Tribal Art, online verkoop van tribale kunst, primitieve kunst en primitieve kunst
...
Zoekopties
Tribale kunst - Dinka:
Ondersteuning voor Dinka statiefhals
Verkocht artikel
Tribale kunst > Neksteun, hoofdsteun > Ondersteuning voor Dinka-hals

Utilitaire voorwerpen in de Afrikaanse kunst
br- Rustend op drie schuine voeten deze zoömorfe uitziende Afrikaanse nek steun symbolisch roepen vee heeft een langwerpige stoel in het holle centrum. Geoliede bruine patina. Dit prestigieuze object was bedoeld om de complexe hoofdtooi van de eigenaar te behouden, ook de sociale status aante geven, maar werd ook gebruikt als kruk. Sommigen, met handvatten, vergezeld individuen op hun reizen. Riem vervangen door een van de eigenaren.
Dealy werd verzameld over deze nomadische inwoners van Zuid-Soedan. Sommige van deze Oost-Afrikaanse stammen zijn vrijwel uitgeroeid door de inter-tribale oorlogen en de islamitische slavenhandel. Georganiseerd rond de veehouderij, deze etnische groepen beschouwd het bezit van koeien en kuddes, en dus ...

Dinka Soedan
promo art africain
Tribale kunst > Neksteun, hoofdsteun > Dinka hoofdsteun

Een van de voeten die deze losjes zoömorfe hoofdsteun ondersteunt, behield de natuurlijke vorm van een taksegment. De langwerpige zitting, gepatineerd door gebruik, is geplooid op de contouren waaronder een handvat slim is geplaatst. De gezwellen aan elk uiteinde geven deze stoel een aerodynamische vorm. Bruine glanzende patina. Desication scheuren en erosies.
Dit prestigeobject was bedoeld om de complexe hoofdtooi van de eigenaar te behouden, die ook zijn sociale status aangaf, maar ook als kruk werd gebruikt. Sommige, met handvatten, begeleid individuen op hun reizen, zoals de jacht of het bewaken van vee. Onder Mandari van Zuid-Soedan, werpen de mensen hun halssteun aangezien zij ouder worden, die zij aan jongere mensen geven om comfortabelere degenen te verwerven.
Dealy ...


Zie het blad

390,00  195,00

Ondersteuning voor Dinka Neck
Verkocht artikel
Tribale kunst > Neksteun, hoofdsteun > Tabouret Dinka

Dit object, waarvan de stabiliteit wordt geleverd door drie voeten in een lichte schuine, en waarvan de uiteinden van de langwerpige lade kromme sierlijk, was bedoeld om de complexe hoofdtooi van de eigenaar te behouden. Een prestigieus object van de nomaden ook gebruikt als kruk, het bevestigde ook hun sociale status. De uiteinden zijn voorzien van gesyliseerde olifant hoofden, of hoorns. Met een stevige gevlochten lederen transportband, beschikt het over decoratieve accessoires in de vorm van haar stempels.
Glosspatine glanzend zwartbruin, gevlochten lederen band, dierlijke haar pom pompoms. Er is weinig informatie verzameld over deze animistische mensen van Zuid-Soedan. Sommige van deze Oost-Afrikaanse stammen werden vrijwel weggevaagd door de Inter-tribale oorlogen en de ...


Zie het blad

Verkocht

Laatste items die je hebt bekeken:
Tribale kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2021 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100