Tribal Art, online verkoop van tribale kunst, primitieve kunst en primitieve kunst
...
Zoekopties
Tribale kunst - Ewe:
Fon Ewe fetish pop
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Ooifetisjen

Afrikaanse kunst en tribale cultus vodun van de ooi en fon populaties.
Deze naturalistische figuren, die een paar of tweeling venovi afschilderen, dragen een dikke knapperige film als gevolg van rituele zalvingen. Een onderliggend helder hout verschijnt lokaal. Zwartachtige partner patina.
Au togo, Afrikaanse fetisjen maken deel uit van heilzame of kwade rituelen volgens de bedoelingen van hun eigenaar. De fetisjisten, na het waarzeggerij ritueel van fa met behulp van palmnoten, maken ze om beschermende en medicinale deugden te bieden, maar bieden ook versies klaar om meer conventionele te gebruiken. De Ashanti van Ghana ook gebruik maken van zeldzame soortgelijke beeldjes bedekt met offercoating.
Deze praktijken die vandaag de dag nog steeds in gebruik zijn, worden soms ...


Zie het blad

Verkocht

Paar beeldjes Ewe Venovi
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Paar Ooi

Deze naturalistische sculpturen verbeelden een jong stel dat alleen gekleed is in een lendendoek, hun ringde hals vormt een specificiteit van agni-producties. Hun houding, armen verwijderd uit de buste, hoofd hoog gehouden, en hun uiterlijk geven hen een waardige interieur. Interessante patina mat, korrelig en lokaal fluweelachtig (oude kaolien residu?). Schaafwonden en scheuren.
De lagunepopulaties van oost-Ivoorkust omvatten voornamelijk de Attié, Akyé, de Ebrié en de Abouré. Hun sculpturen bieden veel overeenkomsten. Deze koninkrijken hadden de eerste commerciële nederzettingen die goud, ivoor, slaven en peper aan het Westen aanbieden. Agni vestigde zich in het noordoosten van dit gebied.
Onderscheer de groep van Akan , de Attié ,"Akye", Akye-Fo, ", de houders van de ", ...


Zie het blad

Verkocht

Ewé rituele fetisj
Tribale kunst > De fetisj, bron van alle mystieke vragen. > Fetish Ewe

Afrikaanse kunst en tribale cultus vodun de ooi en fon
sking sculptuur beeltenis van een vrouw staande, armen zonder handen gelijmd aan de buste, is gedrapeerd tot de buste van een kleurrijke watten. De taille en het hoofd zijn bekleed met indigo knapperige pigmenten en kaolien residuen, en samengeklonterde plantaardige vezels. Een opening aan de bovenkant van het hoofd introduceerde de magische lading. Bespat mat patina.
Als Afrikaanse fetisjen zijn onderdeel van rituelen volgens de bedoelingen van hun eigenaar. De fetisjisten, na het waarzeggerij ritueel van fa met behulp van palmnoten, maken ze om beschermende en medicinale deugden te bieden, maar bieden ook versies klaar om meer conventionele te gebruiken.


De Ooi, vaak aangezien voor de Minas, is de ...


Zie het blad

380,00

Beeldje Ewe Venovi
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Beeldje Ewe

Een Togolese versie van de ibedji fetish beeldjes van de Yoruba van Nigeria, de vrouwelijke figuur gesneden uit licht hout heeft afgeronde volumes en een eivormige gezicht met uitstekende ogen. De armen met gedigitaliseerde butns zijn verspreid van de buste, en de voeten, waarvan er een ontbreekt, zijn zwart. Honing glanzende patina. ex. collectie van de schilder ' a href'U'0022http://wiki.ibb.town/Karl-Heinz_Engstfeld" Karl Heinz Engstfeld en ' een doel ' _blank ' href'https://///'-' Ruth Engstfeld-Schremper , Glazier artiest. De ooi beschouwen de geboorte van een tweeling genaamd Venavi (of Venovi) als een gelukkig voorteken. Zij moeten gelijkelijk en eerlijk worden behandeld. Bijvoorbeeld, beide zullen worden gevoed en gewassen op hetzelfde moment en zal dezelfde kleren te ...


Zie het blad

Verkocht

Laatste items die je hebt bekeken:
Tribale kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2021 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100