Tribal Art, online verkoop van tribale kunst, primitieve kunst en primitieve kunst
...
Zoekopties
Afrikaanse tribale Kunstwerken :


De site Art Tribal biedt een ruime keuze aan tribale kunstwerken, maskers, beelden, bronzen en alledaagse voorwerpen. Al deze tribale werken zijn streng geselecteerd uit internationale privé-collecties.

Mangbetu Lange Stoel
Verkocht artikel
Tribale kunst > Krukken, palaverstoel, troon > Mangbetu Stoel

Mangbetu Afrikaanse kunst, een prestigieuze kunst, was bedoeld voor de elite van de samenleving, zoals deze gelede stoel waarvan studs zijn gesneden met antropomorfe figuren en gezichten. De zitting, bevestigd aan het hout door een tapijtnagel maar van waaruit het zich op de linkerbovenhoek onderscheidt, is dierlijke huid en is hersteld. De bruine patina is lokaal geschuurd, het bijwerken van een licht hout.
In het bos in het noordoosten van Zaïre heeft het Koninkrijk Mangbetu zich uitgedrukt door middel van architectonische werken die indruk maakten op Europese bezoekers in de 19e eeuw. Hun meubels, wapens, versieringen en beeldhouwen waren doordrenkt met een zeldzame esthetische kwaliteit. Het Mangbetu verhaal was gebaseerd op de verfijning van zijn hof, maar ook op ...


Zie het blad

Verkocht

Kongo hond
promo art africain
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Kongo hond

Afrikaanse dierfiguur Nkisi (mv. mankishi) van het type "koso", waarin een magische bishimba-lading is geplaatst achter een glazen holte in het midden van het beeld. De kracht van de fetisj werd volgens lokale overtuigingen verder geaccentueerd door de aanwezigheid van verschillende accessoires, zoals spijkers, koorden, metaal. Bij de Kongo had de hond, bekend om zijn kennis van de bovennatuurlijke wereld, zijn flair en zijn visie, de rol van bemiddelaar tussen de levenden en de doden. De Vili, de Lâri, de Sûndi, de Woyo, de Bembe, de Bwende, de Yombé en de Kôngo vormden de Kôngo-groep, onder leiding van koning Ntotela. Hun koninkrijk bereikte zijn hoogtepunt in de 16e eeuw met de handel in ivoor, koper en de slavenhandel. Met dezelfde overtuigingen en tradities produceerden ze een ...


Zie het blad

490,00  392,00

Mossi Biga vruchtbaarheids bedeltje
promo art africain
Tribale kunst > De fetisj, bron van alle mystieke vragen. > Biga pop

Bronzen antropomorfe figuur die een jonge Mossi vrouw voorstelt. Het is een ritueel beeldje dat moet helpen bij de conceptie. Het werd in metaal gemaakt door de smid van de Mossi, die ook verantwoordelijk was voor de gebeeldhouwde houten exemplaren. Het gebruik van poppen door jonge Afrikaanse vrouwen vindt niet uitsluitend plaats in het kader van inwijding. Wanneer de menstruatie komt, wordt het jonge meisje beschouwd als een potentiële moeder. In veel etnische groepen wordt dan via inwijdingsrituelen naar vruchtbaarheid gezocht. Vervolgens werden er houten figuren uitgesneden, sommige met beide geslachten, vaak gekleed in kralen en kleding. Gedurende de periode van afzondering wordt de pop, die een kind wordt dat dagelijks gevoed, gewassen en gezalfd moet worden, de enige metgezel ...


Zie het blad

385,00  308,00

Dogon zolderluik
promo art africain
Tribale kunst > Deuren, ladders, luiken > Dogon luik

De sluitsystemen van de Soedanese regio's in de Afrikaanse kunst.
Dit paneel bestaat uit een samenstel van twee verticale planken. Antropomorfe figuren, zeer grafisch, verbonden met de rijke Dogon kosmogonie, verlevendigen het van nature verdroogde oppervlak. De figuren kunnen symbool staan voor vorige generaties, mythische voorouders, maar ook de eigenaars van de zolder komen vaak voor. Lichte patina.
De motieven op de deuren in Mali zijn, afgezien van hun decoratieve waarde, bedoeld om indringers, zowel mensen als dieren, af te schrikken. De sloten en deuren zijn gesneden uit hout dat is gekozen naar gelang van de functie van het gebouw waarin het zal worden gebruikt, want aan elke plant worden bijzondere deugden toegeschreven.


Zie het blad

390,00  312,00

Standbeeld rituele jukun
promo art africain
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Standbeeld Jukun

Het is tijdens begrafenissen, landbouwfeesten of in geval van gevaar dat dit soort gebeeldhouwde figuren in het noorden van de rivier Benoue worden tentoongesteld. Hun rol is die van bemiddelaar tussen het hiernamaals en de priester. Het platte, rechthoekige hoofd lijkt een helm te dragen met verwijdde oren en pupillen die de enige projectie van het gezicht vormen. De handen rusten op de heupen in een cirkelvormige plaat, terwijl een deel van de benen is uitgehold. Donkere patina, residu kleiachtig. Schaafwonden en uitdrogingsscheuren.
Als gevolg van de uitbreiding van het vroegere ...


Zie het blad

Doe een bod.

1250,00  1000,00

Sakalava Standbeeld
promo art africain
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Sakalava Standbeeld

Ex-collectie Afrikaanse tribale kunst Belgisch.
De beroemdste plastic verwezenlijkingen van de Malagasi bestaan ​​uit een beeldhouwwerk gekoppeld aan begrafenisrituelen. Als de Mahafaly-beelden een integraal onderdeel waren van de aloalo-pilaren, getuigen de fragmenten van panelen boven de hoofden hiervan, de figuren van Sakalava-voorouders, in de ronde, vertegenwoordigen vaak de overledene en zijn metgezel van het andere geslacht. Het noordoosten van het graf, een heilige plaats die verband houdt met de dageraad, de opstanding, ook het ideale moment voor de besnijdenis, werd door de Madagassiërs beschouwd als de gunstige plaats voor de installatie van het standbeeld van de overledene. Aan de zuidwestelijke kant van het graf was daarentegen het beeld van zijn partner van het ...


Zie het blad

6950,00  5560,00

Paar houten Slagtanden Bamileke
Verkocht artikel
Tribale kunst > Krukken, palaverstoel, troon > Bamoun Defensie

Deze houten hoorns, ooit ivoren olifantenslagtanden, omlijstten de troon waarop de koning zat tijdens zijn wekelijkse ontmoetingen met het volk. Kralen, open secties, of gebeeldhouwd met reliëf decoratieve motieven volgen elkaar op het ensemble. Figuren van buffelkoppen, hagedissen of kaaimannen, en koninklijke beeltenissen en hoogwaardigheidsbekleders verwijzen naar de hiërarchie van bamoun en bamileke samenleving en naar het prestige en de rijkdom van de regio. Zoomorphic cijfers worden geassocieerd met de waarzeggerij, macht en kwaliteiten verwacht van de soevereine.
Lustrous mingable, fijne verdroging scheuren.
In het grensgebied van Nigeria, de noordwestelijke provincie Kameroen, het Grasland bestaat uit verschillende etnische groepen: Tikar, Anyang, Widekum, Chamba, ...


Zie het blad

Verkocht

Kwéré/Luguru standbeeld
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Kwéré standbeeld

Sculptuur uit het gebied rond Dar-es-Salam, aan de kust van Tanzania, waar de Kaguru, Luguru, Kwéré, Zaramo en Doé stammen leven.
De vrouwelijke figuur komt terug in de gebeeldhouwde werken.
Neergestreken op een stoel met opengewerkte voeten, draagt ​​een vrouw een dubbele kuif doorboord met gaten. De armen zijn overdreven lang en strekken zich uit van vingers met vingers, waarvan er één op een borst rust.
Grijsbeige patina met kaolien.
De Zaramo en de stammen die hen omringen, zoals de Kwéré en de Doé, ontwierpen poppen die over het algemeen geassocieerd worden met vruchtbaarheid, maar waaraan andere deugden zouden worden toegeschreven. Zijn primaire rol wordt gespeeld tijdens de periode van opsluiting van de jonge ingewijde Zaramo. De novice zal zich ...


Zie het blad

Verkocht

Kota Masker
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Kota Masker

Franse Afrikaanse tribale kunstcollectie.
Dit zeldzame masker, dat de besnijdenisrituelen in de Ivindo-vallei begeleidt, wordt zijdelings verlengd door uitwassen die een hartvormig gezicht omlijsten, en is verdeeld in twee tonen. De kleuren worden versterkt met een heldere pastillage die doet denken aan de panter. De rol van het masker was om te entertainen of indruk te maken door te smeken om donaties voor jonge gasten bij ceremonies. Het kostuum van de drager was gemaakt van raffiavezels. Onder bogen in reliëf, uitstekende oogleden beschutten perforaties die zijn aangebracht voor het zicht. De lange driehoekige neus trekt de aandacht naar een smalle mond met witte lippen. Gebruik erosies en schaafwonden. Fluweelachtige matte patina. Inheemse restauratie.
De Mahongwe, ...


Zie het blad

980,00

Jukun Wurbo standbeeld
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Jukun standbeeld

Ruime uitgezette oren omlijsten het gezicht, bovendien onderstreept door een gekanteelde baard en bekroond met een hoge tiara, van deze gebeeldhouwde figuur. De assertieve houding brengt de bolle buik waarop de handen rusten naar voren. Plaatselijk afbladderend donker patina. Erosies, gaten en scheuren door uitdroging.

De Jukuns zijn een bevolking van West- en Centraal-Afrika die voornamelijk in Nigeria leeft in de bovenste Bénoué-vallei, ook in het noordwesten van Kameroen.
Dankzij de uitbreiding van het oude Jukun-rijk, de Jukun of Wurbo van Nigeria verdeeld in twee groepen: een ten zuiden van de rivier de Donga en de tweede ten noorden van de regio, in de buurt van de Mumuye en de Wurkum. De aanvallen van eerst de Chamba's, daarna van de Fulani, droegen bij aan ...


Zie het blad

Verkocht

Kuba Lele Antropomorfe beker
promo art africain
Tribale kunst > Potten, kruiken, amforen djenné, bambara, matakam > Kuba beker

Net als hun buren in Kuba, hebben de Lele een grote verscheidenheid aan ceremoniële sculpturen, zoals deze beker die wordt gebruikt tijdens waarzeggerij, pacten en rituele ceremonies. Dit exemplaar valt op door zijn originele ontwerp, waardoor het een grote elegantie heeft.
Mooie glanzende donkere patina. Uitdrogingsscheuren.
De Kuba staan ​​bekend om de verfijning van prestigieuze items die zijn gemaakt voor leden van de hoge rangen van hun samenleving. Verschillende Kuba-groepen produceerden inderdaad antropomorfe objecten met verfijnde motieven, waaronder kopjes, drinkhoorns en bekers. De Lele zijn gevestigd in het westen van het Kuba-koninkrijk, aan de samenvloeiing van de rivieren Kasai en Bashilele. De interculturele uitwisselingen tussen de Bushoong van het ...


Zie het blad

390,00  312,00

Bobo Masker
promo art africain
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Bobo Masker

De Afrikaanse dierenmaskers van Burkina Faso
Dit imposante helmmasker vormt een variant van het Afrikaanse Newenka-masker van de Bobo Fing, en leent ook kenmerken van het kellé-masker. Dit type masker werd uitsluitend gedragen door leden van de smidsekaste, tijdens rouwceremonies, om de overledene te begeleiden naar hun uiteindelijke verblijfplaats, de volta. De top heeft een kuif waarvan de platte en opengewerkte structuur wordt bekroond door vogelsnavels. De decoratie bestaat uit driehoeken waarvan de polychromie is uitgedoofd. Prachtig semi-satijn gebruikspatina, uitdrogingsscheurtjes en schaafwonden.
Een Mandingo-volk, van wie de meesten in het oosten van Burkina Faso wonen, maar ook in het zuiden van Mali, de cultuur van de Bobo Fing is vergelijkbaar met die van de Bambara. ...


Zie het blad

490,00  392,00

Dogon beeldje
promo art africain
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Dogon beeldje

Figuur zittend op een stoel gebruikt voor de riten van de sigi, handen op de knieën. Het gezicht is zeer delicaat gesneden, wat een zachte en gereserveerde fysionomie oplevert, omlijst door gevlochten vlechtjes. Mooie donkere patina, onregelmatig oppervlak, resterende korstige inlays.
Dogon beelden worden meestal in opdracht van een familie gemaakt, maar kunnen ook het voorwerp zijn van verering door de hele gemeenschap. Hun functies blijven echter weinig bekend. Parallel aan de Islam zijn de religieuze riten van de Dogon georganiseerd rond vier hoofdcultussen: de Lebe, die betrekking heeft op de vruchtbaarheid, onder het spirituele gezag van de Hogon, de Wagem, voorouderverering onder het gezag van de patriarch, de Binou, die de wereld van de geesten oproept en geleid wordt ...


Zie het blad

450,00  360,00

Kongo Nkisi fetisj hond
Verkocht artikel
Tribale kunst > De fetisj, bron van alle mystieke vragen. > Kongo fetisj

Kongo fetisjen zijn beroemd in de Afrikaanse kunst.
Dit is een beeld van een tweehoofdige hond met zijn ogen ingelegd met stukjes glas. Het lichaam dat de twee hoofden scheidt, is aan weerszijden bekleed met spijkers van leren sokken. In het centrum wordt de holte bewoond door de magische lading. De Kongo gebruiken dit soort voorwerpen om te trachten een moeilijkheid op te lossen en de veroorzaker te intimideren of af te weren.
"Deze sculpturen, antropomorf of zoömorf, zijn lang geclassificeerd als wraakzuchtige geesten, maar hun functie is veel ambivalenter. Het is wanneer de nganga het werk van de beeldhouwer voltooit door de spijkers in de nkonde te slaan, dat deze laatste zijn magische lading verkrijgt. Zijn optreden is niet geheim, integendeel, zijn missie is openbaar. ...


Zie het blad

Verkocht

Chokwe Masker
promo art africain
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Chokwe Masker

Bv Belgische Afrikaanse kunstcollectie.
DitAfrikaanse Chokwe Pwo-initiatiemasker verschilt van recentere voorbeelden in zijn kenmerken, grootte en afwerking, waardoor het een krachtig karakter heeft. Tweekleurige satijnen patina, ontbreekt.
Hoogte op voet: 31 cm.
De Chokwé, die tot de 16e eeuw vreedzaam in het oosten van Angola waren gevestigd, werden vervolgens onderworpen aan het Lunda-rijk, van waaruit ze een nieuw hiërarchisch systeem en de heiligheid van macht erfden. De Chokwé hadden geen gecentraliseerde macht maar grote chiefdoms. Zij waren het die kunstenaars aantrokken die hun knowhow exclusief ten dienste van het hof wilden stellen. De kunstenaars maakten zoveel verschillende stukken en van zo'n kwaliteit dat het hof van Lunda ze alleen ...


Zie het blad

490,00  392,00

Dogon Ka masker
Verkocht artikel
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Dogon masker

Onder de diermaskers van de Dogon komen maskers voor die in verband worden gebracht met de antilope, in licht verschillende gedaanten. Eén interpretatie van het masker is dat het een soortgelijke rol speelt als de Ci Wara van de Bamana, in verband met mythische scheppingswezens.
Fluweelachtige patina van gebruik, resterende rozige en blauwachtige pigmenten nog waarneembaar tussen sporen van kaolien. Uitdroging scheuren. Hoogte op voet: 78 cm. Marcel Griaule telde niet minder dan 78 soorten Dogon maskers tijdens zijn veldwerk. Dit stuk, met zijn gestileerde trekken, is kenmerkend voor de creaties van de Dogon. De laatste, beïnvloed door hun voorgangers in de Bandiagara-regio, de Tellem, hebben deze verticaliteit in hun stukken behouden. Parallel aan de Islam zijn de ...


Zie het blad

Verkocht

Zigua initiatie figuur
promo art africain
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Zigua figuur

Met een bolvormig hoofd omlijst door grote oren en doorboorde pupillen, een buisvormige buste en half gebogen benen, is dit armloze beeldje gehuld in een doek waarop donkere resten kristalliseren.
Bij de Zigua werd dit type beeld gebruikt als steun voor inwijding. De Sukuma van Noord-Tanzania gebruiken soortgelijke cijfers.
Dit stammenkunstwerk is afkomstig uit de noordoostelijke regio van Tanzania, grenzend aan Kenia, tegenover de Indische Oceaan, waar de Paré, Shamba, Zigua, en Mbugu stammen leven. Een relatieve homogeniteit kenmerkt de produktie van deze groepen, die doet denken aan sommige van de Malagassische en Batak waarmee, via de zeehandel, ooit contact zou kunnen zijn gelegd. Dit beeld werd waarschijnlijk gebruikt voor didactische doeleinden tijdens mannelijke ...


Zie het blad

490,00  392,00

hoektand hoofd
promo art africain
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > hoektand hoofd

Reliekhoofden waarvan de pupillen zijn ingelegd met koper. Rituele verwijderingen kwamen vaak voor uit sculpturen van dit type. Geschaafd en fluweelachtig gebruikspatina, erosies, uitdrogingsscheuren.
Hoogte op voet: 27 cm.
Onder de Fang van Kameroen en Gabon heeft elke familie een "Byeri", of reliekschrijn, waarin de botten van de voorouders worden bewaard. Deze dozen werden bewaakt door de oudste man van het dorp, de "esa". De reliekschrijnkisten werden bekroond door een standbeeld of een hoofd dat fungeerde als bewaker van de "byeri" -dozen. Deze werden in een donkere hoek van de hut bewaard en waren bedoeld om kwade invloeden op iemand anders af te leiden. Ze werden ook gebruikt tijdens inwijdingsceremonies voor jongeren die verbonden waren met de So-maatschappij. ...


Zie het blad

680,00  544,00

Gu Gouro masker
Verkocht artikel
Tribale kunst > Afrikaanse gezichtsmaskers, tribaal masker > Gouro masker

Afrikaans Gouro masker uit centraal Ivoorkust.
Tussen omgezoomde oren zijn vrouwelijke trekken, waarvan de glimlach de bovenste rij tanden onthult, in felle kleuren geschilderd. Een elegant, plat accessoire, versierd met gebeeldhouwde patronen in reliëf, verfraait het gevlochten kapsel. Dankzij vakkundige modellering valt het realisme van de uitdrukking op. Kleine erosies en ongelukken.

Onder de groep Mande uit het zuiden, in het centrum van Ivoorkust, aan de oevers van de Bandama, zijn de Gouro georganiseerd in geslachten, en vormen de westelijke buren van de Baoulé die verschillende kenmerken aan hun creaties hebben ontleend. Animisten gebruiken sinds de jaren vijftig een familie van maskers die verband houden met de Zaouli-dans. Net als de Afrikaanse ...


Zie het blad

Verkocht

Figuur van een Dogon Bombou-toro stel
Verkocht artikel
Tribale kunst > Tribale beelden, Afrikaanse fetisjen, materniteiten > Dogon standbeeld

br>Dit beeldhouwwerk dat mythische beschermende wezens voorstelt, zou het oerpaar vormen, geassocieerd met de Nommos, aan de oorsprong van de Dogon-creatie.
Hun morfologie is kenmerkend voor het centrale deel van de Bandiagara-klif, bombou-toro. De smalle gezichten bedekt met kammen overstijgen het rechthoekige blok van de schouders.
De slanke armen omlijsten een lange buste, terwijl slanke benen zich uitstrekken vanaf slanke voeten die op de schijfvormige basis rusten.

Donkere matte patina, geërodeerd oppervlak en uitdrogingsscheurtjes.


Voor het grootste deel gebeeldhouwd in opdracht van een familie, kunnen de Dogon-beelden ook het voorwerp van aanbidding zijn van de hele gemeenschap wanneer ze bijvoorbeeld de stichting van het dorp herdenken. ...

Beschermende bronzen fetisj Nigeria
Tribale kunst > Brons, cavalier, luipaard, guerrier, pirogues > Bronzen Damosaka

Uittreksel uit een Belgische Afrikaanse tribale kunstcollectie van 17 stukken die verschillende dieren voorstellen.

Dit object is afkomstig uit het noordoosten van Nigeria nabij het Tsjaadmeer, rond Maiduguri, in de staat Borno, dat momenteel relatief ontoegankelijk is omdat het wordt gecontroleerd door gewapende islamistische groeperingen. De dominante taal is Kanuri.
Het is een zeldzaam stuk, geassocieerd met beschermende geesten, dat in de grond werd begraven om gewassen te beschermen tegen dieren of dieven. De families van Damosaka, een zeer weinig bekende etnische minderheidsgroep in de regio, hadden dit soort rituele voorwerpen. We hebben geen informatie over hen. Het beeld vormt een gedetailleerde figuratieve weergave van een nijlpaard met realistische ...


Zie het blad

780,00

Laatste items die je hebt bekeken:
Tribale kunst  -  Parijs - Brussel - Londen

© 2022 - Digital Consult SPRL

Essentiel Galerie SPRL
73A Rue de Tournai - 7333 Tertre - Belgique
+32 (0)65.529.100
visa Master CardPaypal