Tribal Art, online verkoop van tribale kunst, primitieve kunst en primitieve kunst

Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Beeld Ada

Fetish beeld Ada, Adja, Adan (N° 17450)

Een fetisjbeeld afhankelijk van de Vodou cultus, gedrapeerd in een rode textiel lendendoek, het heeft een navelstreng die de sluiter handvat dat de reliekhouder sluit in zijn buste. De bovenkant van het hoofd is ook uitgehold. De gedigitaliseerde benen en armen zijn verspreid, recht, en de vierhoekige schouders uitdrukken macht. De eivormige kop met een plat gezicht heeft gewoon gegraveerde ogen en een gapende mond. Mooie lichte patina ingelegd met witte pigmenten.
Andeblis in de buurt van de kust van West-Afrika, in de Couffo in Benin en in het Midden Mono in Togo rond de voormalige hoofdstad van het voormalige koninkrijk Tado, de kleine etnische groep Ada, Adan, of Adja, Aja, bestaat voornamelijk uit boeren. De Ooi en Fons, uit Tado, delen tradities die vergelijkbaar zijn met die van hun buren Ada.Au Togo, Afrikaanse fetisjen maken deel uit van heilzame of kwade rituelen volgens de bedoelingen van hun eigenaar. De fetisjisten, na het waarzeggerij ritueel van fa met behulp van palmnoten, maken ze om beschermende en medicinale deugden te bieden, maar bieden ook versies klaar om meer conventionele te gebruiken. Echter, mensen hebben de neiging om deze animistische praktijken te handhaven, ondanks hun bekering tot de grote monotheïstische religies.
De Ooi, vaak aangezien voor de Minas, is de grootste etnische groep van Togo. Ze worden ook gevonden als minderheden in Ghana, Benin, Ivoorkust en Nigeria. Volgens Hélène Joubert zouden de culten die aan de Yoruba-goden, de orisha en die van de goden vodou, vodun en hun religieuze structuur, in veel opzichten vergelijkbaar zijn. Slaven uit verschillende culturen hebben ook geëxporteerd hun praktijken naar Cuba en Brazilië.Hoewel er weinig historische informatie beschikbaar is over de Ooi, lijkt het erop dat hun nederzetting in hun huidige locatie is het resultaat van invasies en conflicten die uitbraken tijdens de 17e eeuw.  

Bekijk de video

 


Stukje met echtheidscertificaat

Geschatte verzendkosten ...

HerkomstCollection française G.
EtniciteitAda
LandTogo
Materialenwood, textile
Hoogte cm54
Breedte17 cm
Gewicht3,00 Kg
Geschatte datering1ère halfxx°
Socle inclusieveJa

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze items
Statuette UrhoboStatue ZiguaStatue PendeStatue KifwebeCouple de statues Chamba

U moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot de volgende opties
   Laat het me weten als er een soortgelijk item aan de catalogus wordt toegevoegd.
   Laat me weten als de prijs van dit artikel daalt.
Mijn waarschuwingen beheren


Vragen over dit item, neem contact met ons op


Laatste items die je hebt bekeken:
Tribale kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal