Tribal Art, online verkoop van tribale kunst, primitieve kunst en primitieve kunst
...
Zoekopties
Tribale kunst - Igbo:
Igbo Ugonachonma standbeeld
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Igbo standbeeld

Type beeldhouwwerk genaamd "ugonachonma" met een afbeelding van huwbare jonge meisjes, bedoeld om te worden opgevoerd op dorpspleinen tijdens amusementsceremonies in het droge seizoen. Deze cijfers zijn specifiek voor de dorpsleeftijdsgroepen van de noord-centrale Igbo-regio, rond Onitsha en Awka. De vrouw heeft specifieke criteria van Igbo-schoonheid, waaronder uli-tatoeages. Lokaal afschilferend krokant patina, uitdrogingsscheurtjes.
br>De Igbo vereren een aanzienlijk aantal goden bekend als alusi, of agbara, beschouwd als de afstammelingen van Chuku of Chukwu, en vormen als zodanig tussenpersonen aan wie offers worden gebracht zoals kolanoten, geld, kaolien, worden verleend om van hun gunsten te genieten. Deze sculpturen die in verschillende regio's zijn geproduceerd, variëren ...


Zie het blad

Verkocht

Igbo Igri egede okonkpo masker
Verkocht artikel
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Igbo masker

Dit masker met een ongewone structuur, verdeeld in verschillende gebieden met contrasterende kleuren, biedt een lange rechthoekige neus die past bij het volume van het voorhoofd. Grote holtes vormen de look, een fijne lijn markeert de mond aan de onderkant. Het Quai Branly-museum heeft een soortgelijk voorbeeld. Dit type igbo-ada masker verschijnt tijdens het droge seizoen om noties van mannelijkheid te benadrukken. Afgeschuurde matte patina. Erosies en gaten.
De Igbo zijn gevestigd in de zuidelijke Nigerdelta-regio van Nigeria. De Ada zijn een Igbo-subgroep gevestigd in het zuidoosten van Nigeria. Ze slaagden erin een diep gevoel van individualiteit te combineren met een even sterk gevoel van verbondenheid met de groep. Hun politieke systeem is complex en weinig bekend. Het dorp ...

Igbo Alusi koppel figuren
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Igbo standbeeld

br>Bedoeld om te worden geplaatst in de obu (Sing.:obi), huizen van de mannen van de Cross River, deze standbeelden in een klassieke houding vormden de toppen van pijlers. De lichamen dragen lichaamspatronen genaamd "uli". Regionale lichaamsmarkeringen, tatoeages en scarificaties gaven de bereikte rang in het initiatiegenootschap aan. De dikke kaolien patina is gedeeltelijk afgesleten. De Igbo-cultuur vindt zijn oorsprong in de mythologie van het Nri Koninkrijk Nigeria, volgens welke de goden de gelovigen palmolie, cassave en medicijnen van yams meebrachten.
De Igbo's leven in het bos in het zuidoosten van Nigeria. Ze slaagden erin een diep gevoel van individualiteit te combineren met een even sterk gevoel van verbondenheid met de groep. Hun politieke systeem is complex en weinig ...


Zie het blad

Verkocht

Yoruba altaar beeldhouwwerk
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Yoruba standbeeld

Gecentreerd op de verering van zijn goden, of orisà, vertrouwt de Yoruba-religie op artistieke sculpturen met gecodeerde berichten (aroko). Dit Afrikaanse altaarbeeld, dat volgens de Yoruba communicatie met het hiernamaals mogelijk maakt, stelt een van de vele vrouwelijke godinnen voor, de aardgodin Onilé ("eigenaar van het huis"), garant voor een lang leven, vrede en hulpbronnen, en verbonden met de machtige Ogboni-samenleving onder deYoruba Egba en Ijebu. Ze kon ook symbool staan ​​voor Orunmila, de godin van de waarzeggerij. Het wordt bekroond door een kapsel dat bestaat uit hoofden.
Dit type object was bedoeld om op een altaar te worden gekroond en werd vereerd door leden van de machtige Ogboni, of Osugbo, de samenleving die verantwoordelijk is voor gerechtigheid.
Kapsel en ...


Zie het blad

Verkocht

Wilt u de verkochte artikelen verbergen? Zo ja, Klik HIER
Igbo Ikenga standbeeld
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Igbo standbeeld

Ex collectie Engelse tribale kunst
Klassiek getooid met een cilindrische hoofdtooi, sommige met meerdere hoorns, of complexe geometrische elementen, toont dit type Afrikaanse beelden een personage met attributen als sieraden en scarificaties "ichi". In dit geval is het een krijger, zittend afgebeeld, hoofden van vijanden als trofeeën.


Zie het blad

Verkocht

Ofo standbeeld
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Ofo standbeeld

Ofo-sculpturen, bemiddelende voorwerpen in de Afrikaanse kunst .
Dit houten beeld met de naam Ofo (naar de naam van de boom waarin het is gemaakt) heeft verschillende met metaal afgezette delen, en het bovenste deel biedt een gezicht dat wordt gehalogeerd door een riante kuif. De buste is afgezet met metalen stengels en motieven in een dubbele spiraal.
Dit zwarte ijzeren voorwerp, een zeldzaam en symbolisch stuk dat in het bezit was van een ouderling met de naam N'dichie , en in verband werd gebracht met de agnatische lijn, waarop soms eedafleggingen werden gedaan, werd tentoongesteld in Igbo-huizen en altaren. Deze traditie werd later uitgebreid tot naburige etnische groepen. Gebaseerd op een botanisch beeld van een "mannelijke" boom, en samengesteld uit broze ...


Zie het blad

Verkocht

Igbo moederfiguur
Tribale kunst > Kraamafdeling van hout, bronzen beeld > Igbo standbeeld

Het Igbo-volk in het zuidoosten van Nigeria aanbidt een aanzienlijk aantal goden die bekend staan ​​als alusi, of agbara, die worden beschouwd als de afstammelingen van Chuku of Chukwu, en vormen als zodanig tussenpersonen om aan wie offers zoals kolanoten, zilver, kaolien worden verleend om van hun gunsten te genieten.
Deze Nigeriaanse sculpturen die in verschillende regio's zijn geproduceerd, variëren van ongeveer veertig centimeter tot menselijke hoogte, en zijn versierd met min of meer uitgebreide aristocratische attributen.
Dit beeldhouwwerk, rijk aan details, toont figuren met slanke morfologieën. De kinderen gedragen door de moeder zittend op haar kruk met drie antropomorfe benen zijn verbonden door niet-geïdentificeerde elementen. De gezwellen van het kapsel ...


Zie het blad

790,00

Paar de standbeelden Igbo Alusi
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Standbeelden Igbo

Ex-verzameling Engelse tribale kunst.
Statues alusi en Afrikaanse kunst Igbo.
De Igbo vereren een aanzienlijk aantal godheden die bekend staan als alusi , of agbara, die beschouwd worden als de afstammelingen van Chuku, of Chukwu, en als zodanig tussenpersonen zijn aan wie offers worden gebracht zoals kolanoten, geld, kaolien, om gunsten te verkrijgen. Deze beelden, die in verschillende streken worden vervaardigd, variëren in grootte van ongeveer veertig centimeter tot een menselijke maat, en zijn versierd met min of meer uitgewerkte aristocratische attributen. De beeldhouwers zijn mannen, maar de vrouwelijke adepten dragen vaak bij door het werk aan te vullen met gekleurde pigmenten. De stand van de handen van deze beelden, de palmen naar de hemel gekeerd, geeft de bereidheid ...


Zie het blad

Verkocht

Ogbodo Enyi Masker
Verkocht artikel
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Igbo Masker

Ex-Britse Afrikaanse kunstcollectie.

Dit type composietmasker, ogbodo enyi genaamd, wat "geest van de olifant" betekent, verwijst naar de kracht en het uithoudingsvermogen van het majestueuze perzikachtige dier.
Vanwege zijn uitzonderlijke eigenschappen wordt de olifant geassocieerd met een symbool van politieke en spirituele macht.
Deze maskers zijn herkenbaar aan hun atypische vormen in projectie. De bovenkant van het masker heeft een menselijk hoofd dat naar boven kijkt.
Tweekleurig patina.


Zie het blad

Verkocht

Igbo Ikorodo masker
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Igbo masker

De volumineuze hoofdtooien van de Ikorodo-maskers in de Afrikaanse kunst vanNigeria.
Dit Afrikaanse Igbo-masker met de naam Ikorodo uit de streek Nsukka in Zuid-Nigeria verheerlijkt jeugd en schoonheid, dankzij nauwe spleten voor de ogen, een scherp gezicht beplakt met wit, littekens en tatoeages. De architectonische hoofdtooi, bestaande uit gewelfde elementen met daarop een koepel, strekt zich naar boven uit.
De witte kleur van het agbo-gho-mmwo masker verwijst naar voorouderlijke geesten, aangezien deze maskers de overledene vaak vergezellen tijdens begrafenisrituelen. mmwo betekent inderdaad "geest van de doden", met name van jonge meisjes, hoewel het ook door jonge mannen wordt gedragen om de geest van het land te eren. De hoofdtooi doet denken aan de oude ...


Zie het blad

490,00

Igbo Ngwo masker
Verkocht artikel
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Igbo masker

In de noordelijke Igbo-regio verscheen dit type masker tijdens traditionele ceremonies. Getooid met een hoofdtooi bestaande uit een vin, hoorns en ingelegde tanden, vertoont het een gezicht bedekt met cirkelvormige en evenwijdige scarficaties die harmonieus gerangschikt zijn. De fijne trekken zijn geconcentreerd in het onderste deel van het gezicht, de neus doorboord met dierlijke tanden. Donkerbruin mat patina, ingelegd met oker.
De Igbo leven in het oerwoud in het zuidoosten van Nigeria. Zij zijn erin geslaagd een sterk gevoel van individualiteit te combineren met een even sterk gevoel tot de groep te behoren. Hun politiek systeem is complex en weinig bekend. Het dorp is de belangrijkste sociale eenheid, de kleinste is de uitgebreide familie. Elk dorp heeft een grote mate van ...


Zie het blad

Verkocht

Igbo Agbogo Mmwo Dansmasker
Verkocht artikel
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Igbo Masker

Zacht gemodelleerd breken met de scherpe kenmerken van de meerderheid van de mouwen van het " meisje" igbo: het gezicht neemt de conventies ter ere van de schoonheid van de jeugd, smalle spleten voor de ogen, dun gezicht bedekt met wit, tatoeages en littekens gelegen in dit geval op de oogleden en voorhoofd. Wit verwijst naar voorouderlijke geesten, omdat deze maskers vaak de overledene vergezellen tijdens begrafenisrituelen. In feite betekent 'b-mmwo "prit van de doden. Een polychroom verfraait de kamer.
Hoog op een basis: 57 cm.
De Igbo leven in het bos in het zuidoosten van Nigeria. Ze slaagden erin om een diep gevoel van individualiteit te associëren met een even sterk gevoel van behoren tot de groep. Hun politieke systeem is complex en weinig bekend. Het dorp is de ...


Zie het blad

Verkocht

Agbogo mwo Igbo masker
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Igbo Masker

Ex-Zwitserse collectie Afrikaanse kunst.

De volumineuze hoofdtooien van de Ikorodomaskers in de Afrikaanse kunst van Nigeria.
Dit Afrikaanse Igbo-masker met de naam Ikorodo uit de streek Nsukka in Zuid-Nigeria verheerlijkt jeugd en schoonheid, met nauwe oogspleten, een gezicht met scherpe, witgekalkte gelaatstrekken, littekens en tatoeages. De hoofdtooi bestaat uit drie opengewerkte vleugels met daarop ronde uitsteeksels, vandaar de naam "muts".
De witte kleur van het agbo-gho-mmwo masker verwijst naar voorouderlijke geesten, deze maskers vergezellen vaak de overledene tijdens begrafenisrituelen. mmwo betekent inderdaad "geest van de doden", en meer in het bijzonder van jonge meisjes, hoewel het ook door jonge mannen wordt gedragen om de geest van de aarde te eren. De ...


Zie het blad

480,00

Masque Igbo Agbogo Mwo
Verkocht artikel
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Igbo Masker

Dit Afrikaanse Igbo-masker, genaamd Ikorodo in de Nsukka-regio van Zuid-Nigeria, verheerlijkt jeugd en schoonheid met smalle oogspleten, een gezicht met scherp witgekleurde gelaatstrekken, scarificatie en tatoeages en een hoge hoofdtooi. br> De witte kleur van het agbo-gho-mmwo masker verwijst naar voorouderlijke geesten, deze maskers begeleiden de overledene vaak tijdens begrafenisrituelen. Inderdaad, mmwo betekent "geest van de doden", en meer in het bijzonder van jonge meisjes, hoewel het door jonge mannen wordt gedragen om de geest van de aarde te eren. Afgeschaafde matte patina. De Igbo wonen in het bos in het zuidoosten van Nigeria. Ze zijn erin geslaagd om een diep gevoel van individualiteit te combineren met een even sterk gevoel van verbondenheid met de groep. Hun politieke ...


Zie het blad

Verkocht

Beeld Igbo Ikenga
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Beeld Igbo

Meestal sportief een hoge gehoornde hoofdtooi met complexe elementen, dit soort Afrikaanse beelden beschikt over een karakter met attributen zoals sieraden en littekens, zittend op een kruk in een vastberaden houding. Tweekleurige patronen zijn op zijn gezicht geschilderd. Korrelige matte patina.
Deze etnische groep bevindt zich in de zuidelijke Nigerdelta in Nigeria. Het is het symbool van vervulling en persoonlijk succes (okpossi), de vertegenwoordiging van iemands tutelaire geest (chi, vitale energie), evenals de ontvanger van offers aangeboden periodiek of voorafgaand aan de inzet van een belangrijke actie (meestal aan ifejioku, godheid van de yam, of ale, godin van de aarde). Daarnaast verwijst ike , de "puissance", naar de kracht die de rechterhand in de inspanning uitoefent. ...


Zie het blad

Verkocht

Masque Igbo Igri egede okonkpo
Verkocht artikel
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Igbo masker

Zuiverheid van vorm voor dit lange masker verdeeld in gekleurde vlakken. Het Musée du Quai Branly heeft een gelijkaardig voorbeeld. Dit soort masker igbo-ada verschijnt tijdens het droge seizoen om noties van viriliteit te benadrukken. Matte polychrome patina, erosies.
De Igbo zijn gevestigd in het zuidelijke Niger-Delta-gebied van Nigeria. De Ada vormen een Igbo-subgroep die in het zuidoosten van Nigeria is gevestigd. Zij zijn erin geslaagd een sterk gevoel van individualiteit te combineren met een even sterk gevoel tot de groep te behoren. Hun politiek systeem is complex en weinig bekend. Het dorp is de grootste sociale eenheid, de kleinste is de uitgebreide familie. Elk dorp heeft een grote mate van autonomie en staat onder het gezag van het oudste stamhoofd. De religie ...


Zie het blad

Verkocht

Vaderschapsstandbeeld Igbo Alusi
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Beeld Igbo

Dit type figuur wordt alleen bij de jaarlijkse ceremonies aan het publiek gepresenteerd. Anders worden deze beelden gegroepeerd door symbolische families en vereerd door het dorp in dozen gereserveerd voor hen. De Igbo aanbidden een aanzienlijk aantal goden bekend als alusi , of agbara, beschouwd als de afstammelingen van Chuku, of Chukwu, en als zodanig zijn tussenpersonen aan wie offers zoals kola noten, geld, kaolien, worden verleend met het oog op het genieten van gunstenBestemd om te worden geplaatst in de obu (Sing.: obi), mannen huizen van de Cross River, dit levensgrote cultusbeeld, polychroom, sportcomplex haar regelingen genaamd "à kurken". die ook te vinden zijn op de u-0022 maid's hoeden. Het gezicht, dat de wereld van de overledene oproept, maar ook de schoonheid van de ...


Zie het blad

Verkocht

Beeld Igbo Ikenga
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Beeld Igbo

Het dragen van ronde hoorns, deze elegante sculptuur toont een aseksuele figuur zittend op een kruk, met zijn rug recht, geabsorbeerd in de taak van het roken. De naturalistische morfologie, die het mogelijk maakt het spierstelsel te worden waargenomen, met dunne banden, wordt overwonnen door een uitgerekte nek ter ondersteuning van een smal gezicht enigszins doet denken aan de zogenaamde " maskers van een jong meisje. In een van de handen, in plaats van de trofee hoofd, verschijnt een ongewone eivormige element, een verwijzing naar vruchtbaarheid of rituele offers. Mooie matte polychromie. Glad oppervlak. Fijne desication scheuren, zeer kleine openingen, goede algemene conditie.
Deze etnische groep bevindt zich in de zuidelijke Nigerdelta in Nigeria. Het is het symbool van ...


Zie het blad

Verkocht

Figuur van godheid Alusi Igbo
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Beeld Igbo

Bedoeld om te worden geëerd in de obu (Sing.: obi), de herenhuizen van de Cross River, dit standbeeld is bedekt met een dikke cilindrische kuif waarvan de punt is gebogen naar voren. Het polychrome gezicht wordt gedragen door een enorme hoge hals. Dit cijfer, dat zachte rondingen in evenwicht brengt, is niet alleen een kwestie van de wereld van de overledenen, maar roept ook de schoonheid van de jeugd op; echter, het lichaam heeft niet de lichaamsmotieven genaamd " uli ". Deze vrouwelijke beeltenis uit het zuidoosten van het land Igbo belichamen een tutelaire godheid, intermediair tussen mannen en de god genaamd Chukwu , wordt halsiek vertegenwoordigd, het puntje van de vingers in contact met de buik.
De Ibibios (waarvan Eket) ook in het zuidoosten van Nigeria wonen, wordt de ...


Zie het blad

Verkocht

Urhobo schrijn figuur
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Standbeeld Urhobo

De Urhobos, die in de buurt van het noordwesten van de rivier de Niger Delta wonen, zijn de belangrijkste etnische groep in Delta staat onder de 36 staten van de Federale Republiek van Nigeria. Ze spreken Urhobo, een taal van de Niger-Congo groep. Met de Isoko wiens kunst in de buurt is, staan ze gezamenlijk bekend als Sobo. Hun grote sculpturen die de geesten van de natuur, edjo, of de oprichters van de clan, waar offers werden aangeboden, afbeelden, werden gegroepeerd in heiligdommen in de dorpen. Ze produceren ook figuren die vergelijkbaar zijn met de Igbo ikenga genaamd iphri, ivwri, half-Animal, half-Human. Ze Personify mannelijke agressie en zijn bedoeld voor krijgers en notables. Echter, na overleg met de Soothsayer, kunnen jonge kinderen ook miniatuur iphri vastgebonden aan hun ...


Zie het blad

Verkocht

Paar meisje igbo cimiers maskers
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Igbo maskers

Variaties van de maskers van " jonge girl", deze maskers zijn bedekt met miniatuur beeltenissen van beelden alusi , verondersteld om de wereld van de overledene belichamen, maar ook de schoonheid van de jeugd. Deze cijfers zijn voorzien van littekens van U-002ichi" gereserveerd voor hoogwaardigheidsbekleders en lichaamsmotieven genaamd " uli ". Deze beschermende goden, intermediair tussen mensen en de god genaamd Chukwu werden geplaatst in de obu (Sing.: obi), huizen van de mannen van de Cross River.
De witte kleur van het masker agbo-gho-mmwo of ikorodo verwijst naar voorouderlijke geesten, deze maskers vaak begeleiden van de overledene tijdens begrafenis riten. Inderdaad, mmwo betekent "prit van de doden, vooral jonge meisjes, hoewel het wordt gedragen door jonge mannen van de ...


Zie het blad

1200,00

Laatste items die je hebt bekeken:
Tribale kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal