Tribal Art, online verkoop van tribale kunst, primitieve kunst en primitieve kunst
...
Zoekopties
Tribale kunst - Bembe:
Bembe Alunga/Echawaboka masker
Verkocht artikel
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Bembe masker

Ruime banen gemarkeerd met een kruispatroon, dat de windstreken symboliseert, vormen de wanden van dit Afrikaanse masker. Aan de contouren was een versiering van raffia of papyrus bevestigd.
Dit Afrikaans masker Ibulu lya 'alunga (hoofd van de alunga) werd gebruikt tijdens het stamritueel van de mannelijke Alunga-samenleving en oefende een sociale controle uit over de clan, en verantwoordelijk voor openbare dansen en ceremonies voorafgaand aan de jacht.
Dit tribale masker, dat de geest van het bos oproept, werd bewaard in heilige grotten en werd tentoongesteld tijdens festivals in verband met de jacht en vooroudercultus. Ze verschenen ook tijdens de besnijdenisceremonies van Bwami. Lokaal gebarsten korrelig patina. Interne erosie.
De etnische groep Bembe is een ...


Zie het blad

Verkocht

Bembé Ibulu lya alunga masker
Verkocht artikel
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Bembe masker

Twee paar oogkassen, waaronder een kleine neus en een gat dat een mond aanduidt, vormen samen dit Afrikaanse masker dat twee gezichten vormt. Een dik raffia ornament siert de basis, terwijl een paneel van stof de hals van de drager afschermt.
Dit Afrikaanse masker Ibulu lya 'alunga (hoofd van de alunga) werd gebruikt tijdens het stamritueel van de mannelijke samenleving Alunga, die sociale controle uitoefende over de clan , en verantwoordelijk was voor openbare dansen en ceremonies voorafgaand aan de jacht.
Dit inheemse masker, dat een bosgeest oproept, werd bewaard in heilige grotten en werd tentoongesteld tijdens festivals die verband hielden met de jacht en voorouderverering.
Het verscheen ook tijdens de besnijdenisceremonies van de Bwami. Semi-satijn patina, ...


Zie het blad

Verkocht

Bembé zoom Mamy masker
Verkocht artikel
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Bembé masker

Dit Afrikaanse masker werd gebruikt tijdens het tribale ritueel van de mannelijke samenleving Kalunga , Alunga , het uitoefenen van sociale controle over de clan, en verantwoordelijk voor openbare dansen en ceremonies voor de jacht. Een zoom masker belichasterde God Alunga, het heeft vier hoge en brede holle banen met een conische leerling in reliëf. Tussen de banen een kleine opening gemarkeerd door concentrische groeven geeft de mond. Gezwellen aan de top, waarop werden bevestigd veren, roepen kleine oren of hoorns. De ronde basis is ook uitgerust met perforaties om de Raffia-versie te kunnen bevestigen om de drager te verbergen. Een roeping van een geest van het bos, dit masker werd bewaard in de heilige grotten en het was tijdens de feesten in verband met de jacht en de culten van ...


Zie het blad

Verkocht

Bembe masker
Verkocht artikel
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Bembe masker

Ex. Mercier Afrikaanse kunstcollectie.
Een plat volume waarop grote holle oogkassen zijn uitgesneden met ingesneden amandelvormige oogleden vormt dit Afrikaanse stammenmasker van de Bembe. De bange uil zou de inspiratiebron zijn geweest voor deze zoömorfe figuren. Deze maskers vergezelden de overgangsrituelen tijdens de besnijdenisceremonies van de Bwami. Dit zeer oude masker onderscheidt zich door zijn uitzonderlijke ingelegde patina, gevormd door plaatselijk afgeschaafde korrelige onderlagen. Hoogte op voet: 53 cm.
De Bembe-groep is een tak van de Luba die in de 18e eeuw Congo verlieten om zich in de buurt van Tanzania en Burundi te vestigen. Hun samenleving en artistieke tendensen worden gekenmerkt door de invloed van hun naburige etnische groepen in de streek van ...


Zie het blad

Verkocht

Wilt u de verkochte artikelen verbergen? Zo ja, Klik HIER
Beeldje Bembé, Bwendé
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Fetisj Bembe

Evenwichtige volumes en harmonieuze proporties voor dit beeldje belichamen de geest van een vrouwelijke voorouder. De keloïde tatoeages getuigen van de opeenvolgende stadia van de inwijding waaraan het individu werd onderworpen. Soms ingesteld met ivoor of aardewerk, de amandelogen zijn ingelegd met bot. Mooie glanzende chocoladepaina. Gevestigd op de plateaus van de Volksrepubliek Congo ex. Brazzaville, en niet te verwarren met de Bembé groep van het noorden van het Tanganinyikameer, de kleine Babembé groep, Béembé, werd beïnvloed door de Téke riten en cultuur, maar vooral door die van de Kongo.Installed in de huidige Republiek Congo, de Beembe oorspronkelijk gevormd het koninkrijk kongo, samen met de Vili, Yombé, Bwendé en B. Zij werden onder de voogdij van de koning ntotela gekozen ...


Zie het blad

Verkocht

Bembe Kalunga fetisj tabouret
Verkocht artikel
Tribale kunst > Krukken, palaverstoel, troon > Bembe Stoel

Bewaard in de hut van de karunga samenleving, of Alunga, is deze ronde stoel met een handvat gesneden met grote banen die de geest van het Kalunga-bos oproepen. Ze verschijnen ook op besnijdenis maskers. De maatschappij oefende niet alleen sociale controle binnen de Clan Bembe uit, maar organiseerde ook openbare dansen en pre-hunting ceremonies. Veel schaafwonden van gebruik. Desication scheuren, erosies.
De Bembe is een Luba tak lijn die wordt verondersteld te hebben verlaten Congo in de 18e eeuw. Hun samenleving en artistieke tendens worden beïnvloed door hun buren in het Tanganyikameer, de Lega, de Buyu, enz. Net als de Lega had de Bembe een vereniging bwami die verantwoordelijk was voor de initiatie en structurering van de samenleving, maar terwijl de bwami exclusief was voor de ...


Zie het blad

Verkocht

Een paar grote Bembe-beelden
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Een paar grote Bembe-beelden

Ex Belgische tribale kunst collectie.

Dit paar bembe beeldjes maakt indruk door zijn afmetingen. Het is een koppel. De man houdt een mes vast en een miniatuurhoofd bedekt met kaolien, terwijl de vrouw een kind op haar arm houdt, ook bedekt met kaolien.
Beide grote figuren hebben een relatief korstige roodachtige patina. Beiden dragen zwarte versierselen, zoals armbanden. Zij dragen een halfronde hoofdtooi met daarop een witte groei.
Ook de gelaatstrekken zijn met zwart pigment in het patina afgebakend, evenals de geslachtsdelen. Bembe-beeldhouwwerken hebben de bijzonderheid de genitaliën, vooral de mannelijke, te accentueren, soms in surrealistische proporties.

De etnische groep Bembe is een Luba-tak die Congo in de 18e eeuw verliet. Hun samenleving en ...


Zie het blad

Doe een bod.

6500,00

Bembé Echawokaba miniatuur zoom masker
Verkocht artikel
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Masker

Verminderde versie van de grote heaume masker ecwabuka (Big Head) gebruikt tijdens de tribale ritueel van de mannelijke samenleving Kalunga , Alunga , het uitoefenen van sociale controle over de clan, en verantwoordelijk voor openbare dansen en ceremonies voor de jacht. Een zoom masker belichaam de God Alunga, het heeft meestal vier grote en grote holle banen met een conische leerling in reliëf. Hier vormt hij een gestileerde gezicht omlijst door oren. Deze objecten met apotropaïsche deugden waren het eigendom van elke lodgemaster in de samenleving.
satijn droge patina. Gelokaliseerde schaafwonden, zeer mooie patina. De Bembe is een Luba-tak die in de 18e eeuw naar verluidt in Congo is vertrokken. Hun samenleving en artistieke neiging worden beïnvloed door hun buren in het ...

Laatste items die je hebt bekeken:
Tribale kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal