Tribal Art, online verkoop van tribale kunst, primitieve kunst en primitieve kunst

Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Songye masker

Geweldig masker Songye Kifwebe (N° 14771)

Afrikaanse kunst onder de Songye.


genaamd Kifwebe of "Boismasque", (meervoud Bifwebe), waarvan hetzelfde type werd geproduceerd door zowel de Luba als de Songye, dit tribale masker legt door zijn meesterlijke afmetingen. De term Kifwebe verwijst naar het masker, de masker maatschappij en de masker drager van de geheime mannenmaatschappij bwadi bwa kifwebe .
Er zijn drie varianten: de mannelijke (kilume) meestal met een hoge kam, de vrouwelijke (kikashi) met een zeer lage of afwezig Crest, en tenslotte de grootste belichamen kracht (Kia ndoshi).
inheemse crack restauraties. Patien Burn Clear abraded.
deze Afrikaanse maskers hebben gaten op hun outline set moet worden gebruikt voor de belangrijkste ceremonies om een kostuum te hechten, met inbegrip van een volumineuze baard gemaakt van natuurlijke vezels. De Raffia versie is nu afwezig. De witte strepen symboliseren het verenkleed en de link met de dood. In de 16e eeuw, de Songyes gemigreerd van de Shaba regio te vestigen op de linkeroever van de Lualaba. Hun maatschappij is in een patriarchale manier georganiseerd. Hun geschiedenis is onlosmakelijk verbonden met die van de Luba aan wie ze verbonden zijn door gemeenschappelijke voor ouders. De Songyes hebben indrukwekkende standbeelden gemaakt met krachtige functies worden vaak gebruikt tijdens geheime ceremonies, bedekt met accessoires zoals veren, huid en een hoorn vol magische lading. Zeer aanwezig in hun samenleving, de waarzeggerij toegestaan om de tovenares te ontdekken en om licht te werpen op de oorzaken van de tegenslagen die individuen getroffen. De gemaskerde prestaties van de mannelijke maskers bieden een kans om strafmaat expedities uit te voeren en sociale orde te behouden. De vrouwelijke maskers, verondersteld te worden begiftigd met profetische faculteiten, geactiveerd door hun dansen de welwillende geesten.  

Bekijk de video

 


Stukje met echtheidscertificaat

Geschatte verzendkosten ...

Herkomstex-collection Demanche
EtniciteitSongye
LandRDC
Materialenwood
Hoogte cm50
Breedte30 cm
Gewicht1,30 Kg
Geschatte dateringcirca 1920
Socle inclusieveJa

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze items
Masque TetelaMasque KongoTête MumuyeMasque WéMasque Yombe

U moet ingelogd zijn om toegang te krijgen tot de volgende opties
   Laat het me weten als er een soortgelijk item aan de catalogus wordt toegevoegd.
   Laat me weten als de prijs van dit artikel daalt.
Mijn waarschuwingen beheren


Vragen over dit item, neem contact met ons op


Laatste items die je hebt bekeken:
Tribale kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal