Tribal Art, online verkoop van tribale kunst, primitieve kunst en primitieve kunst
...
Zoekopties
Tribale kunst - Munten van zwart ijzer, brons en andere materialen:

Utilisées en monnaie mais également en bijoux, ces objets sont généralement d’une taille imposante et sont difficilement transportables. Les collectionneurs d'art tribal en ont toujours été grandement fascinés.


Tikar primitieve munteenheid
Verkocht artikel
Tribale kunst > Gebruikelijke voorwerpen, dozen, weefgetouw katrollen > Tikar Valuta

Ex Nederlandse tribale kunstcollectie.
Ditmaal in de vorm van een rond dienblad met een lang handvat, zou deze Afrikaanse munt geassocieerd worden met het prestige van Tikar opperhoofden. Het handvat is versierd met krullen en spiraalvormige metalen strips, het patina heeft een beige tint met roestoxidatie. De Tikar bewonen het westelijk deel van Centraal-Kameroen, dat ligt in het dichte secundaire woud van gemiddelde hoogte, grenzend aan de Mbam-rivier. Binnen deze ecotoon vormt de "Tikar-vlakte" (die haar naam ontleent aan haar bewoners) een depressie die zich respectievelijk naar het westen en noorden uitstrekt tot het Mbam-massief (en zijn zijrivieren Mapé en Kim) en de eerste uitlopers van het Adamaoua-plateau. De structuur van het koninkrijk bestaat uit een grote chieftaincy ...


Zie het blad

Verkocht

Angas / Afo ijzeren munten
Verkocht artikel
Tribale kunst > Munten van zwart ijzer, brons en andere materialen > Angas Valuta

Deze primitieve grote schoffelvormige munten, groot in omvang, werden gebruikt voor offers, bruidsschat en natuurlijk voor grote feestelijke en ceremoniële gelegenheden. De stammen Angas van het Jos Plateau in het noorden van Nigeria aangeboden dergelijke objecten als een bruidsschat aan de vader van de bruid-to-be. Deze stukken hadden ook een ceremoniële functie tijdens de viering van de unie. Sommigen schrijven deze speciale munten echter toe aan de Afos, een naburige stam die onder het Josplateau is gevestigd. De Afos spreken een Bené-Congolese taal: eyoli.
Twee delen vallen op, een smalle handgreep en het onderste rechthoekige deel van de schopvorm, die ook in de Mambilas te vinden is.
De oxidatie van het oude ijzer biedt een onnavolgbaar patina.


Zie het blad

Verkocht

Zande Vungara Jet Mes
Verkocht artikel
Tribale kunst > Munten van zwart ijzer, brons en andere materialen > Zande Wapens

Ex-collectie Belgische Afrikaanse kunst.
Dit mes met tweesnijdend messen is uitgerust met een handvat omhuld met dierenbont, om precies te zijn. Een wapen van strijd en prestige, kan het ook vormen een accessoire gewaardeerd tijdens gedanste rituele ceremonies.
Onesses bekend als " Niam-Niam " omdat ze worden beschouwd als antroposomen, de stammen gegroepeerd onder de naam Zande, Azandé, vestigden zich uit Tsjaad op de grens van de R.D.C. (Zaïre), Soedan en de Centraal-Afrikaanse Republiek. Volgens hun overtuigingen is de mens begiftigd met twee zielen, van wie er één verandert in een totemdier van de clan waartoe hij behoort. De Afrikaanse tribale kunst van de Zande, of ", die veel land bezitten, afgezien van hun hofkunst bestaande uit lepels, recipiënten, pijpen en harpen, ...


Zie het blad

Verkocht

Kongo Primitieve valuta
Tribale kunst > Munten van zwart ijzer, brons en andere materialen > Kongo Munt

Dit stuk van uitzonderlijke omvang doet denken aan gooimessen in zijn vorm, maar de grote ring eraan vormt een zeldzame associatie. Door zijn volume en gewicht, het is dus een prestigieuze munt van grote monetaire waarde voor de groepen die het hebben gesmeed en dus bestemd voor grote uitwisselingen. Versierd met dunne luiken en kleine cirkels regelmatig gegraveerd op het oppervlak, het biedt ook een dikke handvat omgeven door een metalen spiraal als een touw. Vóór de komst van de Europeanen vormden de " copperbars (vaak samengesteld uit een spiraalvormige koper- en zinklegering) de enige valuta in Centraal-Afrika. Deze volutes, afhankelijk van de regio, werden genoemd mitako of ngelo .

Het laatste esthetische aspect van deze munt dicteerde onze keuze voor deze specifieke ...


Zie het blad

2450,00

Laatste items die je hebt bekeken:
Tribale kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2021 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100