Tribal Art, online verkoop van tribale kunst, primitieve kunst en primitieve kunst
...
Zoekopties
Tribale kunst - Buizen:

Het gehele Afrikaanse continent is een grote producent van pijpen geweest, maar het is vooral in Kameroen dat zij op grote schaal zijn gevonden. Gemaakt van hout of brons, afhankelijk van de persoon die de pijp bestelde, wordt de pijp verondersteld harten en geesten te kalmeren, zodat haar functie sociaal en spiritueel is.


Kota Pijp
Verkocht artikel
Tribale kunst > Pipes tribales africaines en bois ou en bronze > Kota Pijp

Kota pijp, oud, met gebogen handvat, verfraaid met verschillende metalen delen. De Bakota bewonen het oostelijke deel van Gabon, dat rijk is aan ijzererts, en sommige in de Republiek Congo. De smid maakte naast houtsnijwerk ook gereedschappen voor landbouwwerkzaamheden en rituele wapens.


Zie het blad

Verkocht

Pijp Mumuye
Verkocht artikel
Tribale kunst > Pipes tribales africaines en bois ou en bronze > Pijp Mumuye

Dit prestigieuze object bestaat uit een koperen schaal versierd met decoratieve motieven, uitgebreid met een gedeelte in hout gesneden met een traditioneel figuratief onderwerp, en vervolgens met een taps toelopend eindstuk gedrapeerd in leer. Cat's snorharen, identiteitsscarificaties gevonden bij de naburige Chamba, zijn gegraveerd op het beeldje. Hoogte op voet: 54 cm.
De 100.000 sprekers van de Adamawa-taal vormen een groep genaamd Mumuye en zijn gegroepeerd in dorpen, dola, verdeeld in twee groepen: die van vuur (tjokwa) met betrekking tot bloed en de kleur rood, bewakers van de cultus vabong , waaronder de hoofden worden gekozen, en die van water, ( tjozoza ), gerelateerd aan vochtigheid en de kleur wit. Uit deze laatste worden de priesters van de regen gekozen, ...


Zie het blad

Verkocht

Chibouque Pijp
Verkocht artikel
Tribale kunst > Pipes tribales africaines en bois ou en bronze > Chibouque Pijp

Pijp, of oosterse chibouque, chibouk, met terracotta kom, geraffineerd handvat versierd met filigraan metaal met arabesk en verweven decoratie. De kachel heeft een klein deksel dat met een ketting aan de pijp is bevestigd.


Zie het blad

Verkocht

Pijp
Verkocht artikel
Tribale kunst > Pipes tribales africaines en bois ou en bronze > Pijp

Pijp, of oosterse chibouque, chibouk, met terracotta kom, filigraan metalen handvat versierd met arabesken en interliniëring. De kachel heeft een klein deksel dat met een ketting aan de pijp is bevestigd.


Zie het blad

Verkocht

Wilt u de verkochte artikelen verbergen? Zo ja, Klik HIER
Luba Ceremoniële Pijp
Verkocht artikel
Tribale kunst > Pipes tribales africaines en bois ou en bronze > Pijp Luba

Belgische Afrikaanse kunstcollectie.
Vertegenwoordigd in een hurkende positie op het fornuis van een waterpijp die uit een kalebas wordt samengesteld, heeft deze vrouwelijke cijferluba, een geestelijk middel, een eivormig gezicht met een meditatieve verschijning. Het object is bekleed met gedraaide koperen draden. De hoofdtooi, achter een brede hoofdband die een geschoren voorhoofd onthult, roept de kapsels van Luba-vrouwen op aan het begin van de 20e eeuw. Het symbolische gebaar, met handen op de borst, geeft aan dat de geheimen van de royalty (de bizila) behoren tot vrouwen door hun rol als politieke en spirituele tussenpersonen.
T mooie geolied patina met satijnen highlights.
Het roken van het zaad, dat wijd in het gebied werd gecultiveerd, was wijdverspreid onder ...


Zie het blad

Verkocht

Laatste items die je hebt bekeken:
Tribale kunst  - 

© 2023 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal