijdens begrafenisceremonies waarin het object werd onderworpen aan libations van olie of palmwijn. Hoogte op een basis: 29 cm.
Het kruis zou geen specifiek motief zijn voor de christelijke wereld, de Kongo gezien het feit dat de vier takken ...


Zie het blad

Verkocht

Sabre de prestige Kongo
Verkocht artikel
Tribale kunst > Gebruikelijke voorwerpen, dozen, weefgetouw katrollen > Sabre Congo

Het handvat van dit object is voorzien van een vrouwelijk figuur in een buste, ogen gesloten, en armen gevouwen achter de rug. In de "geste Kongo" gepubliceerd door het Dapper Museum, de auteur stelt dat deze houding van concentratie wordt aangenomen in het gezicht van de profeet of de nganga om een probleem op te lossen. Een knapperige roest gevormd op het blad van het zwaard.
De Vili, de Lâri, de Sûndi, de Woyo, de Bembé, de Bwende, de Yombé en de Kongo vormden de groep Kôngo, onder leiding van koning ntotela. Hun koninkrijk bereikte zijn hoogtepunt in de 16e eeuw met de ivoor-, koper- en slavenhandel. Op dezelfde manier overtuigingen en tradities, produceerden ze een beeldhouwwerk met een gecodificeerd gebaar in relatie tot hun wereldbeeld. De tovenaars nganga, beide genezers, ...


Zie het blad

Verkocht

Kongo Yombe of Vili Masker
Verkocht artikel
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Yombe Masker

Dit Afrikaanse masker werd gebruikt door de nganga, roeten priester. Een mediator masker, ook aanwezig in de initiatieprocessen, het werd ook gebruikt door de fetisjist tijdens genezing rituelen. Tegelijkertijd kan het worden gebruikt om personen te identificeren die door hun acties de harmonie van de gemeenschap kunnen verstoren. Licht hout met een patina van kaolien waarvan er nog enkele filmresten zijn.
In de 13e eeuw vestigde het Kongo-volk zich onder leiding van hun koning Ne Kongo in een gebied op het kruispunt van de grenzen tussen de huidige DRC, Angola en Gabon. Twee eeuwen later kwamen de Portugezen in contact met de Kongo en bekeerden hun koning tot het christendom. Hoewel monarchaal, het Kongo politieke systeem had een democratisch aspect, omdat de koning daadwerkelijk ...


Zie het blad

Verkocht

Groot standbeeld Kongo Nkondo Nkisi
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Kongo Fetish

Indrukwekkende krijger bevroren in een agressieve houding, tintelingen een middelgrote hond, de elementen die hem extra bevoegdheden waren verborgen in een dubbele buikholte. Aan zijn voeten, een kalebas. De meerdere nagels opgenomen getuigen van de gemaakte afspraken en verergeren zijn mystieke kracht. De baard van deze dorpsfetisj bestaat uit spijkers die regelmatig zijn gerangschikt, en vervolgens bedekt met dezelfde knapperige patina die de hele kamer bedekt.
Shez de Kongo, nganga zorgde voor de rituelen door het activeren van een spirituele kracht met een nkondi (pl. nkissi). De term nkisi werd vervolgens gebruikt om te verwijzen naar de termen "sacréu-0022 of "divin". De meest invloedrijke categorie van de "minkisi kongo" bestond uit instrumenten om regionale leiders te helpen ...

Laatste items die je hebt bekeken:
Tribale kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2021 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100