Tribal Art, online verkoop van tribale kunst, primitieve kunst en primitieve kunst
...
Zoekopties
Tribale kunst - Afrikaanse pool:

De paal heeft een gebruiksfunctie, maar ook een opvoedkundige: versierd vertegenwoordigen zij ofwel de hiërarchie van een etnische groep, ofwel haar kosmogonie.


Fragment van een Yoruba paal
Verkocht artikel
Tribale kunst > Poteaux, Dogon, Lobi, Sogho, Oron, Toguna > Yoruba paal

Verandapilaar bestaande uit gebeeldhouwde figuren: een moederfiguur die een van de vele vrouwelijke godinnen belichaamt, de aardgodin Onilé ("eigenaar van het huis"), garant voor een lang leven, vrede en hulpbronnen, en verbonden met de machtige Ogboni-samenleving onder deYoruba Egba en Ijebu. Ze kon ook symbool staan ​​voor Orunmila, de godin van de waarzeggerij. Ze wordt vereerd door leden van de machtige Ogboni, of Osugbo, Justice Society. De onderste figuur roept Esu of Eshu op.
Polychroom patina, erosies.
De koninkrijken van Oyo en Ijebu ontstonden na het verdwijnen van de Ifé-beschaving en vormen nog steeds de basis van de politieke structuur van de Yoruba. De Oyo creëerden twee culten rond de Egungun- en Sango-gemeenschappen, nog steeds actief, die hun goden, de ...


Zie het blad

Verkocht

Yoruba gesneden paal
Tribale kunst > Poteaux, Dogon, Lobi, Sogho, Oron, Toguna > Yoruba paal

Architecturale decoratie in Afrikaanse kunst geassocieerd met de Yoruba-cultuur.
Onder de Yoruba zijn openbare tempels, altaren of leidershutten gezegend met lateien, deuren en gebeeldhouwde pilaren, decoratieve sculpturen gewijd aan de mythische goden "orisa" en verondersteld om hun zegeningen aan te trekken. Deze paal is gesneden met een vrouwelijk motief en een personage dat op de fluit lijkt te spelen. Een polychrome matte coating accentueert de verschillende elementen van het beeld. Erosies.
Gecentreerd op de verering van zijn goden, of orisà , is de Yoruba-religie inderdaad gebaseerd op artistieke sculpturen die zijn voorzien van gecodeerde berichten ( aroko ). Ze zijn ontworpen door beeldhouwers op verzoek van volgelingen, waarzeggers en hun ...


Zie het blad

5500,00

Berberse zuilen met kapitelen
Tribale kunst > Poteaux, Dogon, Lobi, Sogho, Oron, Toguna > Berber balken

Paar Berberzuilen met daarboven T-vormige kapitelen, gemonteerd op platte metalen voetstukken. Decoratieve patronen die in het hout zijn uitgehouwen, scheiden verschillende secties. Het oppervlak is beschilderd met traditionele Amazigh-motieven, arabesken en friezen. Gebruik patina, uitdrogingsscheurtjes.
In de Sahara wonen de Toeareg-sprekende Berbers in het midden en zuiden, in Algerije, Libië, Niger, Tsjaad, Mali, Nigeria en Burkina Faso, terwijl de Arabisch sprekende Moren gevestigd zijn in de westelijke Sahara, in Mauritanië, in Mali , en in het westen van Algerije. Ze leiden een nomadisch leven en houden geiten, schapen en dromedarissen die voor hun levensonderhoud zorgen.
Vergelijkbare exemplaren in "Afrikaanse kunst uit de Mack-collectie" ed. Hirmer (blz. ...


Zie het blad

Doe een bod.

3950,00

Pijler van Toguna Dogon
Verkocht artikel
Tribale kunst > Poteaux, Dogon, Lobi, Sogho, Oron, Toguna > Dogon Pijler

Steunpaal voor een toguna hut, een Dogon architectonisch element gemaakt van hard, dicht en zwaar hout, met een patina van gebruik.
De vork staat wijd open, een vrouwenfiguur en een hagedis zijn in hoogreliëf uitgehouwen.
De basis is sterk geërodeerd waar hij diep in de grond was ingegraven.
De toguna ('mannenverblijf') is de plaats waar de mannen bijeenkomen om dorpsaangelegenheden te bespreken; het is ook een gemeenschapsplaats waar het woord van de ouderen wet is. Er kan een centrale toguna in het dorp zijn, maar ook andere kleine secundaire toguna in de buurt. Deze open schuilplaats bestaat over het algemeen uit acht pijlers die balken dragen, op hun beurt bedekt met acht lagen stro die in bundels zijn samengebonden. Deze acht niveaus, evenals de acht pilaren, ...


Zie het blad

Verkocht

Mambila deurkozijn posten
Verkocht artikel
Tribale kunst > Poteaux, Dogon, Lobi, Sogho, Oron, Toguna > Mambila Berichten

De hofkunst van de leiders van noordwest-Kameroen wordt geïllustreerd door prestigieuze objecten zoals tronen, beelden, bedden, ceremoniële pijpen, boxpolen.... De stijl van deze gebeeldhouwde frames is representatief voor de producties van de perifere groepen, in dit geval de Mambila. De gestileerde antropomorfe, bijna geometrische motieven worden verticaal herhaald en vormen een symbolische taal die bekend is bij de ingewijden van geheime genootschappen die in overvloed door de hele regio bestaan.
Uitstaand hun kleine aantal, de dertigduizend Mambila (of Mambilla, Mambere, Nor, Torbi, Lagubi, Tagbo, Tongbo, Bang, Ble, Juli, Bea) (de " mannen" , in fulani), geïnstalleerd in het noordwesten van Kameroen, hebben een groot aantal maskers en beelden gemakkelijk te identificeren door ...


Zie het blad

Verkocht

Laatste items die je hebt bekeken:
Tribale kunst  - 

© 2023 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal