Tribal Art, online verkoop van tribale kunst, primitieve kunst en primitieve kunst
...
Zoekopties
Tribale kunst - Bamana:
Bambara, Bamana masker
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Bamana masker

br>
Dit Afrikaanse Bambara masker wordt bekroond door een gestileerde kuif. De ogen, omlijst door ronde oren, zijn geplaatst onder een bol voorhoofd versierd met fijne littekens, terwijl een imposante gebuste neus de smalle prominente lippen domineert.
Het gladde, glanzende patina grenst aan resten die met lichte pigmenten zijn ingelegd.
Inheemse restauratie aan de top.
De Bambara , Bamana , komen voor in centraal en zuidelijk Mali. De naam betekent "ongelovige" en werd hun door de Moslims gegeven. Zij behoren tot de grote Mande groep, net als de Soninke en Malinke. Animisten, zij geloven ook in het bestaan van een scheppergod die in het algemeen Ngala wordt genoemd en 266 heilige attributen heeft.
Zijn bestaan bestaat naast dat van een andere ...


Zie het blad

750,00

Bamana Buffalo Masker
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Bambara Masker

Dit grote dierenmasker, niet onderworpen aan initiatieriten, biedt een mooie balans van volumes. Het is in de Regio Bougoumi dat dorpelingen elk jaar samenkomen om het einde van het droge seizoen te vieren, door middel van gemaskerde dansen en overvloedige consumptie van bier en palmwijn. Dit masker is de eerste die op het podium komt voor andere zoömorfe maskers. Oude patina, glad en lokaal geschuurd. Inheemse restauraties met behulp van metalen platen. Lichte inslagen.
Totaal top op een voetstuk: 85 cm.
In-Centraal en Zuid-Mali, in een savannegebied, behoren de Bambara , " Bamana " of " ongelovigen ", zoals de moslims ze hebben genoemd, tot de grote groep Mande, samen met de Soninke en Malinke. Vooral boeren, maar ook herders vormen de grootste etnische groep in Mali. De ...


Zie het blad

1480,00

Cephalomorphic Crest Ci Wara kun Bamana
Verkocht artikel
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Ci Wara Crest

Ex-collectie Franse tribale kunst.
Afrikaanse kunst van smidambachtslieden "numu".
Dit beeld met rechte lijnen, schoon, heeft gaten aan de onderkant van de nek, waardoor het bevestigd kon worden door middel van raffiabanden op de mandhoed op het hoofd. Mate geolied patina. Het zou een dier-genie genaamd Ciwara die zou hebben geleerd de Bambara om het land te cultiveren. Ze herinneren zich de mythe door de gestileerde weergave van een hippotrague antilope, waarvan de naam ci wara betekent "fauve van de aarde".Carried op de top van de schedel en op zijn plaats gehouden door een soort kleine mand, deze cimiers vergezeld de dansers tijdens de rituelen van de tun , vereniging gewijd aan landbouwwerk. De maskers zwierven over het veld, springen weg van de nyama, kwade geuren, en het ...

Laatste items die je hebt bekeken:
Tribale kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2021 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73 Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100