Gratis Levering - Lijst van landen
Tribal Art, online verkoop van tribale kunst, primitieve kunst en primitieve kunst
...
Zoekopties
Tribale kunst - Neksteun, hoofdsteun:

De neksteun is een gebruiksvoorwerp dat in de meeste Afrikaanse landen voorkomt. Het wordt gebruikt door vrouwen om hun kapsel 's nachts te onderhouden, en door nomaden op zoek naar rust. De halssteun is meestal voorzien van een bijzonder esthetisch patina.


Boraati" Ethiopië nek steun
Tribale kunst > Neksteun, hoofdsteun > Sidamo nek steun

Afrikaanse hoofdsteunen zijn er in een bijna oneindige variëteit: dit type Afrikaanse hoofdsteun, dat tevens een krukje is, heeft een donker glanzend patina. Dit massieve blok met een licht gebogen ovale top is waarschijnlijk gemaakt door het Sidama of Gurage volk van zuidelijk en zuidwest Ethiopië. De laatstgenoemden zijn een van de tachtig etnische groepen in Ethiopië die verschillende neksteunen voor individueel gebruik hebben vervaardigd, yagerteras, of "kussens van mijn land" of "Boraati" ("morgen jij") genoemd.
Lichte scheurtjes.
Mettertijd, naarmate de vervaardiging complexer werd en het echte kleine meesterwerken van beeldhouwkunst werden, werden ze ook individuele objecten van prestige en macht, geplaatst op familie- of collectieve altaren. Deze voorwerpen waren ...


Zie het blad

280,00

Dubbele Kuba nek ondersteuning
Verkocht artikel
Tribale kunst > Krukken, palaverstoel, troon > Tabouret Kuba

Origineel ontwerp, gereserveerd voor een paar volgens sommigen, deze nek rust opvalt dankzij de gebogen dubbele steun. De glanzende steunen, ondersteund door drie koloniale voeten die uit een rechthoekige basis tevoorschijn komen, zijn gegraveerd met geometrische patronen gerangschikt in regelmatige driehoeken. Dit meubelstuk, wijd verspreid over het Afrikaanse continent, zou kunnen hebben verschillende toepassingen: "dream support" behoud van uitgebreide kapsels, maar ook transportabele zitplaatsen, soms opzettelijk onstabiel om te kunnen wieg kinderen, de basis soms vormen Tablet, dit utilitaire object, onder sommige stammen van Zuid-Afrika, werd een object van verleiding aangeboden aan de toekomstige vrouw.
gladde, donkere patina. Gelokaliseerde erosies.
de Kuba van de ...


Zie het blad

Verkocht

Hoofdsteun Tumbwe
Tribale kunst > Neksteun, hoofdsteun > Hoofdsteun Tumbwe

Ex Belgische Afrikaanse kunst collectie. Rechthoekige, dichte en massieve halssteun met cefalomorfe handvaten. Patina van gebruik, geaderd hout, glanzend.
De Tabwa ("littekens maken" en "schrijven") vormen een etnische groep die aanwezig is in het zuidoosten van de DRC, rond het Tanganyika-meer. De stammen in deze regio, zoals de Tumbwe , vereren de mipasi voorouders door middel van beelden die in handen zijn van stamhoofden of tovenaars. Eenvoudige landbouwers zonder gecentraliseerde macht, verenigden de Tabwa zich rond stamhoofden nadat zij onder de invloed van de Luba waren gekomen. Het was vooral in deze periode dat hun artistieke stroming zich vooral uitte in beelden maar ook in maskers. De Tabwa beoefenden voorouderverering en wijdden hieraan enkele van hun ...


Zie het blad

350,00

Samburu Kenia driepoot hoofdsteun
Tribale kunst > Neksteun, hoofdsteun > Hoofdsteun Kenia

Deze hoofdsteun of "droomsteun", een gebruiksvoorwerp uit het dagelijkse Afrikaanse leven en een uiting van traditionele Afrikaanse kunst, is voor de stammen van Kenia een kussen dat tijdens de slaap uitgebreide hoofddeksels moet bewaren. Het is ook een voorwerp van prestige, bedoeld om de status van de gebruiker te verhogen. Bij de Turkana worden ze aan de toekomstige echtgenote aangeboden als huwelijksgelofte, en aan de man teruggegeven als hij weigert. Bij de Pokot zijn zij het geschenk dat de ceremonies van de overgang naar volwassenheid markeert. De hoofdsteunen hebben vaak de gestileerde vorm van een dier, omdat vee van het grootste belang is voor de herdersstammen van Oost-Afrika. Deze beelden vergezellen hun eigenaars ter gelegenheid van feestelijkheden.
Donkerbruin ...


Zie het blad

240,00

Ondersteuning voor Dinka statiefhals
Verkocht artikel
Tribale kunst > Neksteun, hoofdsteun > Ondersteuning voor Dinka-hals

Utilitaire voorwerpen in de Afrikaanse kunst
br- Rustend op drie schuine voeten deze zoömorfe uitziende Afrikaanse nek steun symbolisch roepen vee heeft een langwerpige stoel in het holle centrum. Geoliede bruine patina. Dit prestigieuze object was bedoeld om de complexe hoofdtooi van de eigenaar te behouden, ook de sociale status aante geven, maar werd ook gebruikt als kruk. Sommigen, met handvatten, vergezeld individuen op hun reizen. Riem vervangen door een van de eigenaren.
Dealy werd verzameld over deze nomadische inwoners van Zuid-Soedan. Sommige van deze Oost-Afrikaanse stammen zijn vrijwel uitgeroeid door de inter-tribale oorlogen en de islamitische slavenhandel. Georganiseerd rond de veehouderij, deze etnische groepen beschouwd het bezit van koeien en kuddes, en dus ...

Dinka Soedan
Tribale kunst > Neksteun, hoofdsteun > Dinka hoofdsteun

Een van de voeten die deze losjes zoömorfe hoofdsteun ondersteunt, behield de natuurlijke vorm van een taksegment. De langwerpige zitting, gepatineerd door gebruik, is geplooid op de contouren waaronder een handvat slim is geplaatst. De gezwellen aan elk uiteinde geven deze stoel een aerodynamische vorm. Bruine glanzende patina. Desication scheuren en erosies.
Dit prestigeobject was bedoeld om de complexe hoofdtooi van de eigenaar te behouden, die ook zijn sociale status aangaf, maar ook als kruk werd gebruikt. Sommige, met handvatten, begeleid individuen op hun reizen, zoals de jacht of het bewaken van vee. Onder Mandari van Zuid-Soedan, werpen de mensen hun halssteun aangezien zij ouder worden, die zij aan jongere mensen geven om comfortabelere degenen te verwerven.
Dealy ...


Zie het blad

390,00

Ondersteuning voor Dinka Neck
Verkocht artikel
Tribale kunst > Neksteun, hoofdsteun > Tabouret Dinka

Dit object, waarvan de stabiliteit wordt geleverd door drie voeten in een lichte schuine, en waarvan de uiteinden van de langwerpige lade kromme sierlijk, was bedoeld om de complexe hoofdtooi van de eigenaar te behouden. Een prestigieus object van de nomaden ook gebruikt als kruk, het bevestigde ook hun sociale status. De uiteinden zijn voorzien van gesyliseerde olifant hoofden, of hoorns. Met een stevige gevlochten lederen transportband, beschikt het over decoratieve accessoires in de vorm van haar stempels.
Glosspatine glanzend zwartbruin, gevlochten lederen band, dierlijke haar pom pompoms. Er is weinig informatie verzameld over deze animistische mensen van Zuid-Soedan. Sommige van deze Oost-Afrikaanse stammen werden vrijwel weggevaagd door de Inter-tribale oorlogen en de ...


Zie het blad

Verkocht

Ondersteuning voor Yaka Musaw nek
Verkocht artikel
Tribale kunst > Neksteun, hoofdsteun > Nek-rug

Dit type van nek drukkend type genaamd musaw of m-baambu, bewaard in de slaapkamers, maakt deel uit van de Afrikaanse tribale kunst objecten waarin de categorie van persoonlijke rituele charmes van matrilineal leiders en hoofden van huishoudens. Het was bedoeld om hun prachtige tribale hoofdtooien te behouden. Deze vogel zou verwijzen naar de ooievaar als de meester van de hemel. Sommige van deze sculpturen hadden magische ladingen ingevoegd in discrete holtes. Glanzend bruin patina, verstrooid schaafwonden.
Een anarchistische en autoritaire, samengesteld uit angstaanjagende krijgers, Yaka samenleving werd geregeerd door afstamming leiders met het recht op leven en dood over hun onderwerpen. Jacht en het daaruit voortvloeiende prestige zijn een kans voor de Yaka vandaag om ...

Suku Mikkumu hoofdsteun
Verkocht artikel
Tribale kunst > Neksteun, hoofdsteun > Ondersteuning voor de nek van Suku

Genoemd musaw onder naburige Yaka, mikkumu-hals-steunen opgenomen regalia beeldhouwwerken van de ligagneleiders. Vaak zoömorfe onderwerpen, deze meubels waren bedoeld ter ondersteuning van uitgebreide hoofdtooien en beschermende charmes werden vaak bevestigd. Het object bestaat uit een ronde bult figuur waarop de gebogen zitting rust. De antilopen vormt een van de dieren onderwerpen ook torenhoog op de top van de Suku initiëren maskers "hemba". Het verwijst naar de kwaliteiten van het savannedier.
Zwart bruin, glanzend op de steun, en lokaal geschuurd.
De etnische groepen Suku en Yaka erkennen gemeenschappelijke oorsprong en hebben dezelfde sociale structuur als vergelijkbare culturele praktijken. Ze kunnen alleen worden onderscheiden door hun stilistische variaties. De ...


Zie het blad

Verkocht

Laatste items die je hebt bekeken:
Tribale kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100