Tribal Art, online verkoop van tribale kunst, primitieve kunst en primitieve kunst
...
Zoekopties
Tribale kunst - Gebruikelijke voorwerpen, dozen, weefgetouw katrollen:

Gewone voorwerpen hebben dezelfde functie en worden daarom in Afrika, in tegenstelling tot het Europese continent, niet als kunstwerken beschouwd.


Kongo Nkangi Kiditu kruisbeeld
Tribale kunst > Gebruikelijke voorwerpen, dozen, weefgetouw katrollen > Kongo kruisbeeld

Bij de Kongo-opperhoofden aan het eind van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw stond het kruisbeeld als symbool van macht en gezag onder de regalia van het opperhoofd. Een ceremonie bij de investituur van het opperhoofd vereiste dat de toekomstige heerser uit de handen van een hoogwaardigheidsbekleder, in een gecodificeerd ritueel, een nkangi kiditu ontving. Dit teken van macht, geïnspireerd op oude christelijke kruisbeelden die in de zestiende eeuw door de Portugezen werden ingevoerd, kon ook een therapeutische functie hebben en werd, naast diverse andere toepassingen, bij begrafenisceremonies met de hand rondgestoken, waarbij het voorwerp werd overgoten met olie of palmwijn.
Het kruis zou ...


Zie het blad

390,00

Ngombe Dubbele Ngulu Executie Mes
Verkocht artikel
Tribale kunst > Gebruikelijke voorwerpen, dozen, weefgetouw katrollen > Ngomne Mes

Executie messen zijn ook parade wapens, zoals ngulu. In het noordwesten van Zaïre, ten zuiden van Oubangui, wonen de 6000 Moswea-Ngombe van Bantoe taal. Hun buren zijn de Ngbandi en de Ngbaka en diverse groepen banda . Ze kenden geen god, maar verwachtten gunsten van hun voorouders, inclusief gezondheid en welvaart. Hun straalmessen die voor de jacht werden gebruikt werden gebruikt als muntstukken.
Voor info: .http://www.memoire-africaine.com/armes3.html

Tsogho Reliquary Doos
Tribale kunst > Potten, kruiken, amforen djenné, bambara, matakam > Tsogho Doos

Deze doos met handgrepen was bedoeld voor de relikwieën van een voorouder, de bustefiguur die zijn deksel overschreed en het silhouet van de "gardiens" van reliekschrijn van de bwete, of bwiti , onder de Mitsoghos reproduceert. Verlangen naar scheuren, granaatscherven. Patine maat.
De etnische groep Mitsogho, Sogho, is gevestigd in een bebost gebied op de rechteroever van de ngoumé rivier, Ngounié, in de buurt van de Kwele. Het bedrijf Bwiti, dat een systeem van reliekschrijnen heeft dat vergelijkbaar is met dat van de Fang en Kota, vormde de cohesie van de matrilineale clans mitsogho. Hun maskers werden getoond op de begrafenis, en opgeslagen in het mannelijke ebanza inwijdingshuis. Net als de andere etnies van Gabon beoefenen ze de riten van de Bwiti die zich op deze manier onder ...


Zie het blad

490,00

Dogon Ritueel Sculptuur
Tribale kunst > De fetisj, bron van alle mystieke vragen. > Dogon Altaar

Dit met grote gevoeligheid vervaardigde beeldhouwwerk, dat tot een geslacht behoorde, weerspiegelt een van de vele facetten van de Dogon-wereldbeschouwing. Het beeldje bovenaan is de incarnatie van een voorouder, de ladder die de geesten toelaat op te stijgen naar het hiernamaals. De gradaties vormen ook een beeld van de verschillende stadia van het leven van een individu op weg naar het uiteindelijke doel. De gobo , ijzeren haak, wordt in het hout gestoken en herinnert aan de heilige rol van de smid. Korrelig opofferingspatina, lichte chips.
De missie Dakar-Djibouti van 1931, onder leiding van Marcel Griaule, had tot taak de riten van deze in de streek van de Bandiagara-rotsen gevestigde bevolkingsgroep grondig te bestuderen. Men denkt dat de Dogon bestaan uit verschillende ...


Zie het blad

Doe een bod.

680,00

Hemba antropomorfe doos
Verkocht artikel
Tribale kunst > Gebruikelijke voorwerpen, dozen, weefgetouw katrollen > Hemba Doos

Deze dekselcontainer toont een voorouder, tussen mensen en goden, die een symbolisch gebaar, opgeheven wapens, één van de gevouwen handen goedkeurt. Een tiara gegraveerd met lijnen beperkt de geschoren schedel. De traditionele verfijnde kapsel, geolied en bekleed met rood poeder, vervolgens gemonteerd op een raffia basis, werd georganiseerd aan de achterkant in cruciform element meestal. De baard wordt geassocieerd met de wijsheid en ervaring van de grootvader.
Generaal gemaakt in iroko, werden deze rituele sculpturen vereerd door een bepaalde clan en opgeslagen in begrafenis lokalen in het huis van de chef.
Patine goudbruin geoliede en fluweelachtige, zeer lichte scheuren. Erosies

De Hemba, gevestigd in het zuidoosten van Zaïre, op de rechteroever van de Lualaba, ...


Zie het blad

Verkocht

Yoruba monumentale beker met aanbod
Verkocht artikel
Tribale kunst > Potten, kruiken, amforen djenné, bambara, matakam > Yoruba Beker

Monumentaal beeldhouwwerk van Afrikaanse kunst uit de Yoruba-regio. Dekselvaten, versierd met verschillende onderwerpen, zijn bovenop figuren van kariatiden geplaatst die een centrale, zittende figuur omlijsten. De menselijke figuren, die vruchtbaarheid, voorouders en orisa geesten uitbeelden, werden in het rond gesneden terwijl bas-reliëf motieven de wanden van de centrale rechthoekige schaal sieren. De verschillende scènes verwijzen naar de Yoruba-mythologie. Vervaagde polychromie, mat patina, minimale barsten en schaafplekken. De Yoruba-religie, waarin de verering van de goden, of orisà, centraal staat, berust op artistieke sculpturen met gecodeerde boodschappen ( aroko ). Deze geesten worden verondersteld te bemiddelen bij de oppergod Olodumare . De bekers zijn bedoeld voor ...

Dogon Mil Zolder schaal
Verkocht artikel
Tribale kunst > Deuren, ladders, luiken > Dogon-schaal

Deze ladder toegestaan toegang tot de mil dogon zolders, aarde architecturen onderscheiden door een kegelvormige strodak. Deze zolders zijn gemonteerd op een hoogte van een opening geblokkeerd door een sluiter en laat de zaden worden opgeslagen uit de buurt van knaagdieren en insecten.
Tly mooie heterogene patina mate, geschuurd door gebruik. Desication scheuren.
Het Dogon-volk staat in de Afrikaanse kunst bekend om mythen en overtuigingen met betrekking tot zijn kosmologie. De bevolking wordt geschat op ongeveer 300.000 zielen die ten zuidwesten van de Nigerloop in de Mopti-regio van Mali wonen (Bandiagara, Koro, Banka), in de buurt van Douentza en een deel van Noord-Burkina (ten noordwesten van Ouahigouya). Ze produceren meer dan 80 soorten maskers, waarvan de bekendste de ...


Zie het blad

Verkocht

Zande Vungara Jet Mes
Verkocht artikel
Tribale kunst > Munten van zwart ijzer, brons en andere materialen > Zande Wapens

Ex-collectie Belgische Afrikaanse kunst.
Dit mes met tweesnijdend messen is uitgerust met een handvat omhuld met dierenbont, om precies te zijn. Een wapen van strijd en prestige, kan het ook vormen een accessoire gewaardeerd tijdens gedanste rituele ceremonies.
Onesses bekend als " Niam-Niam " omdat ze worden beschouwd als antroposomen, de stammen gegroepeerd onder de naam Zande, Azandé, vestigden zich uit Tsjaad op de grens van de R.D.C. (Zaïre), Soedan en de Centraal-Afrikaanse Republiek. Volgens hun overtuigingen is de mens begiftigd met twee zielen, van wie er één verandert in een totemdier van de clan waartoe hij behoort. De Afrikaanse tribale kunst van de Zande, of ", die veel land bezitten, afgezien van hun hofkunst bestaande uit lepels, recipiënten, pijpen en harpen, ...


Zie het blad

Verkocht

Wilt u de verkochte artikelen verbergen? Zo ja, Klik HIER
Crosse Dogon Yo dyommodo
Verkocht artikel
Tribale kunst > Gebruikelijke voorwerpen, dozen, weefgetouw katrollen > Scepter Dogon

Deze rituele stok, Yo domolo of Yo dyommodo genoemd, is het embleem van de Yona-vereniging van "rituele dieven". De structuur lijkt op die van de domolo die de Dogon-mannen op hun schouders dragen en die soms op altaren en in binu-heiligdommen wordt aangetroffen. De wandelstok yo domolo is echter verfijnder, het exemplaar hiernaast roept het gestileerde silhouet op van een paardenhoofd, het oerdier van de schepping, waarvan de rechtopstaande oren gevormd zijn door kleine beeldjes, en het uiteinde van de stok een halfopen kaak. Langs het handvat zijn ook personages in superpositie gekerfd, als verwijzing naar de "Nommos" van complexe episodes in de Dogon mythologie. Volgens Marcel Griaule zou dit voorwerp de Dogons eraan herinneren hoe de oersmid vuur verkreeg, voor het welzijn van de ...


Zie het blad

Verkocht

Kruisbeeld Congo Nkangi Kiditu
Verkocht artikel
Tribale kunst > Gebruikelijke voorwerpen, dozen, weefgetouw katrollen > Kruisbeeld Congo

Onder de Kongo in de late 19e en vroege 20e eeuw, het kruisbeeld was een symbool van de macht legitimeren zijn gezag onder de belangrijkste regalia. Een ceremonie bij de inauguratie van de chef vereiste dat de toekomstige leider te ontvangen van een hoogwaardigheidsbekleder, in een gecodificeerd ritueel, een nkangi kiditu . Dit insigne van macht, geïnspireerd door oude christelijke kruisbeelden geïmporteerd door de Portugezen in de 16e eeuw, kan ook een therapeutische functie hebben, en, naast verschillende toepassingen, worden brandished tijdens begrafenisceremonies waarin het object werd onderworpen aan libations van olie of palmwijn. Hoogte op een basis: 29 cm.
Het kruis zou geen specifiek motief zijn voor de christelijke wereld, de Kongo gezien het feit dat de vier takken ...


Zie het blad

Verkocht

Coupe céphalomoprhe Lele, Bashilele
Verkocht artikel
Tribale kunst > Gebruikelijke voorwerpen, dozen, weefgetouw katrollen > Lele Cup

Onder de prestigieuze voorwerpen van het dagelijks leven, deze palmwijn beker beschikt ook over een achterste handvat waarop een gezicht is ook gegraveerd. De basis van het object is beschadigd, net als de randen van de snede. Net als hun Kuba vosins, de Leles hebben een breed scala aan ceremoniële sculpturen, gebruikt tijdens waarzeggerij riten, pacten, rituele ceremonies.
Belle glanzend zwart-bruin patina.br-pDe Kuba staan bekend om de verfijning van prestige objecten gemaakt voor leden van de hoge rangen van hun samenleving. Verschillende Kuba-groepen produceerden antropomorfe objecten met verfijnde motieven, waaronder sneden, drinkhoorns en bekers. De Leles zijn gevestigd in het westen van het Kuba Koninkrijk, aan de samenvloeiing van de Kasai en Bashilele ...

Yoruba waarzeggerij dienblad Onigunmerin
Tribale kunst > Gebruikelijke voorwerpen, dozen, weefgetouw katrollen > Yoruba Tablet

Deze tablet, die werd gebruikt in een kerk in Cotonou onder de Yoruba van Benin, is zeldzaam vanwege de aanwezigheid van een recipiënt voor colanoten. Het midden van het plateau, aarin opon, vormt een beeld waarin het stof de waarzegger in staat stelde om de oplossingen voor het probleem van zijn cliënt te traceren. Op de buitenste fries verschijnt het gezicht van Esu / Elegba goddelijke boodschapper. Tijdens het waarzeggerij proces, om de orisha's op te roepen en zijn liedjes te begeleiden, de waarzegger hamert de lade met een rammelaar gesneden in hout of ivoor (iroké). Schaafwonden van gebruik. Desication scheuren. Mooie gouden lichtbruine patina.

Hoog op een basis: 37 cm. Steun van de ritualist genaamd babalawo (of Babalao, of Babaal-wo, uitgesproken Baba-a-l'wo), priester ...

Sabre de prestige Kongo
Verkocht artikel
Tribale kunst > Gebruikelijke voorwerpen, dozen, weefgetouw katrollen > Sabre Congo

Het handvat van dit object is voorzien van een vrouwelijk figuur in een buste, ogen gesloten, en armen gevouwen achter de rug. In de "geste Kongo" gepubliceerd door het Dapper Museum, de auteur stelt dat deze houding van concentratie wordt aangenomen in het gezicht van de profeet of de nganga om een probleem op te lossen. Een knapperige roest gevormd op het blad van het zwaard.
De Vili, de Lâri, de Sûndi, de Woyo, de Bembé, de Bwende, de Yombé en de Kongo vormden de groep Kôngo, onder leiding van koning ntotela. Hun koninkrijk bereikte zijn hoogtepunt in de 16e eeuw met de ivoor-, koper- en slavenhandel. Op dezelfde manier overtuigingen en tradities, produceerden ze een beeldhouwwerk met een gecodificeerd gebaar in relatie tot hun wereldbeeld. De tovenaars nganga, beide genezers, ...


Zie het blad

Verkocht

Spel van awale Mangbetu twee-hoofdige
Tribale kunst > Gebruikelijke voorwerpen, dozen, weefgetouw katrollen > Awale Mangbetu

Met 28 longblaasjes maakt dit awale spel deel uit van de mancalas familie van games. De voet is veranderd. De figuratieve motieven, in de vorm van gesneden hoofden, gehoorzamen de stilistische canonieke mangbetu en zande. Helder patina, licht geschuurd. Kleine scheurtjes.
Etabli in het bos in het noordoosten van Zaïre, tussen Bomokandi en de rivier de Uele , werd het Mangbetu koninkrijk uitgedrukt door middel van architectonische werken die europese bezoekers fascineerde in de 19e eeuw. Hun meubels, wapens, ornamenten, aardewerk en beeldhouwwerk waren doordrenkt met een zeldzame esthetische kwaliteit. Het Mangbetu verhaal was gebaseerd op de verfijning van zijn hof, maar ook op kannibalistische gewoonten. Koning Mangbetu "Munza" kreeg daarmee de bijnaam " de kannibaal koning,". De ...

Suku Nko-nku Slot Drum
Verkocht artikel
Tribale kunst > Muziekinstrumenten, djembe, tam tam > Suku Trommel

Net als de Yaka-groep omringde de stamchef Suku zich met prestigieuze objecten, terwijl de waarzegger Mwana-Ngombo een figuratieve gong gebruikte, zoals deze sleuftrommel waarvan de cilindrische klankbord wordt overschaduwd door een handvol bestaande uit het hoofd van een antilope. Het object was bedoeld voor genezing en divinatory rituelen, en ingrediënten werden ook gemengd voor medicinaal gebruik. Mooie satijnachtige goudbruine patina. Scheuren en xylopageale afdrukken.
De etnische groepen Suku en Yaka , zeer dicht geografisch in het zuidwesten van de Democratische Republiek Congo, hebben dezelfde sociale en politieke structuur als soortgelijke culturele praktijken. Hun gebeeldhouwde werken kunnen alleen worden onderscheiden door hun stilistische variaties. Hiërarchisch en ...


Zie het blad

Verkocht

Dubbele rituele cut Suku, Kopa
Verkocht artikel
Tribale kunst > Gebruikelijke voorwerpen, dozen, weefgetouw katrollen > Coupe stam

De rituele consumptie van palmwijn in een individuele beker, Kopa , Koopha , was het prerogatief van de Lineage Officer of de Opperste matrilineale leider bij bepaalde ceremonies, zoals een bruiloft. Het werd vervolgens doorgegeven aan de volgende generatie. Deze brede snede heeft tekenen van gebruik en erosie. Het incorporeerde de schat van de regale, prestigieuze objecten die de status symboliseren en voorbehouden aan het hoofd van het hoofd. Gezichten gesneden in reliëf sieren de buitenste wanden van het object. Vergelijkbare modellen met de naam koopha werden gebruikt door de Yaka (Fig. 6 p. 17 in "Yaka" ed. 5Continenten.) De etnische groepen van Suku en Yaka, die zijn gevestigd in een gebied tussen de rivieren Kwango en Kwilu in de Zuid-Democratische Republiek Congo, ...


Zie het blad

Verkocht

Baoulé rituele lepel
Verkocht artikel
Tribale kunst > Gebruikelijke voorwerpen, dozen, weefgetouw katrollen > Baule Lepel

De gebruikelijke Afrikaanse objecten zijn altijd het middel geweest om te kiezen voor de artistieke expressie van Afrikaanse beeldhouwers, vooral in Ivoorkust. De rijstlepels van de Baoulé, en de Dan buren, waren niet alleen bedoeld om te worden aangeboden aan de meest gastvrije vrouw in de gemeenschap, als een trofee. Ze werden gebruikt bij gemeenschap maaltijden die traditionele festivals en rituele ceremonies gesloten, maar werden ook gebruikt voor vruchtbaarheid rituelen: rijst werd vervolgens gegooid naar de menigte om bescherming en vruchtbaarheid te waarborgen.
De lepel strekt zich uit van een vrouwelijke buste met een lange gebogen nek. De laatste ondersteunt een sierlijke hoofd met functies en een zeer delicaat gebeiteld kapsel. Zwarte patina glanzend door gebruik.


Zie het blad

Verkocht

Dogon rider-patroon kam
Verkocht artikel
Tribale kunst > Gebruikelijke voorwerpen, dozen, weefgetouw katrollen > Dogon kam

Subtiel gemaakt van brons, een ruiter figuur vormt het handvat van deze houten kam. Versierd met driehoekige friezen, het heeft zes tips.
Hoog op een basis: 29 cm.
The Dogons zijn een volk dat bekend staat om hun kosmologie, hun esoterie, hun mythen en legendes. Hun bevolking wordt geschat op ongeveer 300.000 zielen die ten zuidwesten van de Nigerloop in de Mopti-regio van Mali wonen (Bandiagara, Koro, Banka), in de buurt van Douentza en een deel van Noord-Burkina (ten noordwesten van Ouahigouya). Dorpen zijn vaak neergestreken bovenop scree op de heuvel, volgens een unieke architectuur. De geschiedenis van migratie en de dogon faciliteiten (ongeveer tien hoofdgroepen, vijftien verschillende talen) heeft betrekking op verschillende hypothesen. Sommige historici geloven dat ...


Zie het blad

Verkocht

Yoruba waarzeggerij dienblad Onigunmerin
Tribale kunst > Gebruikelijke voorwerpen, dozen, weefgetouw katrollen > Yoruba Tablet

Steun van de ritualist genaamd babalawo (of Babalao, of Babaal-wo, uitgesproken Baba-a-l'wo), priester van Ifa, in de Yoruba taal, deze trays bestaan in drie vormen. Ze zijn bedoeld voor ifa, een systeem van waarzeggerij dat de leringen van de orisha Orunmila, orisha van wijsheid vertegenwoordigt. De babalawo beweren de toekomst veilig te stellen door hun communicatie met Orunmila. In Yoruba dacht in Nigeria, orishas vormen een verscheidenheid van goddelijke geesten beheersen van natuurlijke krachten. Ze zijn vooral te vinden in Yoruba cosmogony, maar op grotere schaal in Oost-West-Afrika in de diaspora's van Midden-en Zuid-Amerika. Deze tablet werd gebruikt in Abomey, onder de Yorubas van Benin.Het centrum van het plateau, aarin opon , vormt een beeld waarin het stof van hout de ...

Goddelijk Orakel Katatora/ Kashekesheke Songye
Tribale kunst > Gebruikelijke voorwerpen, dozen, weefgetouw katrollen > Katatora van Songye

Sculptuur waarvan het gebogen centrum een steun vormt voor waarzeggerijtechnieken. De janiform iconografie, met betrekking tot kifwebe maskers, symboliseert een dubbele vraag: met betrekking tot de wereld van de levenden, en ten opzichte van voorouders. Medium bruine patina, desication scheuren.

De Songye en de naburige etnische groepen delen vele instellingen, waaronder die met betrekking tot divinatory riten. Zo werden in sommige gebieden luba songye-stijl sculpturen gewijd aan waarzeggerij technieken. Nganga interpreteert de tekens van beweging van voorwerpen die op de vlakke oppervlakte worden geplaatst en wreef op de steun om een oplossing voor misfortunes van zijn cliënt voor te stellen.
Sye kwam uit de Shaba regio van de DRC en vestigde zich tussen de Lualaba ...

Injera Oromo mand
Tribale kunst > Gebruikelijke voorwerpen, dozen, weefgetouw katrollen > Oromo mand

Deze mand van drie meter werd gebruikt om Injera te verzamelen, een soort sponsachtige crêpe die kenmerkend is voor de Ethiopische keuken. Over het algemeen zijn ze gemaakt van een gefermenteerd zaad uit een lokaal gras op Teff of Fonio.
Elk onder Oromos, de pannenkoek werd gemaakt van maïsmeel of gierst.
Het object heeft een mandframe waarvan het buitenoppervlak vervolgens in de huid van de dieren is gedrapeerd, wat ook de transportstroken vormt.


Zie het blad

390,00

Laatste items die je hebt bekeken:
Tribale kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2021 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73 Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100