Tribal Art, online verkoop van tribale kunst, primitieve kunst en primitieve kunst

Tribale kunst > Krukken, palaverstoel, troon > Luba Hoofdkwartier

Luba Hoofdkwartier (N° 23907)

De kariatide "vergaarbak van een overleden soeverein opperhoofd" (Luba, Roberts) die de bovenkant van deze kruk met de naam lupona ondersteunt, of kioni of kipona, kiona, bevestigt de politieke rol en spiritualiteit van vrouwen in de Luba-samenleving. Deze zetel vormde ooit de zetel waarop koning mulopwe troonde. De stoelen waren tijdens de inhuldiging van de nieuwe leider gerangschikt op luipaardvellen. Pas nadat hij daar zat, kreeg zijn toespraak een koninklijk en goddelijk karakter. Afgezien van deze uitzonderlijke omstandigheden werden de stoelen niet gebruikt en bleven ze opgeslagen op geheime locaties. Grijsbruine patina, erosies en verliezen.
De bakermat van de Luba (Baluba in Chiluba) is Katanga, meer bepaald het gebied van de rivier de Lubu. Ze zijn geboren uit een afscheiding van de Songhoy-etnische groep. In de 16e eeuw creëerden ze een staat, georganiseerd in gedecentraliseerde chiefdoms, die zich uitstrekten van de Kasai-rivier tot het Tanganyika-meer. De chiefdoms bestrijken een klein gebied zonder echte grens dat ten hoogste drie dorpen omvat.
Bron "Afrika, de kunst van een continent", ed. voorgerecht; "Luba" F. Neyt; "Luba bij de bronnen van Zaïre" < /a> F. Neyt.  

U moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot de volgende opties
   Laat het me weten als er een soortgelijk item aan de catalogus wordt toegevoegd.
   Laat me weten als de prijs van dit artikel daalt.
Mijn waarschuwingen beheren


Vragen over dit item, neem contact met ons op


Laatste items die je hebt bekeken:
Tribale kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2023 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal