Tribal Art, online verkoop van tribale kunst, primitieve kunst en primitieve kunst
...
Zoekopties
Tribale kunst - Schilden:

Het Afrikaanse schild heeft een spirituele of strategische functie en wordt gebruikt om geesten aan te roepen of tijdens vijandelijkheden. Op een houten basis zijn de meest sprekende patronen getekend. Het wordt zeer gewaardeerd door verzamelaars van Afrikaanse tribale kunst.


Schild Tutsi / Hutu Rwanda
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribal schild > Schild Tutsi

Schild van elliptische en convexe vorm, met regelmatig dicht en netjes vlechtwerk, en waarvan het midden een houten uitsteeksel draagt.
Een nomadisch volk, de Tutsi werden vooral gedecimeerd door de islamitische slavenhandel en door terugkerende interne oorlogen. De bevolkingsgroepen die bekend staan ​​als "Bantous interlacustres", gevestigd tussen het Victoriameer en de rivier de Limpopo, omvatten de Ganda, Nyoro, Nkole, Soga, Toro, Hima en de Tutsi van Rwanda en Burundi. Hun culturen hebben overeenkomsten, zoals hun artistieke productie en hun dagelijkse gebruiksvoorwerpen. De Tutsi houden vee. Ze blinken ook uit in de kunst van het weven en mandenmakerij. Bron: "Afrika, de kunst van een continent" Ed. Prestel P.157


Zie het blad

Verkocht

Paduko Schild
Tribale kunst > Tribal schild > Paduko Schild

Oud schild van de Paduko-strijders, in het Engels Podowo of Podoko, in het uiterste noorden van Kameroen. Dit rechthoekige schild, voorzien van een handvat aan de achterkant, is gemaakt van stijve ribben van afgeplatte rônier-palmen, bij elkaar gehouden door roosters van bamboestengels, allemaal omgeven door stroken huid. ref. : " https://books.openedition.org/irdeditions/25098?lang=fr"


Zie het blad

950,00

Salawaka Schild
Tribale kunst > Tribal schild > Salawaka Schild

Traditioneel schild gesneden in monoxyle hout, in de vorm van een lange zandloper. Het concave oppervlak loopt taps toe in het midden en heeft een dikke grip aan de achterkant. Het hout is geverfd met kleurende plantaardige en minerale afkooksels en ingelegd met parelmoer elementen. "Salawaku" betekent "bescherming", het schild symboliseert een lichaam en de ingelegde patronen van de delen van deze anatomie. De druppelvormige inlays zouden worden geassocieerd met de ogen, waarvan het aantal gerelateerd is aan de vijanden die de voorouders hebben verslagen. Het schild kan deel uitmaken van de bruidsschat en wordt in de linkerhand gedragen tijdens de cakalele krijgersdans of de hoyla, de ceremoniële huwelijksdans.


Zie het blad

1650,00

Sidamo Amhara Schild
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribal schild > Sidamo Amhara Schild

Realiseer in sterk donkerbruin leer, rond van vorm met concentrische decoratie met geometrische patronen.
Het centrale deel is conisch en de grens staat op zijn kop.
Het interieur heeft een lederen handgreep.
Uitstekende staat van bewaring, middenstuk XXeth eeuw.
Bestemd aan stamleiders, werd dit type van schild gedragen tijdens ceremonies.
De Amhara-bevolking is de op een na grootste bevolking van Ethiopië.
De regio Amhara is een van de negen regio's van Ethiopië die zich uitstrekt over de oude provincies Begemder, Godjam en omvat een deel van de oude provincie Wollo.


Zie het blad

Verkocht

Laatste items die je hebt bekeken:
Tribale kunst  - 

© 2023 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal