Tribal Art, online verkoop van tribale kunst, primitieve kunst en primitieve kunst

Als uitdrukking van een van de vele Luba-substijlen behoren de grote mannelijke figuren die de meester-beeldhouwers van de Hemba-cultuur in Zuidoost-Congo sinds ten minste het midden van de jaren 1800 hebben gemaakt, waarschijnlijk tot de edelste sculpturale voorstellingen van de menselijke figuur in Afrika ten zuiden van de Sahara. Met hun serene blik en meditatieve uitdrukking stralen zij een rust en waardigheid uit die passen bij deze geïdealiseerde portretten ter nagedachtenis aan de gewaardeerde leiders uit het verleden. Deze door de geest bezielde voorwerpen, doordrongen van een levenskracht, waren in staat tot communicatie tussen de levenden en de doden. Door hun innerlijke kracht hadden zij het vermogen invloed uit te oefenen op het stoffelijk gebied door de voorouders in staat te stellen het welzijn van hun nabestaanden positief te beïnvloeden.
In deze publicatie ontdekken we, door de inzichtelijke lens van kunstfotograaf Luigi Spina, negen van Hemba's meest verwezenlijkte creaties, waarvan de klassieke stijl vergelijkingen heeft uitgelokt met sommige van de kouroi sculpturen uit het oude Griekenland. Spina's fotografische interpretaties helpen ons te begrijpen waarom deze proportioneel uitgebalanceerde en symmetrisch vormgegeven voorouderlijke figuren de bewondering hebben gewonnen van Afrikaanse kunstliefhebbers over de hele wereld.
Deze persoonlijke lezingen van de geliefde Hemba-gedenkportretten bevestigen ook waarom deze gevoelige voorstellingen van de menselijke anatomie het verdienen opgenomen te worden in de universele geschiedenis van de artistieke creativiteit en een plaats te krijgen in André Malraux' "Museum zonder muren".

Kleurenfoto's
Voorwaarde: nieuw
Uitgave: 5 continenten
Taal: Frans en Engels
Aantal pagina's: 143
Afmetingen: 350 x 250 mm
Gesloten
ISBN : 978-8874398034
 

Bekijk de video

60.00 
Mogelijkheid tot betaling in 2x (2x 30,0 €)

Geschatte verzendkosten

HerkomstNEUF
Gewicht1,43 Kg

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze items
Masques de lHimalayaObjets africainsSculptures et Formes dAfriqueNok en stockCasamance

U moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot de volgende opties
   Laat het me weten als er een soortgelijk item aan de catalogus wordt toegevoegd.
   Laat me weten als de prijs van dit artikel daalt.
Mijn waarschuwingen beheren
Iemand die geïnteresseerd is in dit object

Vragen over dit item, neem contact met ons op


Laatste items die je hebt bekeken:
Tribale kunst - Hemba
Tribale kunst  - 

© 2023 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal