Gratis Levering - Lijst van landen
Tribal Art, online verkoop van tribale kunst, primitieve kunst en primitieve kunst
...
Zoekopties
Tribale kunst - Idoma:
Idoma Okua kuif masker
Verkocht artikel
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Idoma masker

Dit zeldzame voorbeeld van het Afrikaanse Okua masker geassocieerd met begrafenisrituelen heeft dunne wanden voor contouren. Onder de incisie van de ogen, worden de jukbeenderen uitgehold. De fijne lijnen, geaccentueerd met zwarte en rode pigmenten, worden versterkt door het zichtbaar oude kaolienpatina. De talrijke perforaties van de contouren vertonen onregelmatige formaten. Erosie van de contouren. De Idoma vestigden zich aan de samenvloeiing van de rivieren Benue en Niger. Met 500.000 waren het boeren en handelaars. De nabijheid en dus de invloeden van de Igbo, die van de Cross River en Igala etnische groepen hebben geleid tot stilistische ontleningen en grote tribale gelijkenissen. De leden van de koninklijke lijn van hun oglinye samenleving, die moed verheerlijken, ...


Zie het blad

Verkocht

Moederschap Idoma Anjenu
Tribale kunst > Kraamafdeling van hout, bronzen beeld > Beeld Idoma

Een altaar figuur genaamd anjenu, dit moederschap sculptuur is versterkt met een patina afwisselend gele oker, kaolien, en een mat zwart. Het gebleekte gezicht doet denken aan igbo / idoma maskers waarvan de mond onthult gesneden tanden. Deze beelden worden vaak geplaatst in de buurt van het lichaam van de overledene tijdens rouwceremonies. Ze worden geassocieerd met een sekte, wijdverbreid onder animistische Idoma evenals het Igala en Yoruba van het Zuiden, die wordt verondersteld om de vruchtbaarheid van vrouwen te bevorderen en hun nakomelingen te beschermen. Deze beelden, die van offers profiteerden, werden gehouden in heiligdommen.
De Idoma leven bij de samenvloeiing van Bené en Niger. Er zijn 500.000 boeren en handelaren. Hun kunst en gewoonten hebben invloeden van Igbo, de ...


Zie het blad

1650,00

Figuur mannelijke Idoma
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Beeld Idoma

Een voorouder van afstamming, dit karakter blaast in een fluit. Het eivormige hoofd kijkt uit op een uitgerekte nek, hangende schouders en een smalle buste. De benen smeken een bocht. De voeten aan een voetstuk zijn beschadigd. Op de achterkant staat een zorgvuldig getraceerd saurisch motief. Zeer mooie genuanceerde patina.
Deze beelden worden vaak geplaatst in de buurt van het lichaam van de overledene tijdens rouwceremonies. Het wordt geassocieerd met een cultus, wijdverbreid onder animistische Idoma evenals de Igala en Yoruba van het Zuiden, verondersteld om de vruchtbaarheid van vrouwen te bevorderen en hun nakomelingen te beschermen. Deze beelden werden vervolgens bewaard in heiligdommen.
De Idoma leven bij de samenvloeiing van Bené en Niger. Er zijn 500.000 boeren en ...


Zie het blad

Verkocht

Laatste items die je hebt bekeken:
Tribale kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100