Tribal Art, online verkoop van tribale kunst, primitieve kunst en primitieve kunst
...
Zoekopties
Tribale kunst - Bamileke:
Bangwa N Kétuok koninklijk kralen standbeeld
promo art africain
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Bamileke stadbeeld

Kleuren en stamhoofden in de Afrikaanse kunst.
De rijke produktie van Afrikaanse kunst onder de bevolking van het Kameroense Grasland wordt vooral geïllustreerd door de traditionele houtsnijkunst : herdenkingsbeelden van koningen, koninginnen, prinsessen en getitelde bedienden, maar ook van ouders van tweelingen.
Deze gebeeldhouwde figuur ("N'Kétuok") voorstellende een voorouder die een borstschild draagt, een beker tussen zijn benen, werd eerst in hout gesneden en vervolgens gewikkeld in een raffiadoek ingelegd met geïmporteerde glazen kralen. Gecompliceerde en verfijnde kralenversiering.
Binnen het belangrijke Bamileke volk in West-Kameroen, vormen de Bangwa een klein koninkrijk bestaande uit negen stamhoofden. De invloed van de Bamileke op het Bangwa ...


Zie het blad

850,00  425,00

Bamileke Bangwa Kunga Masker
Verkocht artikel
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Bamileke Masker

De meeste Afrikaanse bamileke maskers zijn gezichtsmaskers, in tegenstelling tot bamoun maskers bedoeld om te worden geplaatst op het hoofd. Ze worden tijdens hun dansen gebruikt door de leden van de bedrijven "Mandjong" en "Lali". Verschillende soorten maskers zijn opgenomen: zoömorfe maskers, meestal buffels, cephalomorphic maar met hoorns, janiform maskers, maskers met een tiara-achtige kroon, en maskers roepen een blower met grote uitpuilende wangen. Sommige zijn gekleed in natuurlijke haarvlechten, zoals onze kopie, die een dik haar bestaat uit zwart haar en menselijk haar waaraan verschillende grijstinten worden toegevoegd: toekanschedel en ossicles, allemaal bevestigd op een dik doek genageld aan de contouren van het masker. Zwartbruin satijnpaina waarop okerpigmenten ...


Zie het blad


Verkocht aan 490,00 Zoek een soortgelijk object

Beaded standbeeld Bamileke N Ketuok
promo art africain
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Beeld Bamileke

Kleuren en opperhoofden in afrikaanse kunst.
Deze gebeeldhouwde figuur (" N'Kétuok ") beeltenis van een mannelijke voorouder met gedrongen vormen werd eerst gesneden in hout en vervolgens verpakt in een doek van rabane ingelegd met geïmporteerde glazen kralen. Het personage heeft een hoorn. Eén hand rust op zijn uitpuilende buik. Mooie polychrome harmonie.
Shez de Bamiléké net als in andere etnische groepen, de kunst objecten getuigen van de plaats van hun eigenaar in de samenleving. Zo varieerden de materialen en vormen van objecten naar gelang van de sociale status. Koning Bamiléké , ook bekend als fon, borg van de bodemvruchtbaarheid en de bescherming van zijn onderdanen, werd niet beschouwd als sterfelijk. Als gevolg daarvan was zijn begrafenis een vreugdevolle viering, ...


Zie het blad

380,00  190,00

Bamileke Mbap mteng olifant masker
Verkocht artikel
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Bamileke masker

Deze lange maskers in stof geborduurd met parels met zeer rijke polychromie werden gedragen door hooggeplaatste leden in de samenleving Bamileke . De Beaded geborduurd Fabric panelen zijn bedekt met een mand vormige Tiara versierd met Zoomorphic symbolen met textiel scantily.
, ter gelegenheid van de begrafenis van enkele krijgers, zwaaide de drager zijn oren en gesimuleerde de lading van de olifant, een dier dat dit masker symboliseerde.
in Afrikaanse kunst, het dierenrijk heeft een speciale plaats vanwege zijn alomtegenwoordige fysieke nabijheid. Sommige dieren hebben dus grotendeels de koetgonen van vele etnische groepen geïntegreerd. De olifant is een duidelijk voorbeeld hiervan en werken die hen symboliseren, krijgen Koninklijke deugden.
de Bamileke Society had ...

Verlicht d apparat Bamileke/Bamum
Tribale kunst > Krukken, palaverstoel, troon > Bamileke bed

Meubelstukken, Prestige elementen en symbolen van koninklijke macht in Afrikaanse kunst
deze monoxyle meubels, een lange, smalle Parade Bank met een uitgehold interieur, heeft gebeeldhouwde flanken van gestileerde motieven beeltenis van spinnen en sauriërs. Het patroon van spinnen verwijst naar divination. De Fon zet voet op dit stuk ceremoniële meubelen toen hij op zijn troon zat. Glanzend gebruikte Skate. Gelegen in het grensgebied van Nigeria, de noordwestelijke provincie van Kameroen, het grasland bestaat uit verschillende etnische groepen: Tikar, Anyang, Widekum, Chamba, Bamoun en Bamileke. Verschillende gecentraliseerde chiefdoms, of koninkrijken, gebaseerd op gewoonte verenigingen, geheime genootschappen, worden georganiseerd rond de FON die brede bevoegdheden heeft. ...


Zie het blad

980,00

Laatste items die je hebt bekeken:
Tribale kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2021 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100