Tribal Art, online verkoop van tribale kunst, primitieve kunst en primitieve kunst
...
Zoekopties
Tribale kunst - Potten, potten, kalebassen, urnen:

Soms gemaakt van hout, soms van materialen uit modderpoelen en rivieren, zijn deze gebruiksvoorwerpen een integrerend deel van het dagelijks leven in Afrika. Zij hebben ook een spirituele functie en ontvangen offergaven en gris-gris.


Kuyu Doos
Verkocht artikel
Tribale kunst > Potten, kruiken, amforen djenné, bambara, matakam > Kuyu Doos

Voorouderfiguur waarvan het afneembare hoofd een ondiepe container onthult. Het driezijdige hoofd symboliseert de gave van alomtegenwoordigheid. De scarificaties doen denken aan de schubben van de mythische slang Djo, die naar verluidt de wereld heeft geschapen en de vader is van Ebongo, de oorspronkelijke hybride voorouder van de mens. Fluweelachtige polychrome patina, schilfers en scheuren door het drogen.
Twee totemclans vormden ooit de etnische groep Kuyu, die langs de gelijknamige rivier leefden, in het noordwesten van de Volksrepubliek Congo: in het westen die van de panter en in het oosten die van de slang. Een geheime mannenvereniging, Ottoté, speelde een belangrijke politieke rol bij de benoeming van hoofden. De inwijding van de jongeren eindigde met de openbaring van ...


Zie het blad

Verkocht

Kuba Doos
Tribale kunst > Potten, kruiken, amforen djenné, bambara, matakam > Kuba Doos

VerzamelingAfrikaanse kunstBelgische.
De Kuba staan ​​bekend om de verfijning van prestigeobjecten die zijn gemaakt voor leden van de hoge rangen van hun samenleving. De Lélé wonen ten westen van het Kuba-koninkrijk en delen gemeenschappelijke culturele kenmerken met de Bushoong van het Kuba-land. Beide groepen versieren hun prestigeobjecten met soortgelijke motieven. De Kuba waren de enige etnische groep die een verscheidenheid aan containers met deksel creëerde waarin individuele goederen werden opgeslagen, en versierden deze met ontwerpen die leken op die op geborduurd textiel. De wanden van deze doos, voorzien van een gebeeldhouwd handvat, zijn in feite fijn gebeiteld met een netwerk van geometrische patronen. Goudbruine patina. Zeer goede staat.


Zie het blad

390,00

Kwéré Kalebas
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Kwéré Kalebas

Uitgerust met een antropomorfe dop die de vorm van traditionele poppen nabootst, is de container voorzien van een draagriem.

De Zaramo en de stammen die hen omringen, zoals de Kwéré, ontwierpen poppen die over het algemeen met vruchtbaarheid werden geassocieerd, maar waaraan andere deugden zouden worden toegeschreven. Zijn primaire rol wordt gespeeld tijdens de periode van opsluiting van de jonge ingewijde Zaramo. De novice zal zich ten opzichte van het object gedragen als tegenover een kind en zal ermee dansen tijdens de slotceremonie van de initiatie. Als de jonge vrouw niet zwanger wordt, zal ze het "kind" adopteren. Bij de Zaramo en de Kwéré wordt dit gebeeldhouwde motief herhaald op de bovenkant van wandelstokken, siert het rituele voorwerpen en komt het zelfs voor op ...


Zie het blad

Verkocht

Luba Kruik
Verkocht artikel
Tribale kunst > Potten, kruiken, amforen djenné, bambara, matakam > Luba Kruik

Watervat met bekerdrager design. Drie uitsteeksels fungeren als handgrepen. Zoömorfische onderwerpen sieren de muren. Sculptuur van de Luba en aanverwante groepen beeldt de vrouw af en haar connectie met het koningschap en de bavidye geesten. Kleine chipjes, oude restauratie van een uitgroei.
Vroeger onderworpen aan de Luba, daarna aan de Lundas, hebben de Zela, Muzela of Wazela een groot deel van hun gewoonten en tradities overgenomen. Gevestigd tussen de rivier de Luvua en het meer van Kisalé, zijn ze tegenwoordig georganiseerd in vier chiefdoms onder toezicht van leiders van Luba-afkomst. Ze vereren een oerpaar dat vaak wordt weergegeven in beeldhouwwerken, mythische voorouders, en wijden offers aan de geesten van de natuur.


Zie het blad

Verkocht

Kuba Lele Antropomorfe beker
Tribale kunst > Potten, kruiken, amforen djenné, bambara, matakam > Kuba beker

Net als hun buren in Kuba, hebben de Lele een grote verscheidenheid aan ceremoniële sculpturen, zoals deze beker die wordt gebruikt tijdens waarzeggerij, pacten en rituele ceremonies. Dit exemplaar valt op door zijn originele ontwerp, waardoor het een grote elegantie heeft.
Mooie glanzende donkere patina. Uitdrogingsscheuren.
De Kuba staan ​​bekend om de verfijning van prestigieuze items die zijn gemaakt voor leden van de hoge rangen van hun samenleving. Verschillende Kuba-groepen produceerden inderdaad antropomorfe objecten met verfijnde motieven, waaronder kopjes, drinkhoorns en bekers. De Lele zijn gevestigd in het westen van het Kuba-koninkrijk, aan de samenvloeiing van de rivieren Kasai en Bashilele. De interculturele uitwisselingen tussen de Bushoong van het ...


Zie het blad

340,00

Mortel met deksel Pende
Tribale kunst > Potten, kruiken, amforen djenné, bambara, matakam > Pende Mortel

Kleine vijzel voor specerijen, pigmenten of therapeutische ingrediënten. Het voorwerp is gebeeldhouwd met verschillende gezichten die de trekken van de traditionele maskers van de groep overnemen. Goudbruin satijn patina. Lichte resten van kaolien.
De westelijke Pende leven aan de oevers van de Kwilu, terwijl de oostelijke zich hebben gevestigd aan de oevers van de Kasai stroomafwaarts van Tshikapa. De invloeden van de naburige etnische groepen, Mbla, Suku, Wongo, Leele, Kuba en Salempasu hebben hun stempel gedrukt op hun uitgebreide tribale kunstsculptuur. Binnen deze diversiteit hebben de realistische Mbuya-maskers, die om de tien jaar worden vervaardigd, een feestelijke functie en belichamen verschillende personages, waaronder het opperhoofd, de wichelroedeloper en zijn ...


Zie het blad

290,00

Nyamwezi Kalebas
Verkocht artikel
Tribale kunst > Potten, kruiken, amforen djenné, bambara, matakam > Nyamwezi Kalebas

De gedroogde vrucht van de kalebasboom, waaraan een houten stop is aangepast, vormt deze verfijnde container. De pupillen zijn bezet met parels en eenvoudige ronde oren omlijsten het teruggetrokken kapsel. Band van gevlochten raffia.
De Luo, Kuria, Haya en Ziba, de Kéréwé, Karagwé, Sukuma en Nyamézi zijn gevestigd in het middenwesten en de centrale regio van Tanzania. De Nyamwezi, Nyamézi, ("westerse mensen" en soms "maanmensen ") vormen de grootste groep onder de stammen die in het noorden van centraal Tanzania leven. Hun rituele en artistieke productie, die van verschillende oorsprong zijn, hebben weliswaar dezelfde culturele kenmerken, maar vertonen daardoor zeer verschillende formele aspecten. De cultus van voorouders en opperhoofden, van groot belang binnen hun cultuur, ...


Zie het blad

Verkocht

Coupe Agere Ifa Yoruba
Verkocht artikel
Tribale kunst > Houten ruiter, brons, Yoruba, Dogon > Yoruba Beker

Binnen het Yoruba-pantheon, Orunmila is de godheid "orisa" die wordt geraadpleegd in geval van problemen via de waarzeggerij ifà via de waarzegger babalawo (iyanifà voor een vrouw). Bedoeld om op het altaar van de god te staan, bestaat dit beeld uit een beker die de heilige palmnoten en een ruiterfiguur bevatte. Het karakter zou belichamen Esu of Elegba , goddelijke boodschapper die orisa verenigt met de mens. Scheuren in de pot.
Centrée over de verering van haar goden, of orisà, de religie yoruba vertrouwt op artistieke sculpturen met gecodeerde boodschappen ( aroko). Ze zijn ontworpen door beeldhouwers op verzoek van volgelingen, waarzeggers en hun klanten. Deze geesten worden verondersteld om te bemiddelen met de opperste god Olodumare. De koninkrijken van Oyo en Ijebu zijn ...


Zie het blad

Verkocht

Fang Doos
Tribale kunst > Potten, kruiken, amforen djenné, bambara, matakam > Fang Doos

De Afrikaanse kunst van de Byeri-cultus wordt geïllustreerd door verschillende antropomorfe sculpturen die fungeren als "bewakers" en de voorouder belichamen.
Houder in de vorm van een zuil, waarvan het deksel is uitgesneden met een motief in het rond geassocieerd met de voorouders van de clan. Bruin genuanceerd glanzend patina. Scheuren.

Bij de Fang werden de dozen met de relikwieën van illustere voorouders bewaakt door de oudste man van het dorp, de "esa". Met daarboven een standbeeld of een hoofd dat optrad als bewaker van de "byeri" -dozen, werden ze opgeslagen in een donkere hoek van de hut, verondersteld om kwade invloeden naar iemand anders af te leiden. Ze werden ook gebruikt tijdens inwijdingsceremonies voor jongeren die verbonden waren aan de So-society. ...


Zie het blad

480,00

Dubbele figuratieve snit Luba Kiteya
Verkocht artikel
Tribale kunst > Potten, kruiken, amforen djenné, bambara, matakam > Luba Beker


Vrouwelijke figuren die geesten belichamen omringen een dubbele cilindrische container mboko , die gewoonlijk gevuld was met kaolien, een beeld van zuiverheid en de spirituele wereld. Het geheel wordt ondersteund door een dier. Deze vaten werden gebruikt door verschillende Luba-genootschappen en groepen profeten, meer in het algemeen door de mediums van het waarzeggersgenootschap Kilumbu , Bilumbu , of door de genezers van het Buhabo genootschap. Het was, individueel of collectief, om de geesten van de voorouders te raadplegen via specialisten. Dit type beker speelde ook een rol bij de investituur van de Luba-koning.
Bourgondisch patina ingelegd met kaolienresten.

De Lubas (Baluba in het Tchiluba) zijn een volk van Centraal-Afrika. Hun ...

Yoruba moederschap met offerbeker
Tribale kunst > Kraamafdeling van hout, bronzen beeld > Yoruba offerbeker

Moederschap in de traditionele Afrikaanse kunst van Nigeria. Verfijnde sculptuur met een kopjesdrager. De moeder of priesteres, haar gezicht vol littekens, is geknield en heeft een zoömorfische beker met deksel, die bedoeld is voor offergaven of waarzeggerij. Het aanbieden van bekers, waarvan sommige werden gebruikt om kolanoten of andere geschenken voor bezoekers op te slaan, werden ooit geplaatst in koninklijke paleizen in de Ekiti en Igbomina regio's van Yoruba land. De Yoruba-religie is gebaseerd op artistieke sculpturen met gecodeerde boodschappen (aroko). Men denkt dat deze geesten bemiddelen bij de oppergod Olodumare.
Korrelig polychroom patina. Diepe uitdrogingsscheuren.
(bron: "Yoruba", B.Lawal, ed. 5 Continents)


Zie het blad

390,00

Tschokwe Kan
Verkocht artikel
Tribale kunst > Potten, kruiken, amforen djenné, bambara, matakam > Tschokwe Kan


Onder de Afrikaanse regalia roept dit prestigieuze object de bescherming van de geesten van de voorouders op dankzij de figuren die in hoog reliëf zijn gesneden. Ondersteund door een krokodil, wordt een diep dekselvat bekroond door figuren die rug aan rug zitten. Bruin patina ingewreven met kaolien. Lichte uitdrogingsscheurtjes. erosies.
De Tschokwe, van de Bantu-cultuur, hadden zich gevestigd in het oosten van Angola, maar ook in Congo en Zambia. Na verschillende allianties vermengden ze zich met de Lunda die hen leerde jagen. Hun sociale organisatie straalde ook af op de Tschokwe-samenleving. De Tschokwe domineerden uiteindelijk de Lunda, waarvan het koninkrijk aan het einde van de 19e eeuw werd ontmanteld. Olifanten in de regio werden gejaagd voor vlees, maar ook voor ivoor ...


Zie het blad

Verkocht

Lwena Doos
Verkocht artikel
Tribale kunst > Potten, kruiken, amforen djenné, bambara, matakam > Lwena Doos

Halverwege uitgeholde mannenfiguur, waarvan het deksel bestaat uit het bovenlichaam. Het onderwerp biedt armen waarvan de verkleinde grootte contrasteert met de anders robuuste morfologie. De gelaatstrekken, zeer uitgerekt, zijn in laag reliëf gebeeldhouwd onder een hoedvormige hoofdtooi. Glanzend mahonie patina, uitdrogingsscheurtjes.
Van Lunda-oorsprong, de Lwena, Luena, emigreerde in de 19e eeuw van Angola naar Zaïre, afgestoten door de Chokwe. Toen sommigen slavenhandelaren werden, vonden anderen, de Lovale, hun toevlucht in Zambia. Hun samenleving is matrilineair, exogaam en polygaam. De Lwena werden bekend om hun sculpturen met figuren van overleden voorouders en leiders, en hun maskers die verband hielden met de inwijdingsrituelen van de mukanda. Hun beeldhouwwerk werd ...


Zie het blad

Verkocht

Nyamezi gebeeldhouwde stopfles
Verkocht artikel
Tribale kunst > Potten, kruiken, amforen djenné, bambara, matakam > Nyamezi Kalebas

Container gevormd uit de gedroogde vrucht van de kalebasboom, waarop een uitgesneden houten stop is aangepast. Het hoofd is bezet met parels die de ogen voorstellen, en oversized oren omlijsten het naar achteren getrokken kapsel. Gevlochten raffia band.
De Luo, Kuria, Haya en Ziba, de Kéréwé, Karagwé, Sukuma en Nyamézi zijn gevestigd in het centrum westen en de centrale regio van Tanzania. De Nyamwezi, Nyamézi,("westerse mensen" en soms "maanmensen ") vormen de grootste groep onder de stammen die in het noorden van centraal Tanzania wonen. Hun rituele en artistieke productie, die van verschillende origine zijn, hoewel ze dezelfde culturele specificiteiten delen, vertoont bijgevolg zeer verschillende formele aspecten. De cultus van voorouders en leiders, van groot belang binnen ...


Zie het blad

Verkocht

Wilt u de verkochte artikelen verbergen? Zo ja, Klik HIER
Yoruba Doos
Tribale kunst > Potten, kruiken, amforen djenné, bambara, matakam > Yoruba Doos

Franse Afrikaanse kunstcollectie.
Draagbaar altaar gewijd aan het "innerlijke hoofd", waarop een overvloed aan kauri's verwijst naar welvaart door het gebruik van oude munten maar ook naar spiritualiteit. De uitgebreide en verfijnde versieringen, de diversiteit van de elementen en materialen waaruit het bestaat, geven de sociale rang van de eigenaar van dit "huis van het hoofd" aan. Voor de Yoruba bevat het "innerlijke hoofd", een metafysische weerspiegeling van het fysieke hoofd, de essentie van een intieme relatie met het "Opperwezen". (pl.11, "Yoruba" B.Lawal, ed. 5Continents)
Gecentreerd op de verering van zijn goden, of orisà, vertrouwt de Yoruba-religie op artistieke sculpturen met gecodeerde berichten (aroko). Ze zijn ontworpen door de beeldhouwers op verzoek van de ...


Zie het blad

950,00

Yaka cup
Tribale kunst > Potten, kruiken, amforen djenné, bambara, matakam > Yaka cup

De rituele consumptie van palmwijn uit een individuele beker, Kopa, Koopha, was het voorrecht van het geslachtshoofd of matrilineair opperhoofd tijdens bepaalde ceremonies, zoals een huwelijk. Daarna werd het doorgegeven aan de volgende generatie. Dit gerecht van het yaka-type, met ornaat, prestigieuze voorwerpen die status symboliseren en gereserveerd voor het opperhoofd, biedt symbolen die in hoog reliëf zijn uitgehouwen. Soortgelijke modellen genaamd koopha werden gebruikt door de Yaka (Fig.6 p.17 in "Yaka" ed. 5Continents. ) Glanzend mahonie patina.
De etnische groepen Suku en Yaka, gevestigd in een regio tussen de rivieren Kwango en Kwilu, in het zuiden van de Democratische Republiek Congo, erkennen een gemeenschappelijke oorsprong en hebben bepaalde vergelijkbare sociale ...


Zie het blad

280,00

Beeldje container Kumbu di Mpemba
Tribale kunst > Potten, kruiken, amforen djenné, bambara, matakam > Pot Yaka

De Yaka omringen elkaar in het dagelijks leven met regalia versierd met gebeeldhouwde figuren, zoals dit standbeeld dat een container vormt, bedoeld om kaolien te bevatten voor de investituur van de Chiefs. Het gebruik ervan werd omgeleid, sporen van Shea door het bekleden van de interne muren. De kop, die zou verschijnen de bemiddelende ziener met een hoge dop, heeft koffiebonen ogen diep omgeven. Uitgeholde seks is duidelijk geassocieerd met besnijdenis.
mooie glanzende, jou patina.
met de Yaka, op de nieuwe maan, bedekt de ziener ngaanga ngoombu zijn gezicht met kaolien voordat hij een orakel afgeeft. Tijdens de dagpassage in de kelder is de maan bedekt met deze witte klei. De nacht zou de deugden van het leven overbrengen.
de Yaka Society is zeer hiërarchisch en ...


Zie het blad

380,00

Kuba lidbox
Verkocht artikel
Tribale kunst > Gebruikelijke voorwerpen, dozen, weefgetouw katrollen > Kuba vak

De Kuba staat bekend om de verfijning van prestige-objecten die zijn gecreëerd voor leden van de hoge rangen van hun samenleving. De leus woont in het westen van het Kuba Koninkrijk en deelt gemeenschappelijke culturele kenmerken met de Bushoong van het Kuba land. Beide groepen sieren hun prestige objecten met gelijkaardige motieven. De enige etnische groep creëerde een verscheidenheid aan hard plastic containers waarin individuele goederen werden opgeslagen, de Kuba versierd ze met patronen die vergelijkbaar zijn met die van geborduurde textiel. De bovenklep die hier als een toque vormt, is gegraveerd met een grote decoratieve Fries. Het rust op een uitlopende pot, aangescherpt in het midden, waaronder een dieren symbool vormt een gestileerde patroon in reliëf. Zeer mooi verfijnd object, ...


Zie het blad

Verkocht

Olumèye Yoruba Snijdrager
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Yoruba Beker

Gericht op de verering van haar goden, of orisà, de Yoruba religie is gebaseerd op artistieke sculpturen met gecodeerde berichten ( aroko). Deze geesten worden verondersteld om te bemiddelen met de opperste god Olodumare. Deze vrouwelijke figuur, knielend, haar borsten uitgerekt over een vogel-patroon aanbieden cup, presenteert een bolvormige recipiënt in het beeld van de aarde. Het is bedoeld voor votieve aanbiedingen, geschenken voor bezoekers, of waarzeggerij. Sculpturen van dit type versierden de paleizen van het land Yoruba. Lineaire littekens markeren het gezicht van het personage om niet alleen hun fysieke schoonheid te vergroten, maar ook om de rang of oorsprong van de drager te identificeren. Lichaamssporen kunnen permanent of tijdelijk zijn, zoals tatoeages gemaakt van insecten- ...


Zie het blad

Verkocht

Yoruba offerdoos
Verkocht artikel
Tribale kunst > Potten, kruiken, amforen djenné, bambara, matakam > Yoruba Koffer

Een dekselvaatje, versierd met verschillende onderwerpen, menselijke figuren, geassocieerd met voorouders en geesten orisa, en vogelfiguren die waarzeggerij symboliseren, zijn in het rond gebeeldhouwd. De rechthoekige kist is versierd met bas-reliëf inlegwerk. Vervaagde polychromie, mat patina, minimale barsten en schaafplekken. De Yoruba-religie, waarin de verering van de goden, of orisà, centraal staat, steunt op artistieke sculpturen met gecodeerde boodschappen ( aroko ). Deze geesten worden verondersteld te bemiddelen bij de oppergod Olodumare . De bekers zijn bedoeld voor votiefoffers, geschenken voor bezoekers, of voor waarzeggerij. Sculpturen van dit type versierden paleizen in Yoruba land. Lineaire scarificaties markeren de gezichten van de figuren, niet alleen om hun ...


Zie het blad

Verkocht

Luba keramische pot
Verkocht artikel
Tribale kunst > Potten, kruiken, amforen djenné, bambara, matakam > Luba pot

Luba-container waarvan de cephalomorfe nek is doorboord met twee gaten. De gevlochten vlecht van het menselijke motief rust elegant op het bovenste deel van het handvat. De gladde zijkanten zijn ingesneden met decoratieve motieven, gerangschikt in opeenvolgende friezen.
Licht goudbruin slip.
De bakermat van de Luba (Baluba in Chiluba) is Katanga, meer bepaald het gebied van de rivier de Lubu. Ze zijn geboren uit een afscheiding van de Songhoy-etnische groep. In de 16e eeuw creëerden ze een staat, georganiseerd in gedecentraliseerde chiefdoms, die zich uitstrekten van de Kasai-rivier tot het Tanganyika-meer. De chiefdoms bestrijken een klein gebied zonder echte grens dat maximaal drie dorpen omvat.
Bron "Afrika, de kunst van een continent", ed. voorgerecht; "Luba" F. ...


Zie het blad

Verkocht

Laatste items die je hebt bekeken:
Tribale kunst  - 

© 2023 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal