Tribal Art, online verkoop van tribale kunst, primitieve kunst en primitieve kunst
...
Zoekopties
Tribale kunst - Deuren, ladders, luiken:

De deuren en luiken zijn over het algemeen gebeeldhouwd met motieven die de herkomst uitbeelden van de etnische groep waartoe zij behoren. Deze gebruiksvoorwerpen werden vooral door etnologen in de 20e eeuw naar Europa gebracht.


Dogon zolderluik
Tribale kunst > Deuren, ladders, luiken > Dogon zolderluik

De sluitsystemen van de Soedanese regio's in de Afrikaanse kunst .
Deze klep wordt gevormd door een samenstel van twee verticale planken. Een dubbele fries van antropomorfe figuren, sterk vereenvoudigd, steekt af tegen de achtergrond en verlevendigt het natuurlijk uitgedroogde oppervlak. Ze zijn verwant aan de rijke Dogon kosmogonie. Deze motieven vertegenwoordigen de vorige generaties, mythische voorouders ook, maar de eigenaars van de zolder komen ook vaak voor. Het werd gekocht door Mr. Lefevre op de Bandiagara klif in 1959. Lichte patina, donker harsachtig residu. De luiken sloten de in de hoogte vastgestelde openingen van de graanschuren (sorghum of gierst) af ter bescherming tegen knaagdieren. Een ladder gaf toegang. De motieven op de deuren in Mali zijn, afgezien ...


Zie het blad

490,00

Dogon zolderluik
Tribale kunst > Deuren, ladders, luiken > Dogon luik

De sluitsystemen van de Soedanese regio's in de Afrikaanse kunst.
Dit paneel bestaat uit een samenstel van twee verticale planken. Antropomorfe figuren, zeer grafisch, verbonden met de rijke Dogon kosmogonie, verlevendigen het van nature verdroogde oppervlak. De figuren kunnen symbool staan voor vorige generaties, mythische voorouders, maar ook de eigenaars van de zolder komen vaak voor. Lichte patina.
De motieven op de deuren in Mali zijn, afgezien van hun decoratieve waarde, bedoeld om indringers, zowel mensen als dieren, af te schrikken. De sloten en deuren zijn gesneden uit hout dat is gekozen naar gelang van de functie van het gebouw waarin het zal worden gebruikt, want aan elke plant worden bijzondere deugden toegeschreven.


Zie het blad

390,00

Dogon Mil Zolder schaal
Verkocht artikel
Tribale kunst > Deuren, ladders, luiken > Dogon-schaal

Deze ladder toegestaan toegang tot de mil dogon zolders, aarde architecturen onderscheiden door een kegelvormige strodak. Deze zolders zijn gemonteerd op een hoogte van een opening geblokkeerd door een sluiter en laat de zaden worden opgeslagen uit de buurt van knaagdieren en insecten.
Tly mooie heterogene patina mate, geschuurd door gebruik. Desication scheuren.
Het Dogon-volk staat in de Afrikaanse kunst bekend om mythen en overtuigingen met betrekking tot zijn kosmologie. De bevolking wordt geschat op ongeveer 300.000 zielen die ten zuidwesten van de Nigerloop in de Mopti-regio van Mali wonen (Bandiagara, Koro, Banka), in de buurt van Douentza en een deel van Noord-Burkina (ten noordwesten van Ouahigouya). Ze produceren meer dan 80 soorten maskers, waarvan de bekendste de ...


Zie het blad

Verkocht

Dogon zoldersectie
Verkocht artikel
Tribale kunst > Deuren, ladders, luiken > Dogon-stream

De systemen van sluiting van Soedanese gebieden in Afrikaanse kunst
Deze Poort Dogon met een dikke knapperige patina toe te schrijven aan rituele libations roept door zijn vertegenwoordiging de rijke cosmogony Dogon op. Volgens de Dogon mythologie, borsten roepen de biseksuele voorouder Nommo zijn een allegorie van de vruchtbaarheid. De reeks van gebeeldhouwde kambari-stijl figuren uit het zuiden van de Bandiagara klif verbergen hun gezichten, verwijzend naar de ceremonies van de binu priesters. Ze symboliseren vaak vorige generaties, mythische voorouders, maar de eigenaren van de zolder zijn ook vaak te zien. De deur bestaat uit twee panelen die metalen nietjes met elkaar verbinden. Desication scheuren.
De patronen op de deuren in Mali, afgezien van hun decoratieve waarde, ...


Zie het blad

Verkocht

Mambila deurkozijn posten
Verkocht artikel
Tribale kunst > Poteaux, Dogon, Lobi, Sogho, Oron, Toguna > Mambila Berichten

De hofkunst van de leiders van noordwest-Kameroen wordt geïllustreerd door prestigieuze objecten zoals tronen, beelden, bedden, ceremoniële pijpen, boxpolen.... De stijl van deze gebeeldhouwde frames is representatief voor de producties van de perifere groepen, in dit geval de Mambila. De gestileerde antropomorfe, bijna geometrische motieven worden verticaal herhaald en vormen een symbolische taal die bekend is bij de ingewijden van geheime genootschappen die in overvloed door de hele regio bestaan.
Uitstaand hun kleine aantal, de dertigduizend Mambila (of Mambilla, Mambere, Nor, Torbi, Lagubi, Tagbo, Tongbo, Bang, Ble, Juli, Bea) (de " mannen" , in fulani), geïnstalleerd in het noordwesten van Kameroen, hebben een groot aantal maskers en beelden gemakkelijk te identificeren door ...


Zie het blad

Verkocht

Dogon Afrikaanse poort
Verkocht artikel
Tribale kunst > Deuren, ladders, luiken > Dogon Gate

De sluitings systemen van de Soedanese regio's in Afrikaanse kunst
deze oude Dogon deur met het slot dat door zijn zoomorfe iconografie de rijke Cosmogon Dogon wordt opgeroepen. Volgens de mythologie van de Dogon stak de eerste bewoners van het Bandiagara-gebied de rivier over op de rug van een krokodil. Deze worden in feite verticaal op de deur getoond. Wanneer personages aanwezig zijn, symboliseren ze vorige generaties, mythische voor ouders, maar de eigenaren van de zolder verschijnen ook vaak. De deur bestaat uit twee verticale panelen rond een centrale slat. De hele zaak wordt gehandhaafd door horinzontale elementen die door spanters worden bevestigd. Een kikker motief, een ander mythisch dier, siert het slot.

de motieven op de deuren in Mali, afgezien van hun ...


Zie het blad

Verkocht

Laatste items die je hebt bekeken:
Tribale kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2021 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A, rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100